Fizică, astronomie şi aerospaţiale > Cosmologie

Viteze superluminice

<< < (2/76) > >>

Abel Cavaşi:
Felicitări, staetualex, pentru problema foarte profundă pe care ai ridicat-o!

Eu cred că nu este vorba de viteze supraluminice, dar nici despre găuri negre, iar fenomenul radiaţiei se datorează (tot în opinia mea) faptului că orice corp, indiferent de natura lui, emite radiaţie când se mişcă pe o elice. Iar acum lucrez tocmai la o teorie care să explice cantitativ aşa ceva.

cipri:

--- Citat din: Abel Cavaşi din Septembrie 16, 2008, 05:47:25 p.m. ---Felicitări, staetualex, pentru problema foarte profundă pe care ai ridicat-o!

Eu cred că nu este vorba de viteze supraluminice, dar nici despre găuri negre, iar fenomenul radiaţiei se datorează (tot în opinia mea) faptului că orice corp, indiferent de natura lui, emite radiaţie când se mişcă pe o elice. Iar acum lucrez tocmai la o teorie care să explice cantitativ aşa ceva.

--- Terminare citat ---

--- Citat ---când se mişcă pe o elice
--- Terminare citat ---
Deci de referi la obiecte care-s accelerate?
Nu stiu exact ce vrei sa zici. Ca particulele care-s accelerate emit radiatie asta se stie de mult timp. Daca particula are o incarcatura electrica, atunci emite si unde electromagnetice (radiatie). daca n-are incarcatura electrica, si are doar o masa, atunci emite dupa GR unde gravitationale (deci tot radiatie).

Un Jet de materie despre care e vorba, e o imensitate de energie, si sa nu-mi zici ca vrei s-o explici cu radiatia hawking.
Si char si radiata hawking nu provine din gaura neagra. Intre gaura neagra spre exterior nu exista transport de masa. (Acele particule ale radiatiei hawking provin de dinafara gaurii negre, deci nu-s in regiunea care e acoperita de raza Schwarzschild).

mm:
Ideea cu viteza de expulzare supraluminica , desi bizara , pare f. logica . Intrebarea mea de "spectator" este : e sigur ca exista gaurile negre sau existenta lor este inca o presupunere rezultata din teorie ? Adica neconfirmata experimental .

Electron:
mm, a lua o fraza consacrata (cum e cazul "emiterii jeturilor") din contextul stiintific si a o interpreta literal in limbaj comun, duce adesea la interpretari si idei "bizare" (si complet ilogice). Prin definitie Gaurile Negre nu pot "emite" nimic, si a ignora aceasta caracteristica esentiala duce la comentarii pe care prefer sa nu le calific.

e-

Adi:
Salut! Eu am scris acel articol oferit la link de la Stiinta.info. O sa raspund aici pe scurt la mai multe intrebari.
1. Gaurile negre exista. Au fost observate experimental.
2. Chiar si mecanica newtoniana le prezice, cu cat ai un obiect mai masiv, cu atat viteza de evadare necesara este mai mara. Ei bine, daca ai un corp suficient de masiv, atunci viteza necesara este mai mare decat vitezei luminii, deci intuitiv e usor de inteles de ce exista gauri negre.
3. Aceste jeturi de particule NU sunt emise de gaurile negre. Ci materia in cadere spre gaura neagra este accelerata atat de mult, incat emite lumina puternica, apoi sunt aruncate in directia campului magnetic al gaurii negre. Aceste particule nu intra nici o clipa in interiorul orizonului gaurii negre, in care caz nu ar mai putea scapa. Fasiculele au aproape viteza luminii, sunt accelerate de campurile gravitationale intense, dar apoi aruncate in alta directie. O gaura neagra are o axa privilegiata pentru ca este axa de rotatie in jurul propriei axe.
4. Abel lucreaza la o teorie alternativa la stiinta actuala, care teorie ar explica miscarea particulelor altfel. Ramane de vazut cum va explica teoria lui Abel lumea, dar trebuie tinut in vedere ca vorbeste de altceva decat de stiinta oficiala. Poate ii oferiti sugestii si idei, sunt niste topice intregi despre gauri negre aici pe forum, poate Abel ofera link spre ele.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă