Fizică, astronomie şi aerospaţiale > Teoria relativităţii, astronomie si astrofizica

MAGNETONUL BOHR-PROCOPIU

(1/3) > >>

Virgil:
Pentru Atanasu,
Postez mai jos un referat privind Magnetonul Bohr-Procopiu.
https://drive.google.com/file/d/1CnDjp2duSucaXLALlS7hw1iMVu3pRDZT/view?usp=share_link
Dupa studierea referatului vom putea discuta mai multe aspecte legate de campul particulelor.

atanasu:
Mai ai multe de  astea? Si de ce crezi ca vreau sa discut asa ceva?

Virgil:

--- Citat din: atanasu din Ianuarie 07, 2023, 10:15:44 p.m. ---Mai ai multe de  astea? Si de ce crezi ca vreau sa discut asa ceva?

--- Terminare citat ---
Pentru ca sunt aspecte interesante; de exemplu cred ca raza protonului care este o marime aproximativa data in fizica obtinuta prin bombardarea lui cu alte particule, si prin masurarea unghiurilor de ricoseu a acestora, o metoda destul de complexa si greoaie, cred ca poate fi obtinuta din volumul energiei magnetice din relatia W=B.H.V; asa cum am gasit-o eu, ca fiind de 10^-16 m .
O alta problema ar fi ca se pare ca exista o diferenta intre campul magnetic al protonului fata de campul magnetic al electeronului, atat ca marime cat si ca "substanta".

atanasu:
Desigur ca sunt interesante dar daca nu sunt intr-o legtura cu cantarirea particulei minime momentan nu am inca timp si cu boala asta nici nu stiu daca voi mai avea.
Dar iti spun si poate deja stii daca ai urmarit mai atent forumul ca am facut in anii 2015-2017 o discutie ampla despre B.B. in care au  intrat si elemente de fizica particulelor :

Hibele teoriei Big-Bang-ului,si ipoteze sau sugestii alternative
 la https://forum.scientia.ro/index.php?topic=4910.0

si unde intre pg 11-pg 16 am citat destul de des cu maximul de frecventa in pg 13 un fizician autodidact Nassim Haramein care s-a ocupat mult de proton si evident am dat linkuri despre care azi nu mai stiu nimic dar am discutat destul despre lucrarile lui  si tu fiind ineresat daca nu cunosti asta ar fi bine sa te uiti si pe acolo si poate ca si el a progresat de atunci.
Succes!

Virgil:
Multa sanatate ! nici eu nu ma simt prea bine cu sanatatea. Mai vorbim.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă