Fizică, astronomie şi aerospaţiale > Cosmologie
Big Bang
valangjed:
@atanasu, nu cred ca ai vazut vreodata un electron, prin urmare doar iti imaginezi(inchipui) cum arata.La fel se intampla si cu universul , nu-l poti vedea deci trebuie sa-ti imaginezi cum arata.
atanasu:
@123,
Nu cred ca cineva s-a referit la un punct de pe suprafata balonului, caci era cu adevarat o stupizenie ci la un punct care desi nu este determinabil a existat la momentul t=0 asezat conventional undeva(nedeterminabil) intre -infinit si + infinit pe axa timpului.
Oricum iti multumesc, ca desi ai spus initial ca centrul balonului nu exista (asta m-a facut sa intervin ) esti de acord cu valangjed care crede ca si mine ca centrul balonului exista si crede(asa am inteles) ca este de nedeterminat.
PS. Ii multumesc deasemeni si lui valangjed care m-a luminat in ceea ce priveste eresurile folosibile.
HarapAlb:
--- Citat din: atanasu din Martie 04, 2015, 03:34:37 p.m. ---@123,
Nu cred ca cineva s-a referit la un punct de pe suprafata balonului, caci era cu adevarat o stupizenie ci la un punct care desi nu este determinabil a existat la momentul t=0 asezat conventional undeva(nedeterminabil) intre -infinit si + infinit pe axa timpului.
Oricum iti multumesc, ca desi ai spus initial ca centrul balonului nu exista (asta m-a facut sa intervin ) esti de acord cu valangjed care crede ca si mine ca centrul balonului exista si crede(asa am inteles) ca este de nedeterminat.
--- Terminare citat ---
Centrul balonului ar exista daca luam in consideratie un spatiul cu numar de dimensiuni mai mare decat 3. Intrebarea este ce legatura are "centrul balonului" cu "locul" unde s-a produs Big Bang ?
Datele experimentale actuale ne arata ca Universul este plan la scala mare, in cazul asta Universul este mai degraba o foaie de cauciuc care se intinde in toate directiile. Universul sferic este doar o posibilitate, ar putea fi la fel de bine un tor (inel). In cazul cand are alta forma decat cea sferica unde este "centrul balonului" ?
atanasu:
@123
Nu stiu pe ce ton miauna un munte care nu este o pisica
atanasu:
@Mircea Hodor,
Erata si precizare : La o intrebare de a ta de mai sus am gresit spunand ca cele doua puncte A si B sunt la o dist de 13,7 mlrd al de "centru". Corect este sa spun ca se afla la cam la aceiasi distanta, dar pe care dupa mine nu o cunoastem si dupa unii ar fi 46 mlrd al (din acuza inflatiei initiale etc). Astea voi incerca sa le lamuresc pe firul deschis de tine si care in nici 4 luni are un numar impresionant de vizualizari. Este ceva, tinand cont de timpul scurt scurs .
Astept ceva de la tine si de la oricine pe acel fir cu Hibele....
Navigare
Du-te la versiunea completă