Fizică, astronomie şi aerospaţiale > Cosmologie

Big Bang

<< < (2/13) > >>

puriu:
Teoria BB pleaca de la observatia ca galaxiile se indeparteaza de noi cu o viteza cu atat mai mare cu cat sunt mai indepartate. Cei mai indepartati quasari vizibili se indeparteaza de noi, conform deplasarii spre rosu a luminii lor, cu o viteza apropiata de c. Acestia se aflau in momentul emisiei luminii analizate la o distanta de cca. 13,7 mld a.l. si din acel moment au mai trecut peste 13 mld de ani. Daca se considera ca in momentul BB toate punctele din Univers erau apropiate unul de altul si ca expansiunea a avut loc cu viteza constanta intre doua puncte, varsta Universului rezulta de cel putin 27 mld de ani. Daca, conform altor observatii, expansiunea este accelerata, varsta Universului rezulta mult mai mare.

Electron:

--- Citat din: puriu din Februarie 18, 2014, 11:06:07 p.m. ---Cei mai indepartati quasari vizibili se indeparteaza de noi, conform deplasarii spre rosu a luminii lor, cu o viteza apropiata de c.
--- Terminare citat ---
Interesant. Care e sursa acestei informatii? Ce deplasare spre rosu corespunde indepartarii cu viteza apropiata de c?


--- Citat --- Acestia se aflau in momentul emisiei luminii analizate la o distanta de cca. 13,7 mld a.l. si din acel moment au mai trecut peste 13 mld de ani.
--- Terminare citat ---
Care e sursa acestei informatii?


--- Citat ---Daca se considera ca in momentul BB toate punctele din Univers erau apropiate unul de altul si ca expansiunea a avut loc cu viteza constanta intre doua puncte, varsta Universului rezulta de cel putin 27 mld de ani.
--- Terminare citat ---
Intre care "doua puncte"?


--- Citat ---Daca, conform altor observatii, expansiunea este accelerata, varsta Universului rezulta mult mai mare.
--- Terminare citat ---
De ce ar fi varsta mai mare?


e-

Electron:

--- Citat din: adryan din Februarie 16, 2014, 01:23:10 a.m. ---Adica oriunde in Univers in acest moment..
--- Terminare citat ---
Serios, nu inteleg ce intelegi tu prin "Prezent" asa cum l-ai folosit in postarea initiala. Iar raspunsul tau nu imi clarifica nimic. Defineste ce inseamna "Prezent" pentru tine, intr-ul loc din Univers, sau in toate, sau in anumite parti sau unde crezi tu ca e important.


--- Citat ---iar daca noi ne dam seama  ca Big Bang a fost acum 13,7 miliarde ani datorita lumini care acum a ajuns la noi...
--- Terminare citat ---
Tu crezi ca lumina care a ajuns la noi are o eticheta pe care scrie "am plecat de la Big-Bang acum 13,7 miliarde de ani si vin direct si fara vreun ocolis spre voi"? Cum anume intelegi tu ca s-a determinat valoarea aceea de 13,7 miliarde de ani? Te intreb pentru ca nu inteleg de ce formulezi asa intrebarea.


--- Citat ---alta galaxie mai indepartata(ex.15 miliarde ani) la care lumina a ajuns mai tarziu.....
--- Terminare citat ---
Mai indepartata de ce anume?


--- Citat ---Exact in momentul asta pentru noi Big Bang a fost acum 13,7 miliarde ani iar pt.cealalta galaxie acum 15 miliarde ani...
--- Terminare citat ---
Nu are sens ce spui aici, in special din cauza ca nu inteleg cum ai ajuns la cifrele astea.


--- Citat ---sau varsta universului este aceeasi peste tot in univers?
--- Terminare citat ---
Asta e o intrebare la care se poate raspunde doar daca stabilim inainte in ce context vorbim, deoarece TRG arata ca notiunea newtoniana de timp absolut nu este tocmai corecta.


--- Citat --- nu stiu prea multe despre Astronomie dar ma pasioneaza foarte tare...asa ca daca gresesc cu ceva va rog sa ma corectati
--- Terminare citat ---
E greu sa te corecteze cineva inainte sa devina mai clar ce stii deja. De aceea iti pun intrebari, nu pentru ca as evita sa-ti raspund.


e-

adryan:
13,7 miliarde a.l se presupune ca ar fi varsta universului...nu am ajuns eu la cifra asta ci oameni de stiinta care oricum nu are cum sa fie cu exactitate ..si au dat seama de varsta universului banuiesc datorita lumini pe care au emis o cele mai indepartate galaxii care s-au format imediat dupa BB...Prezentul pentru mine inseamna oriunde in Univers in orice galaxie in orice loc exact in momentul cand citesti acum..si vroiam sa stiu daca pentru orice vietate din univers.. BB-ul a avut loc  tot acum 13,7 mil a.l indifferent cat de departe s-ar afla una de cealalta?MS!

valangjed:
a.l. inseamna ani lumina?
In ani lumina se masoara distanta nu timpul.
Ca sa nu spui ca sunt carcotas, citeste "Scurta istorie a timpului" scrisa de Steve Hawking, acolo o sa afli si despre timp si despre spatiu.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă