Fizică, astronomie şi aerospaţiale > Cosmologie
Big Bang
adryan:
Salut!poate cineva sa imi dea raspunsul la o intrebare pe care mi o pun de mult timp?
Daca peste tot in univers exista un Prezent si galaxia in care ne aflam se afla la 13,7 miliarde ani (Big Bang) iar o alta galaxie aflata la 5 miliarde ani(Big Bang) acum cat timp a fost Big Bang?..Multumesc!
Electron:
--- Citat din: adryan din Februarie 15, 2014, 11:24:49 p.m. ---peste tot in univers exista un Prezent
--- Terminare citat ---
Ce inseamna asta pentru tine?
e-
valangjed:
Timpul absolut exista doar in teoria Newtoniana care la nivel cosmologic nu este adevarata, cu o aproximatie rezonabila.In TRR si TRG nu doar spatiul ci si timpul este relativ.Nu exista "un loc anume" unde s-a produs "BIG-BANG" pentru ca BIG-BANG a creat spatiul si timpul.Ca sa intelegi mai bine toate acestea poti incepe prin a studia TRR (Teoria relativitatii restranse).
adryan:
Adica oriunde in Univers in acest moment..iar daca noi ne dam seama ca Big Bang a fost acum 13,7 miliarde ani datorita lumini care acum a ajuns la noi...alta galaxie mai indepartata(ex.15 miliarde ani) la care lumina a ajuns mai tarziu.....Exact in momentul asta pentru noi Big Bang a fost acum 13,7 miliarde ani iar pt.cealalta galaxie acum 15 miliarde ani...sau varsta universului este aceeasi peste tot in univers? nu stiu prea multe despre Astronomie dar ma pasioneaza foarte tare...asa ca daca gresesc cu ceva va rog sa ma corectati :)Ms1
adryan:
Ms pentru raspuns... Valangjed!
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă