Chimie, biologie, medicină şi antropologie > Originea si evolutia vietii

Originea extratestra a vietii de pe Terra?

(1/13) > >>

Adi:
Iata un articol de azi despre dovezi ce sustin, fara sa demonstreze inca, originea extraterestra a vietii. Cum comentati?

http://www.cotidianul.ro/oamenii_ar_putea_fi_extraterestri-48799.html

Temari:
Da, am auzit teoria asta. E interesanta, multi oameni de stiinta au comentat-o si au facut experimente, dar nu s-a stabilit nimic (spun din ce am vazut pe canale de televiziune specializate pe stiinta). Eu una nu comentez nimic, nu stiu ce sa cred...

Alexandru Rautu:

--- Citat din: Adi din Iunie 16, 2008, 07:06:03 p.m. ---Iata un articol de azi despre dovezi ce sustin, fara sa demonstreze inca, originea extraterestra a vietii. Cum comentati?

http://www.cotidianul.ro/oamenii_ar_putea_fi_extraterestri-48799.html

--- Terminare citat ---

Mare chestie, tot "Pamantean" raman, ce extraterestru!  ;D  De la virusi pan' la "Homo sapiens sapiens" e cale lunga... ;) teoria asta ca si cum ai spune ca Adi nu e roman pentru ca locuieste in Canada!  :D Ce conteaza, bine ca existam... ;)

Temari:
Lucrurile nu sunt asa simple. Defapt daca e sa o luam asa toti suntem extraterestrii, pe undeva. Uite, mai nou s-au descoperit 3 planete aflate la aproximativ 72 de ani lumina de Terra, foarte asemanatoare planetei Pamant, dar mai mare,  care se invart in jurul unei stele ceva mai mare ca soarele, si viteza de revolutie este de mai putin de 50 de zile...Extraterestru nu inseamna un omulet verde, cu ochii bulbucati si cu  4-6 manute si care se zbenguie si baga spaima in oameni  :D Extraterestrii pot fi mult mai ciudati, pot fi si microscopici...acum depinde de fiecare daca crede sau nu in existenta lor.

ionut:
  Temari,
    Eu nu am nici un dubiu ca undeva in Univers mai exista viata. Exista niste estimari simple ("educated guess") bazate pe principii din astrofizica care arata ca in Universul cunoscut este posibil sa existe mii de civilizatii in stadiu avansat (mai avansati decat noi). Nu mai stiu autorul calculelor dar banuiesc ca e vorba de F.Dyson. Mai mult, faptul ca se descopera bacterii sau forme primitive de viata pe meteoriti, pe alte planete din sistemul nostru solar si in mediile cele mai greu de imaginat de pe Pamant ma face sa cred ca estimarile de care am spus mai sus subestimeaza chiar numarul de planete cu viata.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă