Chimie, biologie, medicină şi antropologie > Originea si evolutia vietii

Evolutia creierului uman?

<< < (6/6)

Anatol:
Mie mi se pare, ca creierul il joaca al doilea rol. Primul rol este diferenta de potential dintre ansamblu de receptori si consumatori.Daca omul avia numai un receptor de caldura si un muschi sistemul functiona si fara neironi,... 

  Creerul se formeaza ca aciasta diferenta de potential tot timpul este rupta  prin intermediul reflexilor.
Omul are doua sisteme de reflexe(respectiv doua diferente de potential): N1 haracterul  N2 logica gandirii individuale(au mai multe denumiri ele:sufletul si constiinta...). Cand dormi N2 se deconecteaza,lucreaza N1, si omul viseaza si tine minte daca N2 a inscris. Interactiunea cu realitatea se face de haracter si in timp de haracterul constiintei.

  Algoritmele se dezvolta pe cat de complicate sant drumurile individului(gresite ori reale),stimuland la necesitatea haracterului(N1) gormonii. O imaginatie muzicala, vizuala, ori logica se inscrie in creer pe ct o traeste individul in timp si coincide cu haracterul(1) si tot asa mai departe ce si pe cat ramane in haracter. Analizatorul este o imagine supusa multor imagini inscrise candva in creer.   

Ce sa ma chinui eu sa fac stiinta ca daca nu prea am cunostinte, atunci energia haracterului(N1)numi trezeste nimic interes. In societatea stiintifica trebue de organizat seminare si anuntate premii la fel de fel de probleme nerezolvate, apoi viata sa mearga cu o educatie nemteasca, cu cerinte mari.
     

A.Mot-old:

--- Citat din: Tudy din Martie 08, 2011, 08:13:19 a.m. ---Eu vad creierul ca pe o unealta,asa cum omu se foloseste de ciocan sa bata un cui,tot asa se foloseste de creier pt a crea!

--- Terminare citat ---
Vrei sa spui ca atunci cand batem un cui nu folosim creierul??????????Unii creaza obiecte si unelete altii folosesc cu mai multa sau mai putina indemanare aceste creatii dar si unii si altii se folosesc de creier.......Daca creierul este o unealta atunci cine foloseste creierul adica altfel spus cine coordoneaza creierul sau mai pe scurt ce este de fapt omul??Creierul omului este constiinta omului?Creierul unui animal nu este si el o unealta?Cum reuseste un corb sau o cioara sa manance miezul dintr-o nuca? ???

Eugen7:
Consider ca trebuie sa facem o diferentiere intre inteligenta si ratiune (cugetare, gandire).
Exista si inteligenta artificiala, inteligente sunt si animalele, insa doar omul este cugetator.

In opinia mea un animal sau o masina, chiar daca sunt inteligente, nu poate fi ganditoare (filosofi daca vreti).

A.Mot-old:

--- Citat din: Eugen7 din Aprilie 23, 2011, 10:23:11 a.m. ---Consider ca trebuie sa facem o diferentiere intre inteligenta si ratiune (cugetare, gandire).
Exista si inteligenta artificiala, inteligente sunt si animalele, insa doar omul este cugetator.

In opinia mea un animal sau o masina, chiar daca sunt inteligente, nu poate fi ganditoare (filosofi daca vreti).

--- Terminare citat ---
Nu este nicio diferenta intre inteligenta si ratiune oamenii.......Inteligenta (ratiunea) este caracteristica doar oamenilor deoarece inteligenta inseamna a gandi logic si eu cred ca animalele gandesc dar nu gandesc logic ci au un cod propriu al speciei respective de a supravietui si in acest sens au gandirea este limitata la acel instinct de supravietuire.....Siomul are instinctul supravietuirii dar din pacate este si iorational distrugand mai incet sau mai repede Tera....... ???
Conform DEX:
-"RAȚIÚNE s.f. 1. Facultate a omului de a cunoaște, de a înțelege și de a judeca; judecată, gândire; inteligență. 2. Temei, justificare, motiv. "
-"RAȚIÚNE, (2, 3) rațiuni, s. f. 1. Facultatea omului de a cunoaște, de a gândi logic, de a înțelege sensul și legătura fenomenelor; p. ext. judecată, minte."

A.Mot-old:
Creierul uman nu a evoluat dar a crescut nivelul informational.......Daca creierul uman ar fi evoluat atunci cum se explica ca foarte putini putem redescoperi ceea ce au descoperit marii matematicieni,Pitagora,Gauss,Fermat,etc....?De fapt nu omul a evoluat ci tehnologia sa a evoluat.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă