Fizică, astronomie şi aerospaţiale > Gedankenexperiment (experimente imaginare)

Mica intrebare

(1/2) > >>

VStefan:
Presupunem ca eu sunt un observator asezat pe pamant. Un alt observator trece prin fata mea cu V=80% din c(viteza luminii). Conform relativitatii generale, eu ar trebui sa vad timpul incetinind pt el cu factor gama= radical din (1-V/C). Deci l-as vedea in slow-motion. Intrebarea (ca sa sune simpatic) daca atunci cand mie mi s-ar parea ca trece prin fata mea as intinde piciorul pentru a-i pune piedica, s-ar impiedica?

Electron:

--- Citat din: VStefan din Decembrie 05, 2010, 05:58:32 p.m. ---Intrebarea (ca sa sune simpatic) daca atunci cand mie mi s-ar parea ca trece prin fata mea as intinde piciorul pentru a-i pune piedica, s-ar impiedica?
--- Terminare citat ---
Daca traiectoria lui si pozitia piciorului tau se intersecteaza, atunci va avea loc o ciocnire. Asta se intampla indiferent de viteza lui fata de tine.

e-

VStefan:
Ehh,e vina mea , am adresat intrebarea gresit. Obiectul ce se misca cu 80% C se afla la o distanta de 300km de mine.La 2 secunde dupa ce a plecat,eu intind piciorul. Avand in vedere modificarile spatiu-timp la care este supus obiectul in miscare , se va produce impact sau nu?

Electron:

--- Citat din: VStefan din Decembrie 12, 2010, 08:29:49 p.m. ---Obiectul ce se misca cu 80% C se afla la o distanta de 300km de mine.La 2 secunde dupa ce a plecat,eu intind piciorul. Avand in vedere modificarile spatiu-timp la care este supus obiectul in miscare , se va produce impact sau nu?

--- Terminare citat ---
Nu.

e-

VStefan:
M-ar fi ajutat mai mult o explicatie mai detaliata , dar in fine..

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă