Rezolvare de probleme / teme pentru acasă > Fizică

alta problema de fizica!

(1/4) > >>

HarapAlb:
 Se dau doua corpuri incarcate electric (de sarcini diferite). Corpurile se plaseaza in interiorul unei sfere izolante dupa cum urmeaza: Un corp se fixeaza in partea superioara, iar celalalt este asezat in partea inferioara; practica ele sunt diametral opuse asezate pe verticala.

Se cere sa se calculeze amplitudinea micilor oscilatii ale corpului din partea inferioara atunci cand este scos din echilibru.

Electron:

--- Citat din: HarapAlb din Mai 16, 2008, 04:31:39 p.m. --- Se dau doua corpuri incarcate electric (de sarcini diferite).
--- Terminare citat ---
Cand spui "sarcini diferite" te referi la "sarcini de semne diferite", nu ?

e-

HarapAlb:
da, sarcini de semne diferite am vrut sa spun.

Electron:
ok, se cunoaste relatia dintre raza sferei, masa corpurilor si sarcina lor ? Ma gandesc, sa nu fie raza prea mica, si sarcina prea mare, fata de masa, altfel se obtine echilibru doar in momentul in care cele doua corpuri se ating, si nu avem oscilatii.

e-

HarapAlb:
Am gresit eu, sarcinile trebuie sa fie de acelasi semn. Punctul de echilibru trebuie sa fie diametral opus, ar fi un fel de pendul si se pot face aproximatii (diametru suficient de mare -> sin(alpha)=alpha .... )

Sfera este suficient de mare, de fapt putem trata problema pe un cerc. Nu-i neaparat nevoie sa analizam problema in interiorul unei sfere.

Se cunosc toate datele: sarcinile si masele corpurilor, diametrul sferei...

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă