Fizică, astronomie şi aerospaţiale > Gedankenexperiment (experimente imaginare)

Incercare de extindere a TGR

<< < (27/27)

Adi:

--- Citat din: Alexandru Rautu din Iunie 09, 2009, 01:24:37 a.m. ---
--- Citat din: Adi din Iunie 08, 2009, 08:48:09 p.m. ---- pentru distante mari si energii mici, variatatea de date experimentale despre materia intunecata sugereaza ca legea lui Newton nu se schimba, e tot 1/r^2 si ca cea mai simpla explicatie este efectiv existenta de noi particule masive, dar stabile.

--- Terminare citat ---

De ce nu se poate schimba invers proporţionalitatea pătratului distanţei?

--- Terminare citat ---

Nu exista un singur model de modificare a teoriei relativitatii sau fizicii newtoniene care sa explice toata diversitatea de date experimentale de miscari de stele in galaxii si galaxii in clustere de galaxii. Singurul model care explica toate datele este cel al materiei intunecate. De aceea pare probabil ca la distante mari gravitatia sa isi mentina forma in 1/r^2, dar sa se schimbe poate pe distante mici, in lumea cuantica ...

tex:
Salut


Este totusi o greseala in experimentul tau imaginar   si anume :

Singura posibilitate ca fenomenele descrise sa se intample este daca pe referinta lui A  este prinsa si sarcina electrica care va fi si ea accelerata  odata cu A

In acest caz si A va vedea si el un camp electromagnetic de sarcina aceelerata  pentru ca o sarcina accelerata  emite energie in toate sistemele  accelerate sau nu.   In rest totul se petrece asa cum ai zis      si nu reprezinta o unificare a campurilor.


Stima

Adi:
Bine ai venit pe forum. Te rugam sa citezi din textul la care te referi, sau macar sa explici in cuvinte, caci asa nu stim la ce anume din toata discutia de mai inainte se refera raspunsul tau. Sigur nu se refera la postul precedent.

tex:
Da   ai dreptate.      ma refeream la enuntul original al problemei.     

scuze

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă