Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Mesaje Recente

#1
Intreb : Cum se stie ca viteza soarelui in jurul cetrului galctic este de 220-230 km/s care  ne duce la perioada de revolutie de 220-230 milioane ani? Am gasit ca ar fi pe baza vitzeei gazului cosmic de pe traictoria soarelui .Dar asta cum se masoara?
Care ar fi sistemul de referinta in care sa putem masua vitezele cosmice ? Desigur CMB dar asta nu prea o inteleg...
Slabe sperante sa am un rapuns dar eu pe wiki nu am gasit .
#2
Critici ale paradigmei curente in stiinta / Re: O ipoteza a domnului Adria...
Ultimul mesaj de calahan - Martie 27, 2024, 04:29:48 PM
Atanasu
Candva eu am studiat mult timp, cu pixul pe hartie, teoriile din cartea d-lui inginer si am comparat in permanenta  formulele dumnealui cu formulele din manualul de fizica de clasa a 12-a. Si daca am gasit ca sunt corecte, m-am gandit ca ar fi foarte bine sa le cunoasca toata lumea. De aceea am indraznit sa postez, in pagina forumului, pdf-uri cu articole din cartea d-lui inginer. Ma asteptam ca dl Virgil, cu pregatirea dumnealui de inginer, sa inteleaga corect teoriile expuse in carte. Teorii, cu adevarat originale si revolutionare, care argumenteaza identitatea dimensionala masa-sarcina, adimensionalitatea constantelor universale G si k si consecintele pe care le produce, in sistemul teoretic al fizicii actuale, aceasta ipoteza, cu adevarat stiintifica. Dar dl Virgil, fiind fixat in nu stiu ce metafizica, nu vrea de loc sa citeasca argumentarile de acolo si nu vine cu demonstratii matematice ale greselilor din carte. Daca nu citeste articolele, tot sustine asertiunile nu sunt argumentate.   
#3
Critici ale paradigmei curente in stiinta / Re: O ipoteza a domnului Adria...
Ultimul mesaj de atanasu - Martie 25, 2024, 08:55:17 AM
Sa-i fac putina PROMOTION lui Gh. Adrian(<b>dl inginer</b> cum il numeste un emul dar poate mai degraba un tiz ascuns-deghizat in spatele unuia fara studii :) care insa folosste si el ca si titularul citat aici sintagma "teorie metafizica" (eu i-as spune doar ipoteza cum numesc astfel unel idei stiintifice personale odaa ce ele nu se bazeaza pe o demonstratie exprimentala  indubitabila)
 Aici voi copia ceva scris de curand  de acesta, fara insa a reactiona careva - nici macar titularul articolului documentar la care a intervenit acest Gh.A. care in 2008 a combatut sub nume cred ca real si pe acest forum.
 
"
Gheorghe Adrian, martie 2024
a) Mecanismul gravitatiei, adica al atractiei dintre masele de substanta neutra electric, este dat de fluxul de aspiratie, adica centripet, al materiei inponderale, produs de catre structurile dinamice ale nucleonilor, care se comporta ca niste aspiratoare centrifugale de foarte mare turatie si putere. Structuri care aspira materia inponderala cu viteza foarte mica, prin bazele structurii dinamice ale nucleonilor si o refuleaza cu viteza foarte mare pe la periferie, prin sectiuni foarte mici. Raportul intre viteza de aspiratie si viteza de refulare da constanta gravifica nucleonica de valoare egala cu 8.eps0. (Gn=8/(4.pi.k)), dovedind ca gravificul este derivat din campul electric al nucleonilor.

b)Rezultatul negativ al experimentului M-M se datoreaza cuplajului densitatii masice a fotonului cu densitatea emanata din masa Pamantului. Iar toata teoria relativitatii, care a fost inventata special pentru explicarea rezultatului negativ al experimentului M-M este doar o teorie metafizica. Cuplajul luminii cu densitatea mediului transparent si in miscare, prin care trece lumina este dovedit de experimentul lui Fizeau. Experiment care verifica cu precizie formula lui Fresnel de compunere a vitezelor. Formula care "se" rezulta imediat din insumarea densitatii mediului transparent si in miscare cu densitatea emanata din substanta (masa) Pamantului.

"

Ps Inspirat de acestea am readus inca un fir la viata -referitor la cele n  corpuri integrate de natura :)
#4
Critici ale paradigmei curente in stiinta / Re: Despre problema celor N co...
Ultimul mesaj de atanasu - Martie 25, 2024, 08:52:02 AM
Consider ca valoarea gasita de CAVENDISCH precizata mai exact de altii urmatori acestuia,  este de fapt intgrarea la nivelul Universului cognoscibl adica putand a fi observat prin unele efecte pe care le putem masura si noi ( <b>de exemplu masura masei universului fcuta de mine in anii 70 ai sec trecut plecand de la aceasta constanta si ajungand la valoarea pe ca azi o gasesti imediat in Wiki</b>) a ecuatiilor celor n corpuri imposibil a se face numeric matematic (doar pentru 3 sau poate si pentru 4 corpuri?)
Din Wiki: "Problema cu trei corpuri este un caz particular al problemei cu n corpuri, care descrie modul în care n obiecte se vor deplasa sub una dintre forțele fizice, cum ar fi gravitația. Aceste probleme au o solutie analitica globala sub forma unei serii de puteri convergente, asa cum a demonstrat Karl F. Sundman pentru n = 3 și de către Qiudong Wang pentru n > 3 (vezi problema cu n corpuri pentru detalii).
Cu toate acestea, seriile Sundman și Wang converg atât de încet încât sunt inutile în scopuri practice;[25] este, prin urmare, necesar să aproximăm soluțiile prin analize numerice sub formă de integrare numerică sau, în unele cazuri, aproximări ale seriilor trigonometrice clasice."
#5
Discuţii pe diverse teme / Re: Dreptul la replica
Ultimul mesaj de atanasu - Martie 21, 2024, 08:42:57 AM
Deci  unii spun ca pot spune cate numere prime p sunt de ex  pana la 1000 fara a le numara efectiv? Dar daca atunci cand n tinde la infinit p tinde la zero?
#6
Discuţii pe diverse teme / Re: Dreptul la replica
Ultimul mesaj de Qwerty - Martie 20, 2024, 06:57:20 PM
Rău ai citit ce am scris.

Din ce am auzit eu de la alții,  se spune ca conjectura lui Riemann e acea care ar verifica exact cite nr prime sunt pina la n.

Nici tu nici eu nu o intelegem și laso in pace ca nu e pentru noi

Apoi se poate de facut.... ca sa îți dea și termenul general.

Nu pierde timpul tău in zadar aiurea.

In teoria nr prime eu  multe rezultate noi bune am obtinut.
Îmi e de mirare de ce atiti matematicieni nu au putut sa rezolve.

Nu mai așteaptă ca o sa scriu ce am obtinut eu pe margini de strada unde suera vintul, e de ajuns cita indiferenta , ura am văzut doar la Eficienta Energiei.

Uita și cautati de treaba
#7
Discuţii pe diverse teme / Re: Dreptul la replica
Ultimul mesaj de atanasu - Martie 20, 2024, 09:59:38 AM
Tocmai ca nu gasim termen general ptr numere prime si eu sustin ca nici nu exista , dar nu pot demonstra matematic tocmai pentru ca nu exista.
Daca stii tu pe cineva care a demonstrat ca nu exista sau ca exista o formula generala care sa dea toate numrle prime pe multimea numerelor naturale  spune.
Eu nu pot demonstra ce spun  si asta ar fi conjectura mea, adica  a lui<b> IAM.</b> si ma bazez pe faptul ca numerele prime  sunt numere care nu pot fi decat veificate(au o realitate primara de natura fizica-daca vrei una pe langa numerele naturale care sunt insasi inutia matematica, legatura intre matematica si fizica), adica o data propuse si nu anticipat prin vre-o formulare matematica. ca primalitate si nu create in mod algebric, ele doar fiind(sunt si atat).  De aceea sustin ca nici Goldbach nu poate fi demonstrata dupa cum nu pot sa demonstrz ca exista cel putin doua numere prime care sa conduca la orice numar impar plus unu, o reciproca a lui G.

https://mathworld.wolfram.com/Prime-GeneratingPolynomial.html
#8
Discuţii pe diverse teme / Re: Dreptul la replica
Ultimul mesaj de Qwerty - Martie 17, 2024, 09:51:14 PM
Cineva mi-a ster mesajul de azi , nu știu cum e posibil și dacă e posibil.

Pe alt forum un utilizator din cite am înțeles ii plăcea sa șteargă mesajele care nu ii convineau.

Nu e nimic strașnic,  bine a făcut !

NU cumva baeti sa se pună în aplicare ce am propus eu , electrocuteaza cu 10.000 V imediat. Combătute și bătute asa idei trebuie imediat , după posibilitate și inventatorii
#9
Discuţii pe diverse teme / Re: Dreptul la replica
Ultimul mesaj de atanasu - Martie 17, 2024, 06:47:08 PM
Printe
De fapt, primele pompe de căldură a fost construită acum 150 de ani. Deși la început erau utilizate pentru extragerea sării, în ani 1950 pompele încep să fie montate ca surse de căldură în locuințe. Criza petrolului din anii 1970 reprezintă un motiv pentru ca tehnologia pompelor de căldură să ia avânt, iar astăzi nu mai încape îndoială că vorbim despre ceea ce va deveni principala modalitate de a capta căldură, și nu numai.
#10
Discuţii pe diverse teme / Re: Dreptul la replica
Ultimul mesaj de princehansolo - Martie 17, 2024, 05:46:22 PM
Citat din: Qwerty din Martie 16, 2024, 09:40:10 PMNumai Ia vezi ce recunostinta am mai văzut numai sa privim la Eficienta Energiei... ;D
Acolo aplicațiile in practica care chiar milioane de dolari economii face și mediu curat.
Qwerty, ai auzit de pompele de căldură? Se pare că cineva ți-a pus ideile în practică. Cum nu ai scris în ce an ți-a venit ideea cu conversia unui tip de energie într-altul, mă gândesc că tu ai fost primul care a avut ideea.
 ;)