Fizică, astronomie şi aerospaţiale > Staţia spaţială internaţională, sonde spaţiale şi călătorii spaţiale
Sonda Cassini
Adi:
Sonda Cassini studiaza planeta Saturn si satelitii sai.
Unul dintre sateliții lui Saturn, Titan, deține rezerve de petrol, gaze naturale și cărbune de sute de ori mai mari decât cele de pe Pământ. Descoperirea aparține oamenilor de știință ai NASA, care au identificat diferite materiale chimice în urma observațiilor făcute pe baza datelor trimise de către sonda Cassini. Atmosfera satelitului este alcătuită în proporție de 95% din azot și 5% metan și de aceea a fost posibila identificarea hidrocarburilor simple (cum ar fi etanul) în ea.
b12mihai:
Foarte interesante si foarte frumos primul filmulet...iar al doilea spune ca nu mai este disponibil. Ce ziceti de acesta in locul celui care nu mai merge?: .
Adi:
Multumesc, am modificat si am pus filmul sugerat de tine. Acum merge.
AlexandruLazar:
Gaze naturale şi poate o formă de compus al carbonului care să aducă a cărbune merge, dar petrol? Sigur e petrol acolo... ?
Adi:
Mersi pt comentariu, Alexandru. L-a mai oferit si un cititor la comentariu la articol, am schimbat in hidrocarburi lichide. Astea sunt sigur. Acum daca sunt sau nu o forma de petrol, nu e inca clar, dar oricum sunt hidrocarburi lichide cum e si petrolul.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă