Geologie, mediu şi ştiinţe planetare > Probleme de mediu in lume
Copacii modificati genetic pentru a proteja mediul
Adi:
Copaci modificati genetic care vor creste mult mai rapid si vor fi mult mai adaptati mediului tot mai ostil. Este un punct bun pentru mediu, zic eu. Voi ce credeti?
Articol complet in Cotidianul
Coesite:
Eu zic ca nu e normal sa te apuci sa te joci cu natura doar ca a o faci mai user friendly. Normal este sa ai grija de mediu sa nu ajunga mai rau si sa il lasi sa evolueze in mod natural. Parerea mea...
Adi:
Ehe, dar daca tot ne jucam cu natura, ce masuri luam? Ideal e sa nu afectam natura, dar faptul ca o afectam o realitate. Ce masuri luam atunci?
Coesite:
Treaba asta e ceva de genul: "Nu ar fi mai bine sa transformam Sahara intr-o padure, cu lacuri si rauri si savane?", Sahara sta bine acolo unde sta, si desii nu e user frienly e foarte frumoasa si este normal sa ramana nederanjata.
Alte idei de genul asta e aceea conform careia trebuie sa oprin extinderea Saharei (Sahara se extinde, pentru cei ce nu stiau). Asa si? S-a mai extins si retras de cateva ori in ultimul milion de ani, e normal.
Noi avem tendinta sa consideram ca tot ceea ce nu ne convine sau interfereaza in mod destructiv cu mediul in care ne place sa traim e rau si trebuie sa luam masuri in privinta asta. Nu e asa!
Eu zic ca ar trebuii sa facem ceva in legatura cu lucrurile cu adevarat rele, gen masele plastice, deversarile in oceane si mari, unde depozitam chestii precum Hg si resturi radioactive etc. Aaaaa si ar trebuii a facem ceva cu toate gunoaiele alea din spatiu :P
Adi:
Inteleg ce spui tu ... ridici un punct de vedere bun, acela de a identifica ce anume din schimbarile din Natura sunt facute de oameni si care sunt naturale ...
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă