Diverse > Discuţii pe diverse teme
Sistemul international de unitati de masura
princehansolo:
Dl. ing. Virgil,
Pentru mine personal a fost greu sa urmaresc primul fisier pe care l-ai share de pe Google pentru ca l-ai pus in "Critici" fara sa faci de la inceput enuntul problemei cum ar fi normal: Ipoteza, Concluzie, Demonstratie.
Nu am inteles ce critici.
De fapt nu este o critica, ci o deductie personala a densitatii vidului din formule, asa cum s-a dedus masa Pamantului sau a Soarelui, asa cum s-a dedus temperatura la suprafata Soarelui ca fiind mai mica decat temperatura coroanei solare si alte calcule reiesite din formule, care si mie mi se par absurde - lucruri de criticat intr-adevar. Daca spuneai de la inceput ce criticai, nu te criticam (avem aceleasi pareri).
Pana la urma ii dau dreptate lui Calahan cand spune despre spatiul hiperbolic ca fiind sursa de stiinta. Eu mi-am ales nick-ul PrinceHanSolo pentru ca mi-a placut parodia dupa Razboiul Stelelor: Spaceballs. Han Solo in Spaceballs era print. Si in loc de viteza hiperluminica din StarWars, in Spaceballs mergeau cu viteza hipercomica (nu hipercosmica). Asa cum unii numesc viteza hipercomica, altii numesc spatiu hiperbolic...
Si nu mi se pare normal ca astfel de discutii sa fie la "Critici" fara sa se precizeze ce anume se critica. De asta am deschis acest fir de discutie in "discutii", nu in "critici".
Sper ca am fost si eu clar in afirmatiile mele. Multumesc pentru intelegere. TOt respectul meu, dl. ing. Virgil.
atanasu:
Cred ca am retinut ca un fizician autodidact dl Nassim Haramein a calculat si el densitaea vidului si a gasit o valoare foarte mare. Nu stiu sigur daca in acest context l-am citat si eu si i-am prezentat niste calcule intr-o discutie cu Mircea Hodor, autorul firului pe care am analizat eu exhaustiv ipoteza Big -Bang de aparitie si evolutie a universului. Este prima lui citare la linkul https://forum.scientia.ro/index.php/topic,4910.0.html la pg 9 jos, comentariul meu #134 si urmeaza niste dezvoltari si in continuarepe pg 10-14 cu precadere la pg 13-14.
PS Tot acolo daca ati ajuns ref la masa grea si masa inerta cititi cmentariul #173 de la pg 12
calahan:
Atanasu
Fiindca sunt convins ca si dumneata ca si -electronul- nihilist, nu poti sa admiti identitatea dimensionala masa-sarcina si adimensionalitatea lui k si epsilon,zero, iti trimit un pdf cald, care acuma l-am vazut si mi-a placut tare. Daca ai timp sa il examinezi si sa punctezi eventualele greseli pe care la gasesti.
Navigare
Du-te la versiunea completă