Diverse > Discuţii pe diverse teme

Contradictii intre Stiinta si miturile religioase

(1/8) > >>

Electron:

--- Citat din: Iulian din August 28, 2020, 08:19:39 a.m. ---
--- Citat din: Electron din Mai 14, 2012, 03:18:31 p.m. ---Cat timp in biblie se afirma ca Pamantul a fost creat inaintea Soarelui, aceasta, biblia, si prin extensie dogma ortodoxa ce o include, este in opozitie directa cu descoperirile stiintifice ale Astronomiei si Geologiei.
Astept sa apara o biblie revizuita, in care cel putin sa apara explicit, de la inceput, ca nu tot ce scrie in ea corespunde realitatii, si ca sunt pasaje care trebuie luate ca metafore. Ideal ar fi sa indice clar si care sunt acele pasaje, dar prefer sa nu am pretentii absurde.e-
--- Terminare citat ---
Citește cu atenție Biblia Ortodoxă , Facerea , cap. 1 și vei vedea că nu este nicio contradicție între Biblia Ortodoxă și știință...  ???
1) Ce spun descoperirile stiintifice ale Astronomiei si Geologiei și câte teorii ale științei de tip B) au fost emise până azi referitoare la crearea Universului?
2) De ce crezi tu că mai întâi trebuia să fie creat Soarele?
3) Câte forme de lumină există?

--- Terminare citat ---
Si aceasta tangenta despre contradictiile dintre Stiinta si miturile religioase a aparut recent in alt topic, dar consider ca merita un topic dedicat, asa ca cei interesati sunt invitati sa participe aici.

In ce priveste contradictiile concrete intre Stiinta si scripturile ortodoxe in general, si primul capitol in particular, sunt chiar interesat sa dezbatem asta, dar pentru a face asa ceva in mod relevant ar trebui prima data sa clarificam urmatoarea chestiune:

Se vor scripturile ortodoxe in general si primul capitol in particular a fi descrieri corecte ale realitatii (si istoriei Universului), in acelasi fel in care Stiinta foloseste modele pentru a descrie realitatea fizica? Am auzit multe pareri ale credinciosilor ortodocsi cum ca scripturile nu sunt "texte stiintifice" ci doar metafore si lectii morale, avand deci prerogative distincte fata de Stiinta.

Deci intrebarea preliminara pentru "Iulian"/"A.Mot" este: tu cum consideri scripturile ortodoxe respective, ca fiind texte stiintifice, care trebuie citite ad-literam, sau ca metafore care trebuie interpretate?

e-

A..Mot:

--- Citat din: Electron din August 28, 2020, 05:09:09 p.m. ---
--- Citat din: Iulian din August 28, 2020, 08:19:39 a.m. ---
--- Citat din: Electron din Mai 14, 2012, 03:18:31 p.m. ---Cat timp in biblie se afirma ca Pamantul a fost creat inaintea Soarelui, aceasta, biblia, si prin extensie dogma ortodoxa ce o include, este in opozitie directa cu descoperirile stiintifice ale Astronomiei si Geologiei.
Astept sa apara o biblie revizuita, in care cel putin sa apara explicit, de la inceput, ca nu tot ce scrie in ea corespunde realitatii, si ca sunt pasaje care trebuie luate ca metafore. Ideal ar fi sa indice clar si care sunt acele pasaje, dar prefer sa nu am pretentii absurde.e-
--- Terminare citat ---
Citește cu atenție Biblia Ortodoxă , Facerea , cap. 1 și vei vedea că nu este nicio contradicție între Biblia Ortodoxă și știință...  ???
1) Ce spun descoperirile stiintifice ale Astronomiei si Geologiei și câte teorii ale științei de tip B) au fost emise până azi referitoare la crearea Universului?

--- Terminare citat ---
Si aceasta tangenta despre contradictiile dintre Stiinta si miturile religioase a aparut recent in alt topic, dar consider ca merita un topic dedicat, asa ca cei interesati sunt invitati sa participe aici.
In ce priveste contradictiile concrete intre Stiinta si scripturile ortodoxe in general, si primul capitol in particular, sunt chiar interesat sa dezbatem asta, dar pentru a face asa ceva in mod relevant ar trebui prima data sa clarificam urmatoarea chestiune:
Se vor scripturile ortodoxe in general si primul capitol in particular a fi descrieri corecte ale realitatii (si istoriei Universului), in acelasi fel in care Stiinta foloseste modele pentru a descrie realitatea fizica? Am auzit multe pareri ale credinciosilor ortodocsi cum ca scripturile nu sunt "texte stiintifice" ci doar metafore si lectii morale, avand deci prerogative distincte fata de Stiinta.
Deci intrebarea preliminara pentru "Iulian"/"A.Mot" este: tu cum consideri scripturile ortodoxe respective, ca fiind texte stiintifice, care trebuie citite ad-litteram, sau ca metafore care trebuie interpretate? e-
--- Terminare citat ---
Eu consider că Biblia Ortodoxă este 99,99 % Adevărată și că Biblia Ortodoxă trebuie citită ad-litteram.
Aștept răspunsurile tale la întrebările mele! ???

A..Mot:
"Electron" nu mai fi negativ! ??? Eu te rog frumos nu te mai eschiva deschizând tot felul de subiecte și răspunde la ce te-am întrebat.... ???
REPET:

--- Terminare citat ---
AȘTEPT RĂSPUNSURILE TALE LA CELE TREI ÎNTREBĂRI! ???

Electron:

--- Citat din: Iulian din Septembrie 01, 2020, 01:06:04 p.m. ---AȘTEPT RĂSPUNSURILE TALE LA CELE TREI ÎNTREBĂRI! ???
--- Terminare citat ---
Asteapta. Pana una alta, iti recomand sa iti revizuiesti atitudinea si tonul, ca nu e nimeni nevoit sa-ti suporte isteriile. (Daca cumva nu stiai, a scrie propozitii intregi cu majuscule e echivalentul urletelor pe internet).

e-

A..Mot:

--- Citat din: Electron din Septembrie 01, 2020, 05:15:25 p.m. ---
--- Citat din: Iulian din Septembrie 01, 2020, 01:06:04 p.m. ---AȘTEPT RĂSPUNSURILE TALE LA CELE TREI ÎNTREBĂRI! ???
--- Terminare citat ---
Asteapta. Pana una alta, iti recomand sa iti revizuiesti atitudinea si tonul, ca nu e nimeni nevoit sa-ti suporte isteriile. (Daca cumva nu stiai, a scrie propozitii intregi cu majuscule e echivalentul urletelor pe internet).

e-

--- Terminare citat ---
Aștept! ???
Atenție!Eu ți-am vorbit frumos și credeam că ți-ai revizuit tu atitudinea și tonul mai ales de când am revenit pe forum dar văd că tu recidivezi.... ??? Dacă te-am supărat cu cele trei întrebări ale mele insistente , atunci te rog frumos să primești din partea mea mii de scuze!În trecut am apreciat mult intervențiile tale după ce am înțeles că acestea chiar dacă erau indecente de multe ori erau totuși logice...Apreciez și azi replicile tale tocmai pentru că așa pot învăța și înțelege mai bine anumite probleme și pentru asta chiar îți mulțumesc...Mulțumesc foarte mult!
Din câte știu eu știința de tipul B) spune că există două feluri de lumină:
a) Lumina vizibilă
b) Lumina invizibilă
Înainte de a apare știința de tipul B) a fost Șțiința de tipul A) și Ștința de tipul A) spune că mai înainte de crearea Soarelui a fost creată lumina invizibilă.Din câte știu eu știința de tipul B) prin așa zisa teorie "big-bang" confirmă că mai întâi au apărut fotonii și abia după aceea au apărut stelele....
Ești de-acord că toate formele de lumină se compun din fotoni?Dacă da , atunci nu văd de ce ar trebui ca mai întâi să fi fost creat (sau să fi apărut) Soarele pentru ca să fie lumină!?!? ???
-----------------------------------------------------
Apropo:
10 - De la "dexonline" citire:

"ISTERÍE ~i f. 1) Excitare nervoasă extremă manifestată printr-un comportament violent și prin pierderea controlului asupra propriei persoane."

20 - Citește https://www.realitatea.net/stiri/lifestyle/ce-inseamna-daca-scrii-cu-litere-mari_5dcc9269406af85273d700a5 unde se arată ce anume înseamnă să scrii cu litere mari!

EU SUNT UN OM EXTROVERTIT ȘI DECENT CHIAR ȘI ATUNCI CÂND ALȚII NU AU ACELEAȘI CONVINGERI CA ALE MELE!

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă