Chimie, biologie, medicină şi antropologie > Medicină

Influenta gandurilor asupra corpului fizic

(1/3) > >>

07Marius:
Un topic care poate fi analizat din mai multe puncte de vedere. Sunt multe aspecte pro si contra, ramane inca un subiect controversat. Am gasit un material in lb. romana care abordeaza acest subiect. Autorul este Robert Ionescu -aici (http://ionescurobert.ro/conferinte/) pot fi accesate o serie de informatii despre autor si alte materiale asemanatoare. Filmul poate fi descarcat si de pe youtube:I-am lansat si o invitatie pentru a dezbate acest material cu cei interesati de pe forum. Sper sa o accepte.

HarapAlb:
R. Ionescu e liber ganditor sau isi bazeaza afirmatiile pe studii stiintifice?

puriu:
 Autorii pe care ii cunosc scriu articole in reviste de specialitate sau manuale universitare si niciodata nu fac filmulete. Cine vrea cu adevarat sa se informeze nu cauta in lada de gunoi a Internetului. Cel mult se pot cauta unii termeni pe Wikipedia.

sumalan dorin:
Toate subiectele cu tenta parapsihologica nu au nici un corespondent in realitate ,fundamentul lor nu poate fii gasit niciunde.Toate afirmatiile parapsihologilor sunt simple afirmatii menite sa insele creduli si sa smulga un ban.Cartile si articole scrise de parapsihologi sunt simple afirmatii care nu au nicio corespondenta in realitate.

Dupa cate am observat parapsihologi isi propaga ideile facand apel la autoritate si interpretand stiinta si teoriile stiintifice cu precadere cele din fizica (mecanica cuanica ) si genetica.

Mi-a trebuit  ceva timp sa imi dau seama ca parapsihologia este sarlatenie ,marturie fiind instrumentele la care face (parapsihologia) apel.

http://stiintasitehnica.com/stiinta/fotografia-kirlian-tehnica-gdv-si-nazbatiile/index.html

Pana in momentul de fata parapsihologia nu a imbunatatit cu absolut nimic viata oamenilor.

07Marius:
Eu nu as fi asa categoric privind acest lucru. Sunt cercetari care dau putin de gandit privind acest lucru.
Aici un material interesant ptr. cine are rabdare.

Is the Mind-Body Connection Scientific?

iar aici (http://www.nature.com/news/2011/110831/full/477023a.html) aflam ca alegem dinainte de a fi constienti ca am ales deja. Interesant. Poate ca si voi ati ales inainte ...de a fi ales.

Un alt punct de vedere interesant (http://www.psychologytoday.com/blog/in-the-face-adversity/201207/thoughts-neurotransmitters-body-mind-connection).

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă