Fizică, astronomie şi aerospaţiale > Staţia spaţială internaţională, sonde spaţiale şi călătorii spaţiale

Cursa spaţială capătă proporţii

(1/1)

paulsava:
Primul astronaut din Arabia Saudită şi Orientul Mijlociu a declarat recent că misiunea sa în spaţiu s-ar putea dovedi un catalizator pentru avansul regiunii în materie de ştiinţă şi tehnologie.
Arabia Saudită este un jucător important pe piaţa sateliţilor şi a comunicaţiilor. În ceea ce priveşte investiţiile în educaţie, anul 2009 a adus pentru regatul saudit înfiinţarea King Abdullah University of Science and Technology (KAUST).
Reamintim că în primăvara lui 2009, s-a conturat ideea înfiinţării unei Uniuni a Africii de Est care să concureze pe plan spaţial şi tehnologic cu puterile consacrate: China, India, Rusia, SUA şi UE.
www.tmcnet.com/usubmit/2010/01/08/4566318.htm
Vezi şi Nasa abandonează Luna pentru Marte. Africanii vin uşor din urmă- quasar-paulsava.blogspot.com/2009/05/fwd-space-news-nasa-abandoneaza-luna.html

Adi:
Foarte buna stire, Paul. Sa mai scrii. Si daca le scrii doar un picut mai complexe, poate 2 paragrafe micute, care sa raspunda la intrebarile cine a facut ce, unde si cand, cum si pentru ce, o voi posta eu chiar ca si stire pe site.

cristi:

--- Citat ---s-a conturat ideea înfiinţării unei Uniuni a Africii de Est care să concureze pe plan spaţial şi tehnologic cu puterile consacrate: China, India, Rusia, SUA şi UE.
--- Terminare citat ---
unele lucruri poate nu trebuie spuse, pentru a nu ne face iluzii... Africa de Este este Etiopia si Somalia, Burundi nu? Nu pot crede ca pot trimite ceva in spatiu... m-am uitat pe google map, si n-am vazut nici macar linii de electricitate in satele lor... Nu stiu de unde le-a plecat ideea, probabil au si un Vadim al lor... E bine sa viseze si ei si noi, dar si mai bine ar fi sa termine americanii cu prostia de razboi al terorismului, europenii cu egoismul si granitele lor inchise, si sa trimite impreuna 10% din populatia lor in Africa sa contruiasca drumuri si retele electrice pentru africani cum au construit sclavii pentru ei atatea sute de ani...

ariel55:
De turism spatial...ai auzit?Orice tara isi poate permite.Trebuie vointa politica.Romania a avut la momentul oportun.Sa vedem ce poate oferi viitorul, suntem membrii ESA.

puriu:
Nu mai este necesar ca fiecare tara sa-si faca rachete. Exista sisteme puse la puct de unele tari si oricine le poate folosi pentru a trimite ceva in spatiu. Americanilor, care nu mai au navete, nu le e rusine sa-si trimita satelitii cu rachete rusesti. Chiar si ai nostri au trimis, cu o racheta frantuzeasca, un mic satelit (Goliat) de 1 kg care n-a functionat. De ce n-ar face-o si Burundi? Important este sa aiba o agentie spatiala.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

Du-te la versiunea completă