Ştiinţă şi tehnologie. Noutăţi, dezbateri pe subiecte ştiinţifice de actualitate > Energii alternative/criza energetica

motor magnetic - cum calculezi puterea?

(1/9) > >>

Popeye:
Salutare, e prima postare pe acest forum asa ca va rog menajati-ma daca ceva nu fac ok.

Problema pe care o ridic se prezinta astfel: presupunem ca am construit acasa un model de motor magnetic. Functioneaza cu magneti de neodim, foarte puternici. Intrebare: cum calculezi cati wati (W) produce motorul, pas cu pas? Punctul de plecare banuiesc ca ar fi caracteristicile magnetilor de neodim (altceva nu stiu ce-ar putea fi). 

mircea_p:
Bine ai postat pe forum. :)

Ce intelegi prin "motor magnetic"?
In general un motor nu "produce" energie. Transforma alte forme de energie in energie mecanica (de obicei de rotatie).
Multe motoare au magenti in constructia lor. Tu la ce te gandesti cand spui "motor magnetic"?

Popeye:
salut, de ce intrebi, pot fi mai multe tipuri de motoare magnetice? Eu ma refeream la un "utilaj" care produce energie, curent. Sunt diverse modele pe net, mai ales pe youtube. Iei niste magneti de neodim, ii pui intr-un anumit mod astel incat sa treaca mereu N pe langa S sau invers si produce energie. Unii isi incarcau bateria de la mobil la aparat, altii o lanterna, etc. Erau tipi care isi produceau singuri energia pentru o casa, deci aveau cam 5000 Wati minim cred. La asta ma gandisem.

Electron:

--- Citat din: Popeye din Septembrie 28, 2013, 08:59:40 a.m. ---Eu ma refeream la un "utilaj" care produce energie, curent.
--- Terminare citat ---
"Utilajele" care produc curent se numesc generatore electrice.

O metoda mecanica practica pentru a evalua puterea unui generator electric este sa alimentezi cu el un motor, pe care il pui in sarcina si masori cat lucru mecanic poti efectua in unitatea de timp.

e-

virgil 48:
  http://www.scientia.ro/forum/index.php/topic,2755.0.html

Acest topic de pe forum l-ai abordat?

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă