Ştiinţă şi tehnologie. Noutăţi, dezbateri pe subiecte ştiinţifice de actualitate > Energii alternative/criza energetica

Noi concepte de functionare a motoarelor.

<< < (2/5) > >>

HarapAlb:

--- Citat din: styhlll din Septembrie 25, 2011, 12:03:36 a.m. --- Acest motor se alimenteaza cu energie de la primul motor (fig.2, I)  care este un sistem termodinamic deschis si acesta perde (elimina energia, aproape totalment) la al doilea motor (fig.2, II). (...)

--- Terminare citat ---

 S-au facut studii din-astea si a reiesit ca motorul ala cu ardere interna "se simte bine" la temperatura aia inalta, daca-l racesti o sa-i scada randamentul. Prin urmare consumi combustibil suplimentar ca sa incalzesti un agent termic. Mai degraba recuperezi ceva caldura din gazele esapate.

virgil 48:
Am mai remarcat pe un forum ideea ca te poti distra folosind o "identitate multipla".
Este adevarat? Spui, raspunzi, iti dai dreptate, poti sa te si lauzi daca vrei...
Despre topic:
Stiu ca americanii folosesc pentru motoare de tanc, camasi de cilindru ceramice, iar altii
au incercat sa faca din ceramica(speciala) tot blocul motor. Probabil si pentru a evita
pierderile de caldura. Sa nu-ti inchipui ca "noile concepte" nu au fost gandite si evaluate
pana acum. Daca nu s-au aplicat inseamna ca nu renteaza.

meteor:
     Virgil, te-am rugat ca sa nu te superi. Eu ce nu am gresit?! Undeva tot tu mai corectat de la o ipoteza absolut gresita. Nu-mi place oamenii ce nu au initiativa deloc, unii inca din contra impiedica pe altii. In text, marea majoritate a criticilor, absolut deloc nu se refera la tine.

    Eu foarte demult, am auzit ca BTR-urile (un fel de tancuri, pe roti de cauciuc) pe care le-au creat rusii, pentru razbuiul in Afganistan, nu sau indreptatit absolut deloc in acea zona. Soferii spuneau ca ferbea apa in radiatoare!!! (daca sa deschid o paranteza, de aici si mi-a venit ideia). Nu-s deloc un mare profesor in motoare, si idee nu am despre motoarele despre care spuneai. Nu am inteles absolut deloc ideia cu camasa de racire a americanilor. Pai, dar de ce au mai facut -camasa de racire- , din un material special, iar apoi imi spui ca a fost creat pentru a nu perde caldura ?! La ce mai trebu dar camasa de racire?!
   Nu zic ca am facut descoperirea mileniului  ;D ;D.
   
Harap-Alb 1) la baza acestu principiu sta una din idei ca motorul sa fie un fel de "termos" (si daca vorbim de termos, atunci termos sa fie, ci nu sa bata un vint cu o viteza de 100 km/h imprejurul blocului... ).
              2) Racirea- incalzirea, va fi foarte mica, 2-3 grade celsius (sau atit cit trebu ca vaporii sa devina saturati, si tot atit pentru ca lichidul sa inceapa a ferbe), cum e scris mai sus.. 
 
   Am auzit vreo 1 luna in urma, nustiu dacai drept, ca cineva a inceput sa faca  un fel de -hidrocaruri. Pui apam, si temperatura care trece prin sistemul de evacuare este cedata apei, aceasta ferbe, etc... Ca ar avea o economie de 20 %, si ca aceste transformari fac tot atit si la motoarele vechi, cuosta 800 $,nustiu poate m-au pacalit,  ;D.

meteor:
   Metalul, din care va fi construit noul motor, nu e deloc necesar sa fie tot asa de dur ca acelea din ziua de astazi, reducerea duritatii ar cenduce la o posibila (depinde ce metal folosim)  reducerea a masei motorului.
   Explicatia se ascunde nu numai in faptul ca temperaturile la noul motor nu ajung ca la cele prezente acum ci inca din cauza ca presiunea e divizata de 4 ori (in loc de motor cu 4 cilindri spre exemplu, va fi motor cu 16 cilindri, spre exemplu). Plus la toate aceste, nu trebu de uitat ca el va fi mult mai econom, si va mai fi inca un motor (al II lea motor), deaceea duritatea necesara a metalului din care se va construi noul motorul, liber poate fi de ~ 6 ori mai mica fata de cele prezente acum.

meteor:
    Totii, care au cite un automobil, si au un anumit chilometraj facut la el, stiu foarte bine ca vine timpul cind trebue sa se ocupe de reparatia motorului (schimbarea inelelor). Insa nimanui nu ii e placut acest fapt, plus ca si mai bate groaznic la buzunar..... Da e corect, ca foarte mult depinde de marca motorului (spre exemplu un Mercedes Sprinter , de prin 2004), fiind in mini bune, poate parcurge si 1600000 km (poate si mai mult, nustiu) pina sa fie reparat. Desigur, rar cine mai ajung la asa chilometraj, majoritatea pe la 500000 km, incep sa se apuce de reparatii.
    Pentru ca "inelele de pe piston" (nustiu cum corect se spune), sa aiba o viatza mai lunga (sa sa se uzeze mai greu), solutia e foarte foarte simpla: - Vom reduce distanta parcursa de inele.
    Fie ca volumul cilindrului trebue sa ramina acelasi, acum se pune conditia - sa reducem distanta parcursa de inele de n ori. Dupa calcule ajungem la solutia ca raza trebue marita de sqrt(n)*r ori,r-raza cilindrului initial. Acesti cilindri vor fi mai "lati" , fata de cei prezenti, si vor avea o viata mai lunga de n ori fata de cei prezenti.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă