Diverse > Discuţii pe diverse teme
Universul Energiei
[RHF]{NC}The Eagle:
Salut. Acum cateva zile am gasite un site cu o descriere a Universului si tot felul de teorii si discutii interesante pe aceasta tema.
--- Citat ---Universul este imaginea noastră despre lume aşa cum ni-l descrie ştiinţa actuală. Istoria ştiinţei ne-a obişnuit să considerăm evenimentele din Univers ca avînd loc în spaţiu şi timp, fiind supuse principiului cauzalităţii.
--- Terminare citat ---
Daca va intereseaza mai multe incercati => Universul Energiei
Adi:
Pare un site de filosofie. In prima parte face un sumar al stiintei, iar in al doilea greseste spunand ca Universul e infinit. Universul are dimensiune finita, dar desigur ca si pe un segment de lungime finita poti considera ca exista o infinitate de puncte. Apoi zice "univers informational", notiune auzita de multe ori in "radiestezie" si "inforenergetica", dar fizic, stiintific, ce se intelege prin univers informational?
Krystyan:
--- Citat din: Adi din Mai 06, 2008, 01:11:43 p.m. --- in al doilea greseste spunand ca Universul e infinit.
--- Terminare citat ---
Daca Universul (cu "U" mare, oare de ce?) este finit sunt foarte curios ce se afla dincolo de Univers. Mecanica spune ca spatiul este infinit, timpul este ireversibil iar materia este obiectiva. Adi, tu ce crezi, spatiul este infinit?
Electron:
--- Citat din: Krystyan din Mai 06, 2008, 09:49:21 p.m. ---Daca Universul (cu "U" mare, oare de ce?) este finit sunt foarte curios ce se afla dincolo de Univers.
--- Terminare citat ---
Eu cred ca "dincolo de marginile Universului" este exact acelasi lucru care existá si in jurul singularitatii care a produs Big-Bang-ul original. Poate fi "pur haos", sau "nimic", nu pot sti, deoarece nu exista nici un proces fizic ce sa ne poata permite contactul cu acea "zona". Faptul ca Universul ar fi finit (si totusi nelimitat) este o posibilitate foarte eleganta care inca nu s-a confirmat experimental, dar care e compatibila cu TGR. Totusi nici faptul ca Universul ar fi "infinit" nu s-a demonstrat, si tare sunt curios cum s-ar putea demonstra experimental. ;)
Apropo, eu personal obisnuiesc sa scriu Univers (cu "U") pentru ca am un respect deosebit pentru ceea ce a dus la posibilitatea existentei mele :)
--- Citat ---Mecanica spune ca spatiul este infinit
--- Terminare citat ---
Cum adica? Poti detalia putin aceasta afirmatie? Unde spune Mecanica asta, si daca o spune, are si ceva demonstratie pentru asta ?
--- Citat ---timpul este ireversibil
--- Terminare citat ---
Eu stiam ca teoretic timpul este perfect reversibil, chestia cu partea practica fiind ceva mai complicata ... Poti detalia si acest aspect?
--- Citat --- iar materia este obiectiva.
--- Terminare citat ---
Cum adica? Imi pare asta mai degraba o afirmatie filozofica, decat fizica. Ce intelegi prin "obiectiva" ?
e-
Adi:
Bune raspunsuri, Electron. Si eu scriu Univers si Cosmis cu majuscula, din respect pentru tot ceea ce exista si (vorba ta) ceea ce mi-a dat viata. Eu stiu ca Universul este finit in spatiu si in timp. A inceput de undeva foarte mic, tot creste si a trecut o durata finita de timp si a ajuns la o dimensiune finita. Ce este dupa Univers este o intrebare lipsita de sens, pentru ca prin definitie nu exista altceva in afara Universului. Universul este ceea ce este. E ca si cum ai fi inchis in un cub si nu poti vedea in afara nimic. Deci ce e in afara cubului? Intrebare lipsita de sens, tu nu poti iesi niciodata din cub sa vezi. Iar daca cubul nostru este de fapt o sfera a carei geometrie nu este euclidiana, incat pe masura ce te apropii de margini un pas sa te duca pe o distanta tot mai mica, tu practic poti face o infinitate de pasi si sa nu ajungi niciodata la perete. Si tu ai impresia ca Universul e finit. Unde in mecanica zice ca Universul e infinit?
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă