Welcome, Guest. Please login or register.

Autor Subiect: Hibele teoriei Big-Bang-ului,si ipoteze sau sugestii alternative.  (Citit de 148529 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

mircea_hodor

 • Vizitator
Răspuns: Hibele teoriei Big-Bang-ului,si ipoteze sau sugestii alternative.
« Răspuns #45 : Martie 27, 2015, 10:00:30 p.m. »
    Cred ca nu ma ajuta prea mult imaginatia,imi pare rau?!...Ar putea fi reprodusa printr-un desen?

Offline atanasu

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 2419
 • Popularitate: +22/-174
Răspuns: Hibele teoriei Big-Bang-ului,si ipoteze sau sugestii alternative.
« Răspuns #46 : Martie 27, 2015, 10:21:25 p.m. »
1.Nu stiu sa desenez la calculator dar sa aducem in plan problema si atunci ai un cerc ale carui raze inteapa circumferinta in punctele care sunt galaxiile, razele alungindu-se toate cu aceiasi viteza sau cercul umflandu-se . Cineva asezat intr-un punct nu va sti care este cauza exacta a indepartarii galaxiilor asa cum daca nu ai alte date nu poti decide daca pamantul se invarteste in jurul lui producand ziua si noaptea sau , mai aparent si mai intuitiv cum credeau in trecut oamenii ca soarele da ocol pamantului.Exista si a treia posibilitate ca toate galaxiile se misca efectiv in raport cu centrul cercului dar cu aceiasi viteza radiala creind aceleasi aparente ca si in primele doua unde avem de a face cu dilatari de spatiu.
Dar ce ar fi sa-ti expui tu neclaritatile si dezvoltarile facute dupa acele doua directii distincte
2. Ref la aparitia luminii cu un milion de ani dupa aceea a soarelui nu inteleg ce spui adica lumina a fost prima separata din intunericul Nimicului ca si in Biblie si suplimentar la linkul indicat nu exista ceva.
3. Nu cunosc informatia cu gaurile negre asa ca nu comentez.
Noaptr buna


Offline atanasu

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 2419
 • Popularitate: +22/-174
Răspuns: Hibele teoriei Big-Bang-ului,si ipoteze sau sugestii alternative.
« Răspuns #48 : Martie 28, 2015, 01:34:41 p.m. »
Acum inteleg intrebarea ta careia i-a lipsit un cuvant ca sa fie inteligibila pentru mine, respectiv nu ai precizat ca este vorba de lumina solara  adica de timpul necesar fotonului ca odata ce este produs in nucleu sa ajunga la suprafata soarelui si eu nu m-am prins.
Este un lucru cunoscu aceasta dar durata, valoarea duratei nu este chiar asa de precisa ca in acel articol in romaneste care este probabil doar traducerea unuia in engleza . Vezi si  http://classroom.synonym.com/long-photons-emerge-suns-core-outside-10063.html unde fotonului ii trebuie intre 5000-500000ani ca sa “iasa” din soare.
Acum revenind la ce intrebi  cred ca nu te mai referi la soare care este aparut la miliarde de ani dupa BB, ci la lumina primara acel fulger luminos care a inundat  nou nascutul Univers(stiinta adevarata isi poate permite si poezia ba chiar si filozofia ) la acel prim ordin : Sa fie Lumina si Lumina a fost! (o sa se gaseasca oare careva sa ma acuze de misticism ?  :))
In acest caz iti raspund ca desigur luminii i-a trebuit un timp ca sa ajunga din punctul unde a luat nastere primul foton intr-un punct unde de s-ar fi gasit un ochi uman acesta l-ar fi “vazut”.Asadar milionul de care spuneai sau cat o fi realmente statistic durata medie de care vorbeam in cazul soarelui nu are nici-o legatura cu BB.Nu cred ca stim cum era acea protostea strabatuta de foton daca a fost asa ceva. Aici Adi ti-ar putea raspune mult mai exact dar in orisice caz fata de 13,7 milrd ani cu o eroare ce depaseste mult duratele dec care vorbesti ce importanta mai are?
Daca nu te-am inteles bine , atunci nici raspunsul meu nu este cel potrivit si cum eu nu fac maieutica pe aici te rog doar sa precizezi

PS. Inteleg totusi ca aceste intrebari tu le-ai mai pus pe acest forum, dar eu nu le-am gasit in timpul analizeor facute, asa ca poate spui unde le-ai posta, dar oricum ramane in continuare valabil indemnul meu  sa fii mai explicit in legatura cu opiniile tale fara sa-ti fie teama de judecata oricui, dar sub rezerva posibilelor, de fapt posibilelor cu mare probabilitate, erori.


mircea_hodor

 • Vizitator
Răspuns: Hibele teoriei Big-Bang-ului,si ipoteze sau sugestii alternative.
« Răspuns #49 : Martie 28, 2015, 04:03:04 p.m. »
Citat ""Dar ce ar fi sa-ti expui tu neclaritatile si dezvoltarile facute dupa acele doua directii distincte"...pai asta am si facut cu o...pagina mai devreme :)

Offline atanasu

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 2419
 • Popularitate: +22/-174
Răspuns: Hibele teoriei Big-Bang-ului,si ipoteze sau sugestii alternative.
« Răspuns #50 : Martie 28, 2015, 05:13:37 p.m. »
Ma refeream si la faptul ca intr-o postare pe acest fir dupa primele 3-4 analize spui ca eu inca nu am ajuns si la interventii de ale tale. Nu am obsevat insa nimic decat in luna martie pe ultimul fir pe care ai incercat sa-l redeschizi si unde ti-am si rasuns referindu-ma la acest episod si in ultima analiza adica cea dedicata acelui fir.
Deasemeni nu ai raspuns la intrebarea mea referitoare la problema pusa de tine cu fotonu care intarzie u mlion de ani in interiorul soarelui. sa inteleg ca ti-am dat un raspuns convenabil si de aceea nu te mai referi la ea?
PS O sa iau acum legat de sinteza pe care o fac si intrebarile tale srise pe acest fir dar te rog sa le revezi si tu si sa le reformulezi in lumina celor ce s-au scris in toate sintezele mele si de asemeni si fata de ce s-a mai discutat si aici in mod direct(cum este intrebarea referitoare la soare si BB)
Daca nu este clar ce scriu te rog nu te jena si intreaba sau fa obsevatiile ce decurg.

mircea_hodor

 • Vizitator
Răspuns: Hibele teoriei Big-Bang-ului,si ipoteze sau sugestii alternative.
« Răspuns #51 : Martie 28, 2015, 05:49:17 p.m. »
 Cred ca aici e cel mai bun ex. al formei universului;daca nu ma-nsel pare ca "locuim"in interiorul "balonului"si nu pe circumferinta lui...http://www.antena3.ro/thumbs/int/2013/04/04/tainele-universului-pe-cale-de-a-fi-descifrate-ce-au-aflat-savantii-despre-materia-neagra-201918.jpg.
  Deasemeni am tot cautat un articol care sa comfirme tema acelui documentar de care va spuneam,cu privire la durata de viata a antimateriei ulterioara ciocnirii cu materia.Am gasit unele informatii care desi nu se suprapun integral pe informatia legata de acea durata de viata,vine cu unele premize pe care am considerat ca merita sa vi le expun;https://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CB8QFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.descopera.org%2Fde-ce-exista-mai-multa-materie-decat-antimaterie%2F&ei=CNIWVZrkK8qvaYufgnA&usg=AFQjCNGK0WgAgNRWrPAAb2A9ytXeegNkxA
« Ultima Modificare: Martie 28, 2015, 06:18:31 p.m. de mircea_hodor »

mircea_hodor

 • Vizitator
Răspuns: Hibele teoriei Big-Bang-ului,si ipoteze sau sugestii alternative.
« Răspuns #52 : Martie 29, 2015, 05:44:20 p.m. »
      Aveti si dumneavoastra dreptul la un weekend domnule Atanasu...dar eu sa stiti ca astept cu interes scrierile dumneavoastra :)

Offline atanasu

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 2419
 • Popularitate: +22/-174
Răspuns: Hibele teoriei Big-Bang-ului,si ipoteze sau sugestii alternative.
« Răspuns #53 : Martie 29, 2015, 09:37:16 p.m. »
Cateva cuvinte pot totusi sa scriu:
1) Nu pot sa deschid primul link referitor la forma Universului. Poate imi indici si altul , adica ala din care s-a inspirat antena 3
2) Adaug la linkul tau ref antimaterie:
http://www.descopera.org/ce-este-materia-intunecata
http://planetariubm.ro/tag/materie-neagra/   
 http://stirileprotv.ro/stiri/stiinta/asa-arata-materia-neagra-un-studiu-astronomic-a-facut-primul-pas-in-dezlegarea-celui-mai-mare-mister-al-universului-foto.html
http://www.ziare.com/magazin/spatiu/se-deschide-o-noua-era-in-astronomie-descoperirea-materiei-intunecate-1338396
http://news.discovery.com/space/galaxies/mysterious-x-ray-signal-could-reveal-dark-matter-141212.htm) si sursa stiintifica: http://arxiv.org/pdf/1402.4119v1.pdf
http://www.ziare.com/magazin/spatiu/exista-peste-tot-in-univers-dar-acum-e-posibil-sa-se-fi-descoperit-dovada-1328266
 http://www.ziare.com/magazin/descoperire/descoperire-uluitoare-facuta-de-nasa-in-univers-s-a-gasit-materia-intunecata-1307569
http://www.evz.ro/tragedie-cosmica-se-transforma-materia-intunecata-in-energie-intunecata-daca-da-cu-ce-efecte.html
http://www.descopera.ro/stiinta/13967361-o-galaxie-pitic-ar-putea-dezvalui-noi-informatii-despre-materia-neagra
http://www.wallstreetotc.com/mysterious-source-of-gamma-rays-within-a-dwarf-galaxy-may-signal-dark-matter/216387/
http://tehnocultura.ro/2014/12/02/despre-materia-intunecata-cu-andrew-pontzen/
http://www.lovendal.ro/wp52/in-2015-oamenii-de-stiinta-vor-incerca-sa-descopere-imposibila-materie-intunecata-eu-le-urez-succes-dar-n-o-vor-face-pentru-ca-asa-zisa-materie-intunecata-nu-exista/
http://www.lovendal.ro/wp52/descoperire-socanta-materia-intunecata-ar-putea-fi-un-vast-camp-electric-teoria-universului-electric-are-tot-mai-multi-sustinatori/
http://www.dcnews.ro/studiu-materia-neagra-inconjoara-galaxia-vizibila_454513.html
http://www.dcnews.ro/descoperire-biazra-in-univers_447202.html
http://romanian.ruvr.ru/2013_06_21/Oamenii-de-Stiinta-ruSi-Stiu-unde-se-ascunde-materia-intunecata/
http://video.bzi.ro/video/show/materia-neagra-din-spatiu-ascunde-un-univers-paralel-37434 

Si mai sunt inclusiv cele pe care nu le-am putut deschide date de tine, dar cred ca pe baza lor se poate scrie un text de cateva pagini care sa prezinte cele spuse sa incerce sa conexeze ideile sau macar sa le aseze intr-o schema structurala. Poate pentru asta se poate deschide alt fir si oricum trebuie vazut si pe acest forum  daca nu sunt fire care deja au abordat subiectul, ca doar si cu BB au fost 13-14. In orice caz trebuie inceput cu o sinteza a ce se scrie mai sus (pot fi multe redundate)
si asta ar trebui sa o faci tu. Este ceva de muncit dar nu poti trata asemenea probleme ca pe niste simple teme date in clasa.
Astfel aduci informatia la zi si tii cont in viitor doar de lucrurile cu adevarat noi.

Repet indemnul ca sa-ti rescri intrebarile caci poate deja au aparut modificari si in cele gandite de tine. Ai la dispozitie si cele 12 sinteze care te pot ajuta.
Spor la treaba.
PS. Eu voi reveni pe sinteza celor 12 sinteze lucru mai dificil caci trebuie sa extrag numai ce cred eu ca merita.

Offline atanasu

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 2419
 • Popularitate: +22/-174
Răspuns: Hibele teoriei Big-Bang-ului,si ipoteze sau sugestii alternative.
« Răspuns #54 : Martie 30, 2015, 09:30:40 p.m. »
Este ciudat ca imediat dupa postarea anterioara am scris un PS cu scuze ca am incurcat niste borcane (eram foarte obosit) adica antimateria cu materia neagra caruia de fapt ii corespund respectivele linkuri din postarea anterioara care vad ca nu este (nu oi fi apasat pe enter(Mesaj)  :)  )

Referitor la antimaterie(AM) adica la dezechilibrul M(materie)  fata de AM pe langa linkul indicat de tine si cel indicat de Harap Alb  cat si cele date s de mine ma la inceputul firului, cred ca si cu linkurile pe care le dau acum vei putea sa-ti raspunzi la intrebari mai complet si ar fi bine daca ai reusii sa faci o scurta sinteza a celor cateva certitudini care par sa se profileze din studiul respectivelor texte si eventual cu intrebarile care mai raman la acest capitol al AM fata de cele avute initial.

http://scienceline.ucsb.edu/getkey.php?key=114
http://www.physics.org/article-questions.asp?id=121
http://voxpublica.realitatea.net/stiinta/materie-versus-antimaterie-43802.html
http://home.web.cern.ch/topics/antimatter
si probabil ca se mai pot gasi dar totusi ma intereseaza (eu nu am reusit sa gasesc) o referinta mai clara la ce spui ca ai retinut din serialul cu Morgan Freeman unde rezulta ca la CERN s-a facut un experiment care ar indica ca  durata de viata a antimateriei  ulterioara unei ciocniri cu materia-este mai mica.Adica ce vrei sa spui ca antimateria se transforma in energie ma repede decst materia si care este atunci decalajul . Si in acel decalaj de timp nu incape un Univers in care sa avem numai materie dar care intr-un viitor ne trezim cu el transformat in energie(si iata cum se ajunge la o problema interesanta legate de scara fenomenelor )

PS Cred ca in primul link am gasit aceasta afirmatia deosebit de importanta:Fundamentally, although you might expect that matter and anti-matter have opposing properties, this has also been shown to be false. For example, both protons and anti-protons seem to be attracted by gravity.

Eu mai am si maine acces la computer, dar apoi, cateva zile voi fi lipsa la apel .

mircea_hodor

 • Vizitator
Răspuns: Hibele teoriei Big-Bang-ului,si ipoteze sau sugestii alternative.
« Răspuns #55 : Martie 30, 2015, 09:42:41 p.m. »
       Am studiat cu atentie linkurile pe care mi le-ati sugerat,toate sint cu trimitere la dark si energy mater,pe ultimul l-am gasit chiar in acord cu propriul punct de vedere(vizavi de granita fata de un alt univers)...http://video.bzi.ro/video/show/materia-neagra-din-spatiu-ascunde-un-univers-paralel-37434
       Din punctul de vedere al economiei acestei teme,mi-am propus ptr. inceput sa reiterez unele din intrebarile anterioare la care solicit incontinuare un raspuns,la care voi anexa alte citeva intrebari survenite ca urmare a studiilor mai recente ,parte din ele provenind din insasi lecturarea capitolelor dumneavoastra,urmind ca la final sa-mi redactez propria teorie despre care am convingerea ca va va parea cel putin interesanta...Asadar;
       2)A observat cineva in preajma unei gauri negre vreo deplasare spre rosu a spectrului luminii?
       3)Se spune ca supa primordiala de marime echivalena unui electron(Adi spune ""energie multa intr-un spatiu mic")ar fi continut toata informatia sub forma de energie a universului?!nu pot sa nu ma impiedic totusi de un anumit ordin de marime,daca ma raportez la un ...electron,cit de mici puteau fi ceilalti...electroni,hadroni,neutroni,quarci,etc?
       4)In evolutia cronologica a BB,am remarcat o racire continua in timp a componentelor acelei supe,pina la momentul "deflagratiei"intre acele componente la un moment dat existau compusi ai materiei si antimateriei care evident prin coliziune ar fi trebuit sa creeze cel putin variatii pozitive ale temperaturii,cit de certa este aceasta racire continua?
       5Gravitatia se "justifica"fata de acest univers,se justifica ea si fata de celalalt univers(admitind logic din punctul meu de vedere ca-l presupune prin ceea ce ar fi dincolo de o gaura neagra)?
       6)Este stiut faptul ca actuala teorie a BB,pare sa incalce legea conservarii energiei,se spune ca pina la cei 379000 de ani universul s-a comportat atipic,dupa alte legi decit cele pe care le cunoastem?!intrebarea mea este cam din ce moment incepe sa se comporte dupa legile stiute?Doar din momentul aparitiei luminii?este stiut ca fotonii au nevoie de cca 1 milion de ani pina sa reuseasca sa paraseasca soarele,exista un documentar care ne prezinta fotonul incarcat cu raze gama in centrul soarelui,si acelasi foton dupa 1 milion de ani, "spalat"de aceasta energie gama parasind soarele.
      7)Ce genereaza inflatia in progresie a universului chiar cu pretul surclasarii gravitatiei,de unde plusul de energie necesar acestei dilatari,e ca si cum (ca sa reiterez un exemplu citat in exemplificarile unuia din participanti)banca ma alimenteaza cu sume din ce in ce mai mari,sume pe care eu nu mai reusesc sa le platesc decit cel mai probabil intr-unul din cazurile de sfirsit al universului?
      8)Stim ca natura va face tot ce-i sta in putinta sa ma retina din  a depasi viteza luminii(exemplul calatorului din trenul care merge cu viteza luminii;oricit ar incerca acesta sa alerge din A spre B pe sensul de mers al trenului,va fi incetinit in miscarea sa suficient cit sa nu atinga aceasta viteza;n-am realizat inca ce s-ar intimpla daca si-ar fi propus sa alerge dinspre B inspre A)
      9)Am remarcat ca graficele cuantumului spatiu timp arata ca o impletitura care realizeaza o "adincitura"maxima la o anumita distanta sub masa unei stele(spre ex)...De vreme ce maximul de forta gravitationala este dat de centrul de masa al acelei stele,n-ar fi fost mai firesc ca acel maxim al suprafetei de curbura sa treaca fix prin centrul soarelui respectiv?Deci nu sub el ci fix prin centrul sau?E gresit din acest context sa-mi imaginez configuratia spatio-temporala a universului neliniara ci mai curind compusa din brane care se regasesc subtiate in mod diferit(functie de unitatea de masa a obiectului)si trecind toate prin centrul acelor mase?
     10)Sokolov  sustine ca universul este plat lucru prevazut si de inflatia BB...Este si acum??Daca nu,cind s-a facut schimbarea?Daca nu cum admitem notiunea de plat fie si in 3 dimensiuni,caci exista lucruri in univers si sub noi si deasupra noastra?Din aceeasi perspectiva(ca sa reiterez intrebarea unuia dintre interlocutori)cum vedem quasari si in stinga si in dreapta,incotro privim catre BB,si incotro catre universul neobservabil?In context;
     11)Adi spune;""Exista doar suprafata balonului,nu exista interiorul balonului,nu exista exteriorul sau,nu exista sa sapi in grosimea lui";NOI UNDE NE AFLAM?Pe suprafata exterioara,interioara,gaura neagra unde sapa?In context...
     12)Electron spune""Viteza de expansiune a universului nu este relationata cu vitezele de deplasare in interiorul universului(limitata de viteza luminii in vid) si care se afla dincolo de raza vizibilitatii noastre-deci e cert ca universul e "balon"?
     13) Cine poate explica ce inseamna crearea de...spatiu-timp?
     14)Se afirma ca rata de expansiune a universului este data de variatia in timp a constantei lui Hubble,constanta care se bazeaza pe fenomenul deplasarii spre rosu,deplasare spre rosu despre care am realizat ca are loc datorita pierderii energiei de catre fotoni,pierdere care la rindul ei se poate datora mai multor factori,implicit ciocnirea cu particulele care compun dark energy.Radiatia de fond care confirma chipurile aceasta teorie ,nu poate apare si in celelalte circumstante mentionate?
     15)Daca universul se prezinta ca un balon,pot desprinde ca viteza de expansiune este concomitent si o viteza radiala?sau mai concret; Daca universul se prezinta ca un balon,BB unde se regaseste ,ca punct pe balon,sau in centrul balonului?Din ce-am citit pina acum,impresia mea este ca e cumva driblat acest aspect?!Aici ajutorul unor schite ar fi de un real folos;intreb ptr. ca functie de raspuns poate reusim sa-l facem si pe vizitatorul Ktulu(ca si pe mine dealtfel)sa inteleaga cum de vede dinsul quasari in toate directiile?
Legat de aceasta ultima intrebare,opinia mea este ca in centru,caci daca ar fi un punct A de pe balon,noi am fi in mod cert in punctul B(cert la stinga sau la dreapta punctului A)asa cum stim ca mercur e sa zicem in stinga noastra,spre deosebire de Jupiter care e in dreapta;Nu pot lua in calcul(oricit de tentant ar parea) ca BB este in punctul diametral opus noua(spre care firesc ajungi si din stinga si din dreapta)caci raportat la expansiunea universului acolo este demult universul  neobservabil),si atunci singura varianta logica(in opinia mea) este ca in centru este BB,spre acel centru (cu iluzia ca privim spre stinga sau dreapta) la o distanta de aprox. jumatate pina la centru zarim si acei quasari.Corelar acestui punct de vedere,cit de gresit este sa consider ca de vreme ce universul a extins dinspre centru un balon (cu o margine certa desi necuantificata)acest balon nu reprezinta din start o delimitare certa a universului?mai mult, uniformitatea dpdv al lipsei entropiei,nu-mi lasa de inteles ca aceasta expandare este uniforma in spatiu timp si automat exista o curbura a universului certa(fix ca a unei sfere)?asta vizavi si de acel 0,2 unghi de curbura mentionat pe undeva?Greu (sau imposibil)de gasit raspunsul la aceasta intrebare intrucit(opinia mea) noi sintem un punct de referinta doar,ne-ar trebui acces la cel de al doilea referentiar si acela este pe centrul de curbura diametral opus,in zona universului Neobservabil.
 Observatie (nota mea).Greu de conceput ca din nimic sa poti crea ceva,si aici ma refer nu la vid(nu intru in amanuntele procentului imens de materie din acest"nimic"),ci implicit la "tesatura balonului"care cedeaza doar sub imperiul gravitatiei unei gauri negre..Parerea mea este ca se pleaca gresit atunci cind este evaluat vidul din balon si nu balonul in sine;dark metter sau dark energy(aici intuiesc o alta dezvoltare interesanta aidoma pietrei filosofale-vizavi de proprietatile cuantice atit de materie cit si de energie care poate rezona functie de excitarea energetica,pe n planuri de frecventa).
                                      Intrebari de data recenta;(sau dintr-o alta perspectiva).
       1)VIRGIL face o observatie-afirmatie;"Timpul nu se poate aprecia in afara existentei unei miscari periodice.Din momentul exploziei BB si pina la aparitia atomilor nu a existat miscare periodica,deci...nu a existat timp".Asadar cum s-au evaluat duratele indicate in analiza nr. 1 in perioada BB si chiar si dupa?!Aici completez si eu cu o intrebare;
       2)Teoria oficiala a BB nu este cumva o teorie explicata atit de precis in acele unitati Planck,doar ca necesitate de a justifica unele conditii necesare aparitiei diverselor componente materiale si energetice ale universului +explicarea inflatiei universului?
       3)Se poate face vreo paralela intre echilibrul unei stele in sensul devenirii ei ca si giganta rosie,sau pitica alba,si...expansiunea universului?
     Insist cu rugamintea de a primi un raspuns la aceste intrebari care ma obliga sa ramin ancorat pina la elucidarea lor;Pina atunci voi continua prin a emite o suma de puncte de vedere pe care deasemeni le supun criticilor dumneavoastra,puncte de vedere in baza carora la final voi sugera un punct de vedere generalist legat de acest eveniment.   ASADAR;

     A)Deflagratia universului s-a produs nu prin explozia in spatiu,ci...a spatiului insusi.
     B)Aceasta deflagratie s-a facut in progresie geometrica(reactie in lant) exact ca in exemplul unui mare numar de capcane de soareci la intilnirea cu antimateria preexistenta in interiorul granitelor extensibile ale universului actual,si cu materia si energia intunecata,de aici si izotropia radiatiei de fond.
     C)Tesatura spatiu-timp este gresit sugerata ca fiind la o oarecare distanta sub masa obiectelor,ea in realitate trece fix prin centrul de masa al acelor obiecte , si este subtiata mai mult sau mai putin(pina chiar la a fi rupta de o gaura neagra).
     D)Masele(reprezentate de diverse corpuri ceresti)sint ancorate in aceasta tesatura astfel incit la inflatia universului(care a depasit viteza luminii)nu au incalcat legea comform careia nimic ce contine masa nu poate depasi aceasta viteza.
     E)Gaurile negre au un scop sinequanon existentei unui univers prin functia lor de reciclare a materiei si energiei.In lipsa lor universul s-ar consuma si ar sfirsi rece;Ea desface materia si energia in noi componente fundamentale care in celalalt univers devin materiile prime ptr. alti sori,alte planete etc;reciproca este valabila;dar acest lucru poate fi inteles doar prin urmatorul postulat;
     F)Asa cum mai nou si teoria cuantica ne sugereaza,sintem ombilical legati de un alt univers obligatoriu de sens opus,caci noi reciclam spre ei(prin intermediul gaurilor negre)celallalt univers recicleaza spre noi(prin intermediul echivalentului de aici al acelorasi gauri negre,respectiv quasarilor sau a "gaurilor albe").Se impune sa fie de natura opusa caci doar asa ar putea fi justificata transcendenta spre si dinspre aceste universuri paralele prin intermediul principalelor cai de legatura enuntate anterior.Pe cale de consecinta(si din prisma teoriilor cuantice)nu poate fi ceva dincolo fara un echivalent aici.Ne putem imagina aceasta corespondenta cumva similar principiului vaselor comunicante,cu efecte de contractie si(sau)dilatare a universurilor,excluzind chiar notiunea de densitate,dar retinind fenomenele de ciocnire existente in ambele medii.Dealtfel pina si o diferenta de temperatura ar putea crea miscarea.
    G)Energia intunecata si materia intunecata face parte din structura spatio-temporara de delimitare a universului nostru,de universul (sau universurile) vecine ceea ce presupune ca este tesatura de separatie a acelor universuri si este conditionata de reactii atit de influenta de aici cit si de cea de dincolo,si poate fi "sparta"doar in mijlocul unei hipernove odata cu colapsul gravitational.Poate astfel se explica si incarcatura cu radiatii gamma a fotonilor din centrul soarelui(fenomen intilnit in special in urma coliziunilor dintre materie si antimaterie),caci fiind in imediata vecinatate a universului vecin,mediata de o "tesatura"subtiata,probabil print vreun  efect de rezonanta reactioneaza.Ar putea parea deplasata aceasta ultima completare,insa am retinut afirmatia unor cercetatori care sustineau ca ar putea subzista doua mase de materie,respectiv antimaterie,doar separate de o masa energetica foarte fierbinte.
       H)Nu pot exista gauri de vierme care sa ne conduca in acelasi univers,indiferent la ce distante,ele ne vor conduce intotdeauna in alt univers.Exemplul cu marul este gresit,caci noi sintem in interiorul marului,ne putem misca in interiorul sau pe aceleasi traiectorii,dar daca spargem marul iesim la suprafata altui univers.
                                              
                                                    OPINIE-TEORIE.

         Tinind cont de aspectele pe care le-am numit "hibe" (remarcate atit de dumneavoastra cit implicit de cercetatorii avizati) cu privire la teoria oficiala a BB,intre acestea enumerind inadvertenta legata de acel 0,0000001 materie din care s-ar fi format chipurile actualul univers,zidul Planck,anumite principii incalcate(termodinamicii,constantei in  timp,izotropiei,etc),si in conexiune cu imformatiile mai mult sau mai putin lapidare enuntate anterior(ma refer aici si la lipsa raspunsurilor la intrebarile mentionate),am ajuns sa concluzionez urmatorul model(SIC COGITO) :)
        BB asa cum il vad eu, a aparut ca o spartura in tesatura unui alt univers,spartura care daca dincolo a fost o gaura neagra,aici a fost ca o iesire sub forma de gaura alba.Lumina a existat de la inceput,ptr. ca doar a migrat de dincolo(subliniez in context o alta inadvertenta a teoriei oficiale,caci aici ar fi aparut practic la 500.000-1.000.000 de ani dupa aparitia primei stele).Toate acele unitati Planck le-as transfera in centrul acelei hiper nove cu foarte putin(unitati planck)inainte de spartura tesaturii';aici a intilnit un univers din antimaterie,iar universul a explodat creind spatiu ( si nu in spatiu) fulminind precum exemplul capcanelor de soareci( reactie in lant ).Singurul semn de intrebare pe care si eu mi-l pun este legat de cantitatea maselor de coliziune,chiar daca este deja stiut(de data recenta si dovedit experimental)ca materia are intotdeauna un plus de avantaj in urma acestei coliziuni,faptul ca ar fi intilnit un intreg univers de antimaterie,ar putea fi menit sa zdruncine aceasta teorie.Ma izbesc si eu evident de proprietatile masei si energiei intunecate.Totusi parca ar avea ceva mai putine hibe.Nu reusesc sa aprofundez inca anumite notiuni legate de frecventele de rezonanta care dpdv.al mecanicii cuantice ar putea (in opinia mea) sa vina cu unele completari.
  
« Ultima Modificare: Martie 30, 2015, 10:40:14 p.m. de mircea_hodor »

Offline atanasu

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 2419
 • Popularitate: +22/-174
Răspuns: Hibele teoriei Big-Bang-ului,si ipoteze sau sugestii alternative.
« Răspuns #56 : Martie 30, 2015, 10:44:49 p.m. »
Mda, dar pe astea trimise acum cu referire chiar la ce intreba tu adica la antimaterie inca nu ai apucat sa le vezi caci intre postarea ta si a mea intervalul este de 12 minute, rezultand ca aceasta postare a ta era deja pregatita si cum oricum eu nu mai am cateva  zile timp de acest forum, asa ca ai tmp sa  vezi daca textul tau mai ramane la fel sau il mai modifici si atunci cand voi reveni ma ocup de ultimul nivel atins de tine.
Dar repet eu nu sunt un specialist. As vrea sa apara un Adi si mai eru cativa prin sintezele mele care stiau despre ce vorbesc. Poate ca vor fi tentati sa intervina dar cred ca daca ne urmaresc asteapta sa ajungem noi la niste concluzii de etapa.
Numai bine

Offline atanasu

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 2419
 • Popularitate: +22/-174
Răspuns: Hibele teoriei Big-Bang-ului,si ipoteze sau sugestii alternative.
« Răspuns #57 : Martie 30, 2015, 10:52:26 p.m. »
PS Urmareste-l si pe premiul Nobel, Samuel Ting de la MIT:
https://www.sciencenews.org/article/sam-ting-tries-expose-dark-matters-mysteries si altele gasibile pe google

mircea_hodor

 • Vizitator
Răspuns: Hibele teoriei Big-Bang-ului,si ipoteze sau sugestii alternative.
« Răspuns #58 : Martie 31, 2015, 12:59:07 a.m. »
 Am o problema cu...engleza,ma pot descurca la nivel""cazon"",dar asta e insuficient ca sa pot intelege texte integrale :)

Offline atanasu

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 2419
 • Popularitate: +22/-174
Răspuns: Hibele teoriei Big-Bang-ului,si ipoteze sau sugestii alternative.
« Răspuns #59 : Martie 31, 2015, 08:15:50 a.m. »
Exista pe google un traducator. De asemenea daca gasesti vreun nume de cercetare sau experiment exista sansa sa-l gasesti si in romana prin presa noastra de popularizare pe care vad ca o consulti. E destul de incomod . Dar in caz contrar dupa ce imi termin eu treaba adica  sa scriu eu ce am de scris si unde  voi incerca sa tin cont de toate aceste informatii o sa ai si tu o baza sa zic mai la zi(up to date). Dar eu nu ma grabesc . Dar oricum pana termin nu cred ca va apare o noua informatie "bomba" care sa schimbe cele ce le voi scrie.