Argumentele incompetente folosite de clonatul incompetent impotriva lui Erathostene - episodul 5Ineptiile incompetentului anonim continua. In continuare prezinta 3 motive pentru care el/ea considera ca Erathostene a fost "impotriva naturii". Iata:
Buy the asumptions of Erathostenes one sees that he was against nature:
1. He assumed that the rays of the sun are parallel to the earth surface, which is opposite to what we see in our daily experience
2. He assumed that the distance Sienna-Alexandria was 1/50 of the earth, which means that he already knew the size of the earth!.
3. He assumed that the earth was round, as if he was an allien that didn't know the flat surface nature of liquid water.
Traducere:
Din premisele lui Erathostene, oricine vede ca el era impotriva naturii:
1) El a presupus ca razele Soarelui sunt parelele cu suprafata Pamantului, ceea ce este contrzis de ceea ce putem vedea in experienta zilnica.
2) El a presupus ca distanta dintre Siena si Alexandria era de 1/50 din suprafata [circumferinta] Pamantului, ceea ce inseamna ca el stia deja dimensiunea Pamantului!
3) El a presupus ca Pamantul este rotund, de parca ar fi fost un extraterestru care nu stia ca apa are o suprafata plata in natura.
/Taducere.
Incompetentul prezinta si urmatoarea imagine absolut magnifica, pentru a sustine primul punct, despre razele de Soare:

Din pacate acest incompetent, are si niste greseli in exprimarea in engleza, ceea ce face si mai ridicole afirmatiile sale.
De exemplu, la punctul 1) vorbeste despre presupunerea ca "razele de soare sunt paralele cu suprafata Pamantului", ceea ce este desigur o ineptie. Erathostene a presupus corect faptul ca, deoarece Soarele e foarte departe de Pamant (comparat cu dimensiunile Pamantului), razele care ajung la Pamant sunt
paralele intre ele nu cu suprafata Pamantului. Suprafata Pamantului fiind curbata, si razele fiind practic drepte, este chiar imposibil sa fie paralele cu suprafata acestuia.
Eroarea vine din cauza lipsurilor de cunostinte in limba engleza ale incompetentului anonim (originar din America de Sud), si nu ma mira ca l-a convins pe clonatul incompetent, deoarece nici el nu stie mai multa engleza.
Bun, acum sa vedem ce vrea sa ne arate incpompetentul cu frumoasa poza de mai sus: Ei bine vrea sa demonstreze ca razele de Soare nu sunt paralele intre ele, lucru pe care el il verifica astfel zilnic. Desigur ca in poza razele de Soare nu sunt paralele intre ele, deoarece poza este o proiectie plana a unei scene tridimensionale. Adica, doua drepte paralele, din cauza perspectivei, se vor vedea ca fiind convergente, intr-o poza. Dat fiind ca nici incompetentul clonat, nici cel anonim, nu au nici cele mai elementare cunostinte despre perspectiva, nu ne mai putem mira de aberatiile afirmate de ei. Tot ce putem face este sa scoatem in evidenta ridicolul afirmatiilor lor, care desigur le demonstreaza doar incompetenta.
Pentru a demonstra ca liniile paralele se vad convergente in poze, am cautat pe internet poze cu sine de cale ferata. Poate ca incompetentii proponenti ai planeitatii au calatorit vreodata cu trenul (sau o vor face) si pot sa verifice singuri faptul ca sinele sunt paralele intre ele. Daca nu ar fi paralele, trenul ar deraia. Ei bine, iata doua poze cu sine de tren:

si

Dupa lipsa de logica si cunostinte ale incompetentilor proponenti ai planeitatii, in poze se vede cum sinele de tren nu sunt paralele intre ele. Ceilalti pot compara situatia cu razele si sa vada daca poza propusa de incompetentul anonim este o dovada convingatoare ca razele nu pot fi paralele. Sa se inteleaga clar insa: comparatia cu sinele de tren nu dovedeste faptul ca razele de Soare chiar ar fi paralele, dovedeste doar ca ele pot fi paralele si totusi sa apara convergente ca in poza incompetentului, deci ca poza aceea nu demonstreaza o eroare in premisa lui Erathostene.
Pentru a dovedi ca razele de Soare sunt paralele, e nevoie de o serie de stalpi de exemplu, si sa se compare directia umbrelor lor pe o suprafata plata. Umbrele trebuie sa fie paralele. Sau sa se vizeze cu niste ocheane Soarele din diverse puncte intr-un anumit moment, si sa se compare directia axelor lor intre ele.
Acum trecem la punctul 2, alta hilaritate nemaipomenita. Adica incompetentul anonim crede ca Erathostene a folosit premisa ca distanta dintre Siena si Alexandria ar fi 1/50 din circumferinta Pamantului.

Pentru informatia incompeentilor: aceasta nu a fost o premisa, ci o concluzie, in urma premiselor urmatoare:
1) Razele de Soare sunt Paralele intre ele cand ajung pe Pamant
2) Siena se afla pe tropicul Cancerului pe acelasi meridian cu Alexandria
3) Unhgiul facut de razele de Soare la Alexandria la amiaza la solstitiu este de 7,2 grade (sau Pi/25 radiani).
4) Suprafata Pamantului este aproximativ sferica
Daca cel putin una din aceste 4 premise nu ar fi o aproximare corecta a realitatii, atunci concluzia ca distanta dintre Siena si Alexandria ar fi 1/50 din circumferinta Pamantului ar fi eronata. In nici un caz nu se poate pleca cu aceasta premisa, asa, scoasa din buzunar.
Subliniez inca o data ca orice eroare imaginara pe care incompetentii cred ca altii au facut-o, este de fapt eroarea lor si nu le demonstreaza decat (de fiecare data) incompetenta in domeniul despre care scriu cu atata verva.
Cat despre al treilea punct (legat de suprafata "natural plata" a apei) nu am decat urmatorul comentariu: cine nu a vazut in viata sa o picatura de apa, sa se abtina de la a afirma pompos lucruri despre suprafata "naturala" a apei. Nici macar apa dintr-un pahar nu are suprafata plata, deoarece tensiunea superficiala face ca la margine sa se curbeze si sa devine convexa sau concava (in functie de materialul din care e facut paharul). Iar cine a vazut o picatura de apa, si afirma ca suprafata apei este "natural plata" sa explice aici sa vedem toti cum e posibil sa existe picaturi de apa in acest caz.
- va urma -
e-