Electron, nu te supăra, dar din majoritatea postărilor tale pe acest forum am dedus că eşti o persoană inteligentă. Atunci de ce îţi pierzi atâta timp şi energie cu aberaţia planeităţii Terrei şi cu promotorii ei? De fapt care "ei"? Nu cred că e vorba de mai mult de o persoană.
Şi dacă nu te poţi până la urmă abţine, cunoşti vorba "cel mai deştept cedează", nu? Adică schimbă tactica: dă-i dreptate şi aplică "metoda reducerii la absurd" pentru a-i arăta limitele la care duce acceptarea acestui "adevăr".
De ex: dacă suprafaţa Pământului e plană înseamnă că:
1. există cel puţin "o margine" a lui care este fie o margine fizică, adică un loc unde putem spune "aici se termină Pământul", fie o margine a "lumii cunoscute" adică un loc din care "nimeni nu a fost mai departe". Unde e acea margine?
2. se poate numi cel puţin un loc în care să nu se poată ajunge plecând din oricare alt punct de pe Pământ şi mergând în două direcţii contrare. Care e acel loc, în care se poate ajunge mergând doar într-o singură direcţie?
3. atunci când e zi, e zi "pe tot pământul" şi la fel când e noapte. Să se indice două oraşe aflate la distanţa de 20.000±1.000 Km între ele în care e concomitent noapte sau concomitent zi.
Şi putem continua mult şi bine cu astfel de concluzii.
Sincer Electron, nu îţi înţeleg cramponarea în încercarea de a dovedi curbura Pământului. În definitv, el poate avea forma unui uriaş scut bombat "la mijloc" dar fără a fii o sferă, nu?

Te rog frumos să mă scuzi dacă o să te simţi ofensat, însă nu pot să mă abţin să te întreb "Chiar nu ai nimic mai bun de făcut"?