Ştiinţă şi tehnologie. Noutăţi, dezbateri pe subiecte ştiinţifice de actualitate > Metoda stiintifica de cautare a adevarului

Sa fim realisti ...

(1/20) > >>

edistoav:
1. Notiunea de BINE / RAU e relativa (de exemplu, e bine sa mananci o friptura de pui, dar e rau pentru puiul respectiv, care a fost omorat).
2. Orice vietate (deci si omul) se reproduce cat mai mult cand conditiile de mediu permit acest lucru (daca nu vom mai fi asa prosti vom reusi sa colonizam o mare parte din Univers ... and so on).
3. Luati un om si puneti-l sa supravietuiasca singur intr-un loc pustiu ... va muri in scurt timp. Deci evolutia omenirii este spre un "organism" ale carui celule suntem noi oamenii. In acest "organism" bogatii, 99% fiind prosti (insuficient educati), sunt tumori, care consuma inutil/daunator resursele "organismului".
4. Prostia e cauza tuturor relelor si neajunsurilor!

Electron:
mihailv, ce au toate astea cu "metoda stiintifica" ?

e-

Temari:
Nu prea inteleg ce vrei sa spui. Daca e sa ne luam de evolutia omului si de calatoria sa de-alungul timpului, exista harta genetica.
Poti sa fii mai clar? Ce vrei sa dezbati?  ???

edistoav:
Toate cele mentionate sustin "metoda stiintifica" ...

Avem nevoie de o crestere cat mai rapida a informatiei utile:
- educatia comportamentala (sa ne intelegem asa de bine intre noi, cel putin ca celulele unui organism)
- cunoasterea cat mai aprofundata (stiintifica) a lumii in care traim

Temari:
Usor de zis. Dar la cati inculti sunt pe lumea asta...Nu mai tii minte ce disperati erau cu o zi-doua inainte de experimentul de la Geneva? Toti spuneau ca va veni sfarsitul lumii deoarece doi protoni (am auzit varianta cu doi neuroni ;D) se vor ciocni si vor cauza o imensa gaura neagra ce va inghiti Pamantul. Inteligent, nu?
Cat despre intelegere...Nici celulele intre ele nu se impaca uneori prea bine, ca sa zic asa. Si asta ar fi o lunga explicatie de ce...
Nici noi, niciun animal, nicio planta si nicio creatura nu se intelege perfect cu alte rude de ale sale sau alte fiinte din jur.
Omul...nici atat.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă