Matematică şi Logică > Analiza matematica

Subiect creat la cererea lui HarapAlb

(1/2) > >>

atanasu:
@Harap Alb
Pentruca vad ca intri aici si pentruca am dat azi in timpul cautarilor mele legate de principiul simetriei(materie /antimaterie) despre care mi-ai vorbit pe firul cu care ma chinui de peste un an, de ceva interesant care insa nu este prezentata decat parial(cartea) o semnalez aici:

Ecuaţia care n-a putut fi rezolvată
De Mario Livio
https://books.google.ro/books?id=_yynBAAAQBAJ&pg=PA229&lpg=PA229&dq=legea+simetriei+universale&source=bl&ots=GCJuNN8rgU&sig=yKaop-e6r8T-iI8aTzADYQKKhvg&hl=ro&sa=X&ved=0ahUKEwiYwf-Ps9fMAhUMbRQKHZ7YCEMQ6AEITTAI#v=onepage&q=legea%20simetriei%20universale&f=false

basileul:
Cu tot respectul Harap alb, dar  nu are nici o legatura trapezul cu aproximarea  unei sume de integlale definite, poate numai o aproximatie de ordin intai , si asta pe o jumatate de  perioada.

basileul:
Pentru domnu atanasu, stiu ca e greu sa nu ai ce face , sa nu te iubeasca nimeni, in timp si spatiu, dar atitudinea dvs. nu face decat  sa largeasca  singuratatea din jur. Daca  n-ai se face  plima-te ,cauta o fata, sper ca intelegi ce vreau sa spun.

HarapAlb:

--- Citat din: basileul din Mai 16, 2016, 02:50:45 p.m. ---Cu tot respectul Harap alb, dar  nu are nici o legatura trapezul cu aproximarea  unei sume de integlale definite, poate numai o aproximatie de ordin intai , si asta pe o jumatate de  perioada.

--- Terminare citat ---
Cu tot respectul, daca ti se pare insuficient ce am propus poti sa rezolvi ecuatia prin ce metoda numerica vrei (de ex. Newton-Rapson, bisectia, metoda puntului fix etc) cu precizia de care ai nevoie. Sau poti trata problema gasirii punctelor ca o problema de optimizare si incerci sa o rezolvi cu orice metoda (de ex. relaxare numerica, Newton-Jacobi, algoritmi genetici, simulated annealing etc). Spor la lucru!!!

LE: Exista totusi in cazul de fata o solutie mult mai simpla si accesibila la nivel de clasa a XII-a. Ecuatia o poti rezolva direct pentru a afla valoarea lui .

HarapAlb:

--- Citat din: atanasu din Mai 13, 2016, 07:48:42 p.m. ---Ecuaţia care n-a putut fi rezolvată
De Mario Livio

--- Terminare citat ---
Nu pot accesa cartea respectiva.

Daca mai e vreun moderator in viata il rog sa creeze un nou subiect plecat de la mesajul lui atanasu.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă