Chimie, biologie, medicină şi antropologie > Biologie

Factori care duc la formarea multitudinii si diversitatii tuturor vietatilor

(1/2) > >>

meteor:
Din ce cauza oamenii, zeci de specii de animale, plante,... parca par la fel insa ceva sunt diferite ?!

De ce oamenii sunt foarte diferiti la infatisare si nu numai, in general doar se aseamana ?!

Ce determina aceasta diversivitate ?!

Parerea mea e caci principalul factor este locul geografic unde au crescut  si s-au dezvoltat parintii cutarei specii/ individ pina si el singur unde la moment se afla.

Sunt o multime de dovezi bine vizibile, o sa dau doar chiteva exemple:
1) Mexicanii europeni, marea lor majoritate doar sunt portugeji si spanioli. Daca am lua o anumita familie mexicani la care arborele genealogic arata ca aveau parinti care au venit din Portugalia sau Spania si traesc aici de 300, 500 ani si nu au fost casatorii mixte, atunci se observa diferenta la infatisare. De exemplu mexicanii au strunga intre dinti, nas turtit,... pe cind originalii lor europeni nu au asa caracteristici.
Aceasta spune bine si clar caci codul genetic incepe sa se modifice, si nu e nevoe de milioane de ani, ci e de ajuns citeva generatii.

Marea problema pe care eu o am in acest subiect este: Sunt oare cunoscuti toti factorii fizici care duc la schimbarea codului ?! Parerea este ca NU. Umeditatea, soare, Presiune, temperatura, cimpul magnetic,. acesti factori (bio-)fizici azi cunoscuti nu sunt toti.
2) Turcii care azi traesc in tara lor, la fel sa facem o analiza cu la familiile cu arborele genealogic  pur  originar acestei natiuni, am observa cum codul genetic  bine si clar sufera schimbari fata de originalii lor tatari-mongoli deja de vreo 1000 ani.
La tiganii la fel  se observa schimbari fata de originalii lor din India.

3) Chiar si la slavii din peninsula Balcanica care au migrat din tinutirule Ucrainei cu vreo 1000 ani in urma, se observa diferentieri fata de originalii lor din Ucraina, macar ca distanta pina la locul lor original maxim atinge vreo 1500 km !!!

4) Daca micsoram raza, atunci eu personal observ la un sat vecin de al meu din cite stiu satul e vechi moldovenesc si nu au fost casatorii intre alte etnii, daca se analizeaza fiecare cetatean atent in parte, strict originar din acest sat, se observa anutite trasaturi ale infatisarii exterioare comune intre toti cetatenii. Se mai observa ca totii au parca un anumit defect in vorbire, dar se pare ca este un viciu dobindit in timpul vetii ci nu genetic (la fel cum un corb l-am muta din tinuturile noastre in America si invers, se oserva o schimbare de tonalitate, aceasta deoarece el invata noul "limbaj" de la noii sai prieteni).

Si daca vom compara cu oricinalii din alt sat la fel cu conditiile de mai sus, raza sa fie de vreo 40 km vom observa caci consatenii ambelor sate au trasaturi diferite !!!!!

Ce factori pot influenta aceasta ?! Doar mineralele din apa, mincare, altitudinea,... ?!

5) De ce Olandejii/ Norvegienii sunt cei mai inalti oameni de pe planeta, de ce acolo e cea mai mare rata cu minoritati sexuale  ?! De ce  De ce in Madagascar traesc cele mai gigante animale ?!  De ce rusii slavi care au migrat din tinuturile Ucrainei cu ~ 500 ani in urma inspre Vestul indepartat se observa cum incep sa samene la infatisare cu asiaticii de rasa mongoloida ?!

6) De ce o multime de pasari si animale ramase pe continentul Australian si-au modificat infatisare anume in asa mod si nu altfel, ce determina ?!

7) Codul genetic e foarte sensibil, la prima generatie se pot observa modificarile ale anumitor parti a corpului de la cele mai sensibile gene pentru modificare, treptat se modifica si restul.

O alta intrebare este ce se intimpla daca apar erori in cod si aceste erori se mostenesc iar codul nu se autocorecteaza (definirrea notiunii de "eroare" poate fi ambigua, de exemplu ceea ce noua ne-ar parea un om brunet ca fiind un om normal, altuia i-ar parea un om blond ca fiind un om cu cod genetic normal fara erori).

valangjed:
@meteor Poate garanta cineva ca nu exista metisare intr-o zona geografica in care traiesc mai multe rase umane?Cum?

Tot ceea ce spui poate fi gasit in diferite documentare dar schimbarea nu se intampla la una sau la 10 generatii se intampla in minimum 10 000 de ani.

P.S. Incearca sa inveti "bine" limba romana.Am tot respectul pentru Google Translate dar nu le "ghicesc" , uneori.

meteor:
Tot ceea ce am vorbit m-am referit la analiza indivizilor puri nu metisi.

Am pomenit despre arbore genealogic si analiza lui foarte atenta (adica daca nu cumva au fost casatorii intre etnii diferite la unii stramosi indepartati).

Da e greu de garantat puritatea unui individ privitor la etniea sa, dar oricum ceva inseamna. Cam e greu de crezut ca un olandez (raza unde se afla e mare, de aceea si am dat exemplu, daca am lua o raza mai mica, nici schimbarile radicale cred ca nu ar fi fost) sa fi venit in tinuturile noastre cu 200 ani in urma ca sa isi capete un loc de trai.

2, 3 generatii e deajuns ca sa observi cum se schimba genomul cel putin la oameni, cel putin la o raza de 2000 km (cu cit raza e mai mare cu atit mai diferiti oamenii par).

Exemple ai o multitudine, in zadar am mai scris.

Nici despre poporul turc nimic nu te-a convins ?! Da stramosii lor tataro- mongoli, de undeva din tinuturile Asiei, ... Oricum poporul turc nu a suferit mari incrucisari cu alte etnii sa gasesti multe familii turcice pure nu e greu. Asa descendenti (cel putin asa trasatura ca inaltimea medie a populatie) nu vei gasi in tinuturile de unde ei au venit. Cel putin aceasta si este schimbarea pe care o sufera genomul acestei populatii.

(inca un exemplu, poate- poate..) Sunt stiute in biologie multe specii de insecte (anumite familii  de fluturi, pasari,... ) care daca le schimbi pozitia geografica [am uitat denumirea lor] (spre exemplu din Australia in America Latina) acestea la I-a generatie deja dau pui la care se observa schimbari ale culorii aripioarelor, iata tie si cei 10.000 de ani ai tai si aici nu e vorba de metisi.
Problema mea e ce determina sa se intimple aceasta, cu toateca schimbarea geografica ramine pe aceeasi paralela, conditii climaterice aproape ideal aceleasi, sunt inca unii  factori bio-fizici pe care nu ii cunoastem prea bine ?!
Si de ce anume asa modificari, apar, cum se explica ele,... etc.

Eu sunt convins (de exemplu) ca daca am lua o populatie de europeni si i-am lasa sa traiasca in Japonia, inperecherea sa fie strict intre aceasta populatie, la a II-a a III-a generatie vom avea copii care incep a avea unele trasaturi (greu de observat) care incep a semana cu a bastinatilor.
Observarea se face atenta si minutios, se ia in considerare o multime de trasaturi.

atanasu:
Meteor,
Observatiile tale sunt interesante si ma gandesc ca daca pasarile calatoare se orienteaza dupa diverse proprietati magnetice ale itinerariului lor este posibil ca efecte de acelasi tip constante intr-o zona sa influenteze si locuitorii permanenti ai acelei zone.
o gluma: mie de cand am vazut ursul panda sau o anume specie de caine din china am spus ca seamna cu chinezii. Este nostim dar ce sa fac asa am avut impresia. :)

meteor:
Gluma ta cu ursii si ea are adevar, doar ca nu pot sa demonstrez sau la moment e greu de argumentat.

Privitor la rasa mongoloida, ipoteza mea spune ca undeva prin Mongolia si putin in unele zone ecuatoriale exista un epicentru de "ceva" care creaza rasa mongoloida.

Uitate spre exemplu cum se modifica la infatisare treptat dinspre vest spre est (de la Japoni pina in Kazakstan) rasa mongoloida, si la fel dinspre (Nord-> Sud- Est) Mongolia inspre India si Indonezia.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă