Ştiinţă şi tehnologie. Noutăţi, dezbateri pe subiecte ştiinţifice de actualitate > Metoda stiintifica de cautare a adevarului

Articole stiintifice sub lupa.

(1/1)

sumalan dorin:

 Salutari

Ati auzit de : retractionwatch.com

Acum cateva zile am auzit si eu  de acest site ,dupa ce am citit noul nr din S&T. Foarte bine ca se monitorizeaza toate articolele de stiinta .

Poate ar trebui si la noi sa se creeze un astfel de site.

puriu:
  In revistele serioase, articolele stiintifice sunt mai intai sub lupa referentilor. Acestia ar trebui sa stie totul despre tema respectiva, despre tot ce s-a publicat in domeniu si sa raspunda prompt solicitarii editorului. Din pacate referentii cei mai potriviti pentru un anumit articol sunt si ei oameni ocupati si nici o revista nu-i plateste pentru munca lor.
  Autorii ce introduc date false se descalifica definitiv, chiar daca uneori sunt victimele unor subordonati suparati.
  Cand doua articole au text identic sau asemanator si au autori comuni, nu este atat de grav.  Se intampla adesea ca autorii sa se grabeasca si sa trimita articole asemanatoare la mai multe reviste in speranta ca unul se va publica undeva. Ei declara initial ca articolul este original si nu s-a mai publicat, dar au surpriza ca dupa cateva luni sa apara in doua locuri.
  Cum durata de aparitie a unui articol poate fi intre o luna si peste un an, se intampla sa nu fie citat alt articol ce a fost trimis ulterior, dar a aparut anterior primului. Important este sa nu fie intentia de frauda.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

Du-te la versiunea completă