Diverse > Comunicate de presă, evenimente şi competiţii de ştiinţă

Teleportarea

(1/2) > >>

ion adrian:
http://www.gadgetreport.ro/gadgetreport-talks/teleportarea-devine-realitate-experimentul-incredibil-reusit-de-savanti-video/

valangjed:
Pe cand teleportarea unui corp uman, cred ca minim 1000 de ani.Poate fi "maine" sau peste 10000 de ani "terestri".
Glumeam, desigur dar , tot glumind, "the truth is out our mindes", parca?

HarapAlb:
In esenta, metoda presupune trasferul informatiei, botezata qubit, fara ajutorul niciunui tip de retea de comunicare, in genul Wi-Fi etc. Asta gratie unui fenomen numit “quantum entanglement” (incarcatura cuantica), a carui proprietati permit transferul particulelor intr-o matrice dintr-un punct in altul, fara ca aceste legaturi sa fie deteriorate sau influentate in vreun fel de timp, distanta etc.

Mai potrivit era incurcatura cuantica. Deci transferul particulelor se face fara deteriorarea incurcaturii cuantice, dar in alt articol ne spune:

Din nefericire, fotonii cuantici sunt obiecte foarte fragile. Ei nu pot sa calatoreasca mai mult de un kilometru prin fibrele optice intrucat ajung sa interactioneze in cele din urma cu materialul inconjurator, determinand ruperea retelei cuantice.

In concluzie:

Scopul acestora este de a reusi sa transfere instantaneu un obiect dintr-un punct in altul, urmand ca, in caz de reusita, sa se treaca apoi la cobai, precum soareci si alte animale.
 :o

puriu:
 Transferul misterios al unei informatii nu reprezinta un transfer material. Pentru a teleporta un corp ar trebui transferata misterios toata informatia despre corp si materializarea la destinatie a unui duplicat al corpului la un fel de imprimanta 3D.

ion adrian:
Foarte corecta si clara observatia ta. Felicitari pentru o asemenea exprimare sintetica.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă