Fizică, astronomie şi aerospaţiale > Fizica particulelor - aplicaţii tehnice si medicale

Control medical folosind antimateria!

(1/1)

Adi:
...sau mai precis "tomografia cu emisie de pozitroni" sau "positron emission tomography" (PET). Este ultimul racnet in materie de imagistica medicala care este comercializat industrial (spre deosebire de "tomografia cu emisie de raze gama" care este inca in studiu stiintific si care a fost prezentata in topicul precedent). Cu avantajul ca iradiaza foarte putin, PET este tot mai des raspandit in lumea medicala. Intrebarea este, este folosit si in Romania? Daca vreau sa imi fac un control medical folosind tehnica PET, unde in Romania pot sa fac aceasta si cat costa?

Adi:
Centrul PET-CT s-a deschis la Oradea saptamana trecuta. Nu este primul din tara, cum intelesesem eu, ci este al doilea din tara, caci mai este unul recent si la Bucuresti. Costul unei analize la Oradea este de 1200 de euro. Rezultatele analizelor vor fi interpretate de doi medici specialisti, unul la Oradea si unul la Budapesta, unde este firma mama. Momentan costul nu este subventionat de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Totusi, centrul de la Oradea va trata gratuit 200 de pacienti grav bolnavi, din orice colt din tara. Guvernul analizeaza varianta subventiei, ori a unui numar de persoane ce nu vor plati nimic, ori o subventie partiala pentru mai multe persoane.

Iata stirea in Cotidianul:

Personal, prefer o subventie partiala pentru mai multe persoane si sper ca tot mai multe centre sa se deschida in Romania, sa scada costul si oamenii sa nu trebuie sa se deplaseze asa de mult. PET-CT este cea mai precisa metoda de a diagnostica cancerul. In plus, foloseste fizica particulelor, si chiar antimateria!

Krystyan:

--- Citat din: Adi din Decembrie 04, 2007, 01:04:33 a.m. ---...sau mai precis "tomografia cu emisie de pozitroni" sau "positron emission tomography" (PET). Este ultimul racnet in materie de imagistica medicala care este comercializat industrial (spre deosebire de "tomografia cu emisie de raze gama" care este inca in studiu stiintific si care a fost prezentata in topicul precedent). Cu avantajul ca iradiaza foarte putin, PET este tot mai des raspandit in lumea medicala. Intrebarea este, este folosit si in Romania? Daca vreau sa imi fac un control medical folosind tehnica PET, unde in Romania pot sa fac aceasta si cat costa?--- Terminare citat ---


   Ti-ai raspuns singur:   :) :) :D :D


--- Citat din: Adi din Mai 29, 2008, 12:04:39 a.m. ---Centrul PET-CT s-a deschis la Oradea saptamana trecuta. Nu este primul din tara, cum intelesesem eu, ci este al doilea din tara, caci mai este unul recent si la Bucuresti. Costul unei analize la Oradea este de 1200 de euro. Rezultatele analizelor vor fi interpretate de doi medici specialisti, unul la Oradea si unul la Budapesta, unde este firma mama. Momentan costul nu este subventionat de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Totusi, centrul de la Oradea va trata gratuit 200 de pacienti grav bolnavi, din orice colt din tara. Guvernul analizeaza varianta subventiei, ori a unui numar de persoane ce nu vor plati nimic, ori o subventie partiala pentru mai multe persoane.

Iata stirea in Cotidianul:

Personal, prefer o subventie partiala pentru mai multe persoane si sper ca tot mai multe centre sa se deschida in Romania, sa scada costul si oamenii sa nu trebuie sa se deplaseze asa de mult. PET-CT este cea mai precisa metoda de a diagnostica cancerul. In plus, foloseste fizica particulelor, si chiar antimateria!

--- Terminare citat ---

Adi:
Buna atentie, Cristian, multumesc! Peste cateva luni a venit si raspunul, e drept.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

Du-te la versiunea completă