Ştiinţă şi tehnologie. Noutăţi, dezbateri pe subiecte ştiinţifice de actualitate > Promovează ştiinţa autentică! Semnalează articole ori emisiuni de ştiinţă în care ştiinţa este prezentată în mod greşit

Un articol exagerat despre cum ca a mai existat sigur un alt Pamant inainte

(1/2) > >>

Adi:
A mai existat un alt Pământ, iar universul este ciclic. Dovadă FOTO

florin_try:
Articolul e plin de baliverne, jurnalism de cea mai proasta calitate.
Chestia cu "Dovadă FOTO" te lasa mut pe o saptamina intreaga!!!

In primul rind Prof. Roger Penrose nu lucreaza la NASA ci la Univ. Oxford. Cred ca acum e deja emerit, nu?
In al doilea rind teoria universului ciclic a lui Penrose nu sustine ca a mai existat un Pamint inainte de universul nostru, ci un univers intreg. O planeta in particular e irelevanta in contextul cosmologiei.
In al treilea rind teoria sa nu e de loc mainstream, mai degraba o curiozitate. (asta probabil nu inseamna nimic). Insa din cite am inteles de la altii mult mai in domeniu, teoria lui necesita un 'leap of faith' ceva cam mare.

Si in fine, cine vrea sa urmareasca o lectura usor si placut de urmarit despre teoria lui Penrose, iata un link:

EDIT: Daca universul ce il stim e tot ce e, principiul conservarii energiei spune clar nu putea fi creat din nimic, ci aceasta energie a existat de cind timpul e timp. Un univers ciclic nu e in contradictie cu principiul conservarii energiei.

morpheus:
Pentru mine e o placere mare sa citesc comentariile scrise de internauti la asemenea articole.
Romanii care urmaresc presa pe internet, si nu numai ei, au un umor aparte.
Ma intreb daca autoarea o sa faca vreo modificare in urma ironiilor de pe acolo...

mircea_p:
Subscriu la observatia lui Morpheus.
Citind comentariile pe site-ul respectiv am fost placut surprins de faptul ca multi cititori si-au dat seama ca e ceva in neregula cu "stirea" asta. Ma asteptam sa fie primita cu entuziasm. Imi lare bine ca m-am inselat.

Adi:
Ma bucur sa vad comentarii la acest post al meu. Am intrat si in articol iar si intr-adevar au aparut comentarii de cand l-am mentionat aseara. Ma bucur si eu sa vad ca oamenii s-au prins ca articolul e exagerat, daca nu chiar gresit.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă