Ştiinţă şi tehnologie. Noutăţi, dezbateri pe subiecte ştiinţifice de actualitate > Promovează ştiinţa autentică! Semnalează articole ori emisiuni de ştiinţă în care ştiinţa este prezentată în mod greşit

Promovează ştiinţa autentică! Ce dorim cu acest forum...

(1/6) > >>

Scientia:
Scopul acestui forum este acela de a semnala articolele care folosesc ştiinţa în mod incorect. Dar nu numai atât! Să discutăm aceste articole şi să arătăm ce este greşit, să punem în evidenţă adevăratul mesaj, ceea ce este ştiinţă şi ce este pseudo-ştiinţă, manipulare, "umflarea" ştirii originale şamd.

Să ajutăm la promovarea ştiinţei autentice, prin dezbaterea celei contrafăcute...

RaduH:
Asta ce mai e ?
Acesta e un topic nou ?
Cred ca asta se facea la jandarmul presei de stiinta sau cum se numea exact.
Oricum ma bucur ca devine sectiune aceasta manifestare.

gafalda:
Si eu ma bucur " ca devine sectiune aceasta manifestare."  :-\
Sper sa nu devina ceva gen inchizitie, cine nu crede ca noi (administratorii forumului) sau cine gandeste mai mult, acela trebuie imediat ars pe rug in cadrul unei sarbatori.
Am citit cu regret cum s-a finalizat un topic promitator, parca "inertia la precesie" se numea. Problemele erau foarte bine puse de catre unii (cauza si efect, determinism in fizica, precesie datorata unui dublet cuantic reactiv, in speta "attractor Lorenz" dezvoltati de americanul Lorenz). Pacat, eu am vazut in abel_cavasi si in sandokan niste minti extrem de profunde in gandire si inventive. Chiar ne pot face cinste noua romanilor. (nu neg ca sandokan mai sarea calul si poate intentionat se exprima mai bombastic si prea aluziv, ceea ce irita pe unii. Dar ideea conteaza, nu kg de formule gresite si fara noima.)
Eu zic sa-i cautati si sa-i invitati sa posteze din nou. Unele, chiar multe din ideile lor pot sa fie o mina de aur. Posibil ca acest sandokan sa fie inventatorul si vizionarul Valentin Manoliu, tot respectul. (http://fizicasistemeloratomiceizolatneizolat.blogspot.com/
http://energielibera-freeenergy.blogspot.com/
Inainte de a se face publice in detaliu anumite descoperiri stiintifice in domeniul fizicii (si chimiei, biologiei, etc.), acestea sunt analizate (politic si militar) sa nu cumva sa aibe repercursiuni periculoase asupra pacii, stabilitatii si sanatatii oamenilor si planetei. Factorul anti-terorism primeaza in prezent. Multe descoperiri in fizica sunt blocate sau prezentate partial sau distorsionat. Mai mult, se lanseaza intentionat si preventiv anumite teorii false, in scop de a pune pe cai gresite pe cei slabi de inger, ce cred ca doar invatand cu sarg de la savanti, si ei pot sa devina genii (era un termen folosit odata, "idioti utili").
Iata si un articol scris de Alexandru Mironov (fost prieten cu sandokan=Valentin Manoliu). http://revista-ecoul.com/proza/alexandru-mironov-%E2%80%9Estiinta-la-portile-fanteziei-fantezia-la-portile-stiintei%E2%80%9C-i-si-ii/
Ma bucur ca iluminatul Alexandru Mironov totusi mai sustine si stimuleaza gandirea stiintifica (atentie, nu am zis invatarea orbeste). A desfiintat personal revista veche de "Stiinta si Tehnica" conform ordinelor primite, pt ca acolo se spuneau prea multe in adevar.

ion adrian:
Nu am stiut unde ar fi locul sa intreb ceva, de fapt sa semnalez ceva de care azi  spre rusinea mea abia azi am aflat:
In aceasta comunitate pe care cred ca o formeaza cei care intra citind doar sau si intervenind in discutii sau in creerea de teme, ce se cunoaste despre Centrul de stiinte complexe?

valangjed:
Te referi  la legatura dintre , diferitele, stiinte si la "Centrul de studii complexe"?

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă