Matematică şi Logică > Matematica aplicata

Loteria si probabilitatile

(1/2) > >>

Mishulanu:
Credeti ca rezultatele unei extrageri loto, gen 6/49, depind cumva de rezultatele extragerilor trecute? Dupa logica mea, toate combitatiile au sanse egale de a fi extrase, indiferent de ce s-a intamplat inainte. Dar, uitandu-ma pe o arhiva cu rezultatele extragerilor, am vazut ca doar 1, maxim 2 numere din ultima extragere, se regasesc in precedentele 5 extrageri, ceea ce inseamna ca unele numere au sanse mai mici de a fi extrase decat rezulta din prima mea logica. O sa incerc sa scriu o simulare Monte Carlo in C++, sa vedem la ce concluzii ajung. Cine stie, poate gasesc un algoritm care sa-mi imbunatateasca sansele la loto. :)

HarapAlb:
S-ar putea sa te intereseze si legea numerelor mari.

Quantum:

--- Citat din: Mishulanu din Februarie 06, 2011, 11:06:20 p.m. ---Credeti ca rezultatele unei extrageri loto, gen 6/49, depind cumva de rezultatele extragerilor trecute?
--- Terminare citat ---
Din punct de vedere statistic nu depind. De exemplu daca dau cu banul de 10 ori si imi iese aceeasi fata, ce sanse am ca la a 11 lovitura sa iasa aceeasi fata? 50% Fiecare instantiere are aceleasi sanse, dar la aruncari semnificativ de multe sansele pe ansambu sunt egale cu media.

Mishulanu:
Am facut simularile pe calculator si se pare ca rezultatul care parea logic este si cel corect. Daca atunci cand alegi combinatia pe care vrei sa o joci, filtrezi numerele care au iesit la extragerile recente, nu-ti imbunatatesti sansele de castig. Si nici daca joci mereu aceeasi varianta nu poti castiga mai repede decat daca ai alege de fiecare data o combinatie aleatoare. Deci, pana la urma totul depinde doar de noroc.

Adi:
Foarte fain ca ai facut studiul si ne-ai spus si noua concluziile, care intr-adevar, au sens. Este intr-adevar doar un joc de noroc.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă