Matematică şi Logică > Analiza matematica

Ajutor la calcularea de integrale pentru clasa a XII-a

(1/16) > >>

b12mihai:
Aici se discuta si se ofera solutii la integrale mai deosebite, care nu sunt rezolvate in manualul de clasa a XII-a de analiza matematica.

Problema din manualul meu de clasa a XII-a, la metode de integrare (mai exact la integrarea prin parti):

Nu am nici cea mai vaga idee cum as putea sa o fac  ??? ??? ??? Ok, metoda ar fi integrare prin parti...am incercat sa iau ca fiind inmultirea dintre si , care e derivata functiei , dar mai departe nu mi-a iesit nimic...ajungeam la 0=0.

laurentiu:
Rezultatul este .Si acum fiindca ai spus ce ai incercat iti dau un indiciu:scrie integrala ca si pe a2a las-o asa cum tiam zis eu.O sa-ti iasa. :D

b12mihai:
@laurentiu: Multumesc mult. Am folosit indicatia ta, am calculat si mi-a dat tot . Nu m-am gandit o secunda la smecheria aia...

laurentiu:
Asta chiar a fost frumoasa integrala ,pt ca nu era nimic de calculat. apropo presupun ca esti in clasa a12-a ..ai ajuns deja la integrala definita? sau inveti inainte?(de ex pt olimpiada)

laurentiu:
Am verificat si metoda pe care a-i incercat-o tu si pur si simplu ajungi de unde ai plecat.Fara smcheria mea practic n-ai ce sa-i faci ;)

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă