Matematică şi Logică > Matematica aplicata

Teoria probabilitatilor - oameni si istoric

(1/2) > >>

Adi:
Am creat aceasta sectiune de matematica la sugestia lui Dendros. Sper sa fie populata cu discutii. Ca sa incep discutia, cum pe mine ma pasioneaza istoria stiintelor, iar teoria probabilitatilor joaca un rol decisiv in stiintele naturale, as mentiona ca teoria probabilitatilor a fost format in 1654 de Blaise Pascal in Franta. Haideti sa vedem unde duce de aici discutia ...

graethel:
Eu vreau doar sa mentionez ca sunt deschisa la intrebari din domeniile analiza, algebra, geometrie (euclidiana si hiperbolica), topologie (notiuni de baza) si metode numerice (metode prin care cu date din masuratori aflam relatia dintre masurile fizice implicate in masuratoare).

Adi:
Am corectat titlul, scrisesem gresit "probabilitatilor". In general am vazut ca se cauta rezolvari la probleme de matematica. In plus la noi pe forum putem scrie in Latex formule. Numai voluntari sa fie care sa raspunda la intrebari de mate ce le pun elevii, daca vor pune aici.

Dendros:
Buna ziua. Ma bucur ca au fost create acele sectiuni. Cand am propus asta, m-am gandit ca sunt utile, chiar daca nu sunt atat de populare ca alte subiecte, si chiar daca nu se va prea posta, tot merita, fie si daca si un singur user ar fi interesat de aceste subiecte, si astfel ar avea unde sa discute. Succes!

Adi:
Mersi mult de sugestie, am pus si ceva articole de matematica care erau la alte sectiuni. Usor usor vor fi populate si acestea ...

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă