Welcome, Guest. Please login or register.

Autor Subiect: Analize  (Citit de 2993 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

chimistul

  • Vizitator
Analize
« : Noiembrie 02, 2010, 08:28:34 p.m. »
Intr-un generator de abur de 100 atmosfere se introduce apa demineralizata la parametri standard ( lipsa Cl- si carbonat) .  Din generator se desprinde un traseu de analiza iar apa este racita intr-un racitor cu apa industriala pana la temperatura de 80C iar la iesirea din racitor se preleveaza proba pentru analize. Proba analizata indica prezenta Cl- si carbonat care sunt nocive pentru sistemele de generare abur. Dati o explicatie. Credeti ca scaderea temperaturii are vreun efect? Depinde metoda de analiza folosita? 

PS. Nu va sfiiti ma mai dau inca 20 daca doriti. Chimie adevarata pt cei care sunt chimisti adevarati! :)
« Ultima Modificare: Noiembrie 02, 2010, 08:30:27 p.m. de chimistul »

florin_try

  • Vizitator
Re: Analize
« Răspuns #1 : Noiembrie 02, 2010, 08:52:46 p.m. »
Citat
Din generator se desprinde un traseu de analiza iar apa este racita intr-un racitor cu apa industriala pana la temperatura de 80C
Se amesteca cumva apa aia de analiza cu cea industriala? Daca da, apoi cine stie ce minuni or fi in apa aia industriala? - poate de acolo vine...

Citat
Credeti ca scaderea temperaturii are vreun efect?
Poate ca ai niste saruri (cu anion clorura, cabonat) pe peretii conductelor alea, iar la cald se dizolva. Insa neavind nici cea mai mica idee in ce consta instalatia aia, cum as putea sti?
 
Citat
Depinde metoda de analiza folosita? 
In principiu nu ar trebui sa depinda. Insa necunoscind nici un detaliu despre metoda de analiza, cum as putea sti?

Offline Adi

  • Global Moderator
  • *****
  • Mesaje postate: 11298
  • Popularitate: +15/-7
    • Site personal Adrian Buzatu
Re: Analize
« Răspuns #2 : Noiembrie 02, 2010, 09:14:36 p.m. »
PS. Nu va sfiiti ma mai dau inca 20 daca doriti. Chimie adevarata pt cei care sunt chimisti adevarati! :)

Acest PS continua tonul superior. Acesti tineri nu trebuie sa iti demonstreze tie ca sunt ei chimisti adevarati.

Am transmis problemele tale olimpicilor pe care ii stiu pe facebook, dar ei (prin vocea lui BeeBee) au refuzat sa raspunda provocarii tale, pentru modul in care i-ati jignit tu si tery-cane. Intr-adevar, si eu am simtit in ultimele tale posturi un ton de superioritate, cum ca esti mai in varsta, esti inginer si ca ai dreptul moral sa le propui lor provocari ca sa iti arate ei ce bine stiu ei. Si titlul acestui post al tau este pe un ton superior, ironic: "pentru genii". Tinerii nu au pretins niciodata ca ei sunt genii. Ei au oferit ajutor unui voluntar care avea nevoie sa stie dupa ce carti sa invete. Si voi i-ati facut cu ou si cu otet, pe nedrept, cum ca isi bat ei joc de Nenitescu. OK, ai priceput. Prin atitudinea ta ai pierdut pe acesti tineri, care nu iti vor raspunde la provocari. Sper sa continue totusi sa ajute pe elevi care au nevoie de ajutor pe forum.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

chimistul

  • Vizitator
Re: Analize
« Răspuns #3 : Noiembrie 02, 2010, 11:38:33 p.m. »
@florin

imi pui mie intrebari ajutatoare ca s aiti dau eu raspunsul? tu ar trebui sa analizezi datele si s adai un raspuns corect. s acitesti despre apa demineralizata, cum s eproduce aburul din ea, ce contine etc si sa dai un raspuns pe care s ail motivezi si sustii. intr-o situatie reala nu iti da nimeni toate datele problemei si nici raspunsuri ajutatoare.