Fizică, astronomie şi aerospaţiale > Staţia spaţială internaţională, sonde spaţiale şi călătorii spaţiale

Calatorii cu echipaj uman spre Marte?

<< < (2/17) > >>

Adi:
Ridici o intrebare buna. Da, NASA, ESA si Agentia Spatiala Rusa studiaza asta. Toate au studiat oameni inchisi pe perioade de cateva saptamani si toate recruteaza oameni pentru a simula o misiune de 6 luni pana la Marte. Chiar recent concursul pentru ESA s-a terminat. Poti cauta pe net informatii mai multe pe tema asta.

jean:

--- Citat ---Da, NASA, ESA si Agentia Spatiala Rusa studiaza asta
--- Terminare citat ---
Sigur ca stiam despre astfel de studii, dar chiar tu ai spus ca acestia au fost inchisi pentru cateva saptamani. Pana la Marte este nevoie de ani, dus-intors. Stiu ca rusii au avut personal pe durate indelungate pe fosta statie spatiala Mir. Ei ar putea sti mai multe din acest punct de vedere.
Ce se va intimpla cu organismul omenesc, in lipsa gravitatiei pe timp indelungat? Daca un membru al echipajului se imbolnaveste de o bala imposibil de tratat pe nava? El nu va pute fi transportat urgent pe pamant pt. interventie. Dar daca boala este contagioasa? Daca zborul in spatiul cosmic poate avea efecte necunoscute asupra echipajului, efecte neprevazute inainte de misiune?
Acei oamenii vor pleca la moarte sigura si este posibil sa nici nu ajunga pe Marte nu cum se spune mai sus:

--- Citat ---Buzz Aldrin, afirmă că primii oameni care vor merge pe Marte trebuie să accepte să meargă acolo ... pentru totdeauna
--- Terminare citat ---
Momentan, omenirea ar risca foarte mult prin trimiterea unui asemenea echipaj pe Marte. Sunt multe aspecte necunoscute acum pentru o asemenea calatorie. Nu cred ca se va intampla prea curand aceasta.
A-si bucoros sa aflu ca oamenii au ajuns pe Marte, este o incercare buna pt. noi oamenii

Adi:
Da, primul echipaj uman ce va merge spre Marte isi va asuma multe riscuri. Totusi, nu merge catre moarte sigura. Adica nu vor pleca pana nu se asigura ca misiunea are sanse foarte mari sa reuseasca.

Boli contagioase nu au de unde sa apara, caci nu intra in contact cu noi germeni patogeni.

Se vor alege oameni sanatosi, iar riscul de imbolnavire va fi minim

Cele mai mari probleme tin de psihologie: oameni putini, in intimitate indelungata, probleme de rezolvat.

Apoi sunt cele tehnice, dar vor fi rezolvate inainte sa porneasca: reciclarea apei, producerea de aer, etc.

Da, omenirea nu este acum pregatita tehnologic pentru o calatorie pe Marte. Abia pe Luna va reveni prin 2020. Pe Marte poate spre 2030-2050. Sa vedem.

Adi:
Simulare de călătorie spre Marte: izolaţi într-o capsulă pentru 3 luni O călătorie dus întors Pământ-Marte ar dura aproximativ un an jumătate, dar pentru început cei şase bărbaţi voluntari vor fi izolaţi într-o capsulă cosmică lângă Moscova doar pentru 3 luni. Scopul este acela de a testa reacţia organismului la izolare prelungită. În partea a doua a anului, alţi voluntari vor simula întreaga perioadă.

Adi:
A luat sfarsit o simulare de 105 de zile a unui zbor spre Marte, in care oamenii au stat in conditii foarte dure, simuland o calatorie spatiala. Iata aici rezultatele, intru-un articol la HotNews.

Urmatorul test va fi de 500 de zile (un an jumate aproape) si va avea alti participanti, alesi inca si mai pe spranceana.

Ce parere aveti?

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă