Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Constanta lui Planck, relatii extinse.

Creat de Virgil, Aprilie 01, 2021, 09:49:43 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

calahan

#15
Dl Virgil
CitatAsa ca durata unui foton dureaza atat timp cat semnalul se propaga pe sinusoida un maxim si un minim, astfel ca in functie de lungimea de unda mai mare sau mai mica, si durata fotonului va fi variabila dar totdeauna  egala cu; t=lambda/c;
Adica dumneata spui ca un foton dureaza exact cat o perioada a fotonului. Parca tot asa spuneau si Maccip, Cristina si Mdionis de pe forumul -softpedia-.
Raspunsul asta al dumitale m-a surprins foarte tare. Fiindca contrazice teoria d-lui Gheorghe, care sustine ca toti fotonii au aceeasi durata, de circa 10-11 s. Dar nu spui direct ca teoria dumnealui este doar o enormitate, inacceptabila si de neinteles. Revenind acum la teoria dumitale, parerea mea este ca trebuie cumva adusa la o forma academica si sa fie recenzata de niste academicieni.  Eu am luat de bune cele spuse de dumneata, ca produce predictii care vin in completarea sistemului teoretic al astronomiei. Si atunci trebuie neaparat sa primeasca girul academicienilor, ca sa fie publicata ca o carte de informare stiintifica, cu adanca patrundere in randurile absolventilor de liceu. Fiindca lucrarea dumitale este de nivel foarte accesibil. Nu stiu cum se poate ajunge la domnii academicieni. Poate este de luat aminte de la domnii Vasile Tudor si Bucur Raut, care am vazut ca lucrarile lor au ajuns cumva sa primeasca girul academicienilor. Chiar am vazut de carand un articol scris de dl Raut, in care trateaza despre orbitarea pe elipse a corpurilor ceresti. Dar ce scrie acolo, numai academicienii pot sa priceapa, ca sunt numai hieroglife. Noi aici discutam ca profanii, ca diletantii. Dar academicienii discuta ca savantii. Nu stiu daca academicienii discuta probleme dintr-astea pe care le discutam noi aici.

atanasu

Calahan , termina cu teatrul asta ieftin in care faci permanent pe prostul. Eu nu spun ca nu ai fi dar nici ca esti  insa daca iti inchipui ca lumea va crede ca nu esti tocmai pentruca  tu te faci ca esti,  cred ca te inseli. :)

calahan

Atanasu
Zau daca stiu ce vrei sa spui. Am impresia ca vrei sa imi pui o eticheta, un calificativ, dar eziti sa mi-o spui direct. Nu stiu la ce te referi. Eu am recunoscut intotdeauna ca sunt un ignorant si ca nu am nicio putere de cuprindere a teoriilor astea de fizica. Pe care daca nu le inteleg si nu vad miscarea, mi se par doar metafizica. Cand am incercat sa dau niste explicatii, cum vad eu fenomenul, m-ai acuzat ca fac pe desteptul. Acum ai intorso, ai rasucito. Care este treba cu dumneata, ce nu iti convine?

atanasu

Raspund tuturor: fiind un fir de fizica pura adica stiinta materiei nevii voi cita din Eminescu fiecare cititor luand ce-i va place:
"Oameni învăţaţi dar fără talent propriu, adică purtătorii știinţei moarte, mi-i închipuiesc
ca o sală întunecată cu o ușă de intrare și cu una de ieșire. Ideile străine intră printr-o ușă,
trec prin întunericul salei și iesă pe cealaltă, indiferente, singure și reci. Capul unui om de
talent e ca o sală luminată cu păreţi de oglinzi. De afară vin ideile într-adevăr reci și
indiferente – dar ce societate, ce petrecere găsesc. În lumina cea mai vie ele își găsesc pe
cele ce s-asamăn, pe cele ce le contrariază, dispută – concesii și ideile cele mai mari,
quintesenţa vieţii sale sufletești, se uită la ele, dacă și cum s-ar potrivi toate fără să se
contrazică.
Și cum ies ele din această sală minunată? Multe, întâi inamice, ies înfrăţite; toate
cunoscându-se, toate știind clar în ce relaţiune stau sau pot sta – și astfel se comunică și
auditoriului și el se simte în faţa unei lumi armonice, care-l atrage". (Opere, III, p. 1017)

calahan

Atanasu
Eu vad ca tot vii cu alte chestii si nu raspunzi punctual la intrebarile simple pe care le-am pus. Metaforele astea care zici ca ar veni de la Eminescu, poate se potrivesc savantilor compilatori de care am pomenit mai inainte. Dar eu am vrut sa imi raspunzi daca campul e-m este sau nu forma de existenta a materiei. Si daca are sau nu puncte materiale. Si campul e-m este, cum se spune, oscilatie a campurilor electric si magnetic, dar fara sa existe o vibratie a punctelor materiale ale campului e-m.? Si apoi unda e-m se propaga in spatiu fara sa existe mediu de propagare? Dl Gheorghe a spus simplu si hotarat, ca nu functioneaza mecanismul undelor in vid si ca fotonul ar fi un fel de motor electric liniar. Fiindca nu se poate ca cele doua campuri sa se nasca in succesiune, unul din variatia celuilalt, dar sa fie si in maxim si in zero ambele in acelasi moment. Dar si in modelul asta tot are nevoie de un suport material, ca sa se produca propulsia si translatia fotonului prin vid. Poti sa imi dai un raspuns simplu si clar la aceste chestiuni?

atanasu

Virgil, Printe,
Eu fiind doar conte, de fapt un grafen devenit in Ardeal-Ungaria grof trebuie sa respect titlurile nobiliare asa ca...
Va trimit scris de un cercetator in ale stiintelor cu care m-am incrucisat  pe holurile Academiei. :

https://www.academia.edu/31350195/ELEMENTE_DE_ISTORIC_AL_TEORIILOR_DESPRE_UNIVERS_PRIVITE_MAI_ALES_PRIN_PRISMA_TEORIILOR_FIZICII?email_work_card=view-paper

calahan

Atanasu

Vii tot cu alte chestii si nu raspunzi simplu si clar la intrebarile puse. Dar nu ai comentat de loc nici la ultimul pdf cu argumentare pentru identitatea dimensionala masa-sarcina. Probabil fiindca esti prea ocupat cu chestiunile de metafizica, decat cu cele de fizica.

atanasu

Dragii mei,
Voi v-ati gandit vreodata ca nemernicii din care rasar dictatorii cresc si traiesc printre noi adica printre contemporanii lor ca si geniil de altfel  si ca la fel cu indivizii scosi in fata de serviciile secrete, la unul care rasare s-au mai pregatit zece pe care n-o sa-i stim niciodata. caci actioneaza in randul ticalosilor, prostilor si altor specimene in slujba raului un soi de selectie naturala.
Vreau sa spun ca pe langa Stalin, Hitler etc a trait zeci de posibili indivizi similari, alte panarame ticaloase si cu calitatile lor; dar care nu au avut sansa sa razbeasca la lumina afirmarii lor plenare si desigur ca dictatorii constituie un bun exemplu.
Desigur ca daca ar fi observat un psiholog fin  pe aceia multii esuati, ar fi observat poate niste tendinte totalitare, dctatoriale, dorinta de a ocupa un teitoriu intrand cu umilinta ca apoi sa nu-i mai poti da afara. Desigur ca toti trebuie sa aiba stofa de parveniti si unii parvin spre nenorocirea oamenilor normali.

princehansolo

Citat din: calahan din Aprilie 08, 2021, 05:28:34 PM
Atanasu

Vii tot cu alte chestii si nu raspunzi simplu si clar la intrebarile puse. Dar nu ai comentat de loc nici la ultimul pdf cu argumentare pentru identitatea dimensionala masa-sarcina. Probabil fiindca esti prea ocupat cu chestiunile de metafizica, decat cu cele de fizica.

Calahan

Tu nu vii cu alte chestii in loc sa raspunzi simplu la intrebarile puse? Te-am intrebat mai demult pe un alt fir de discutie cum s-a evidentiat si masurat
(1) forta electrica dintre 2 sarcini electrice Q si q
si cum s-a evidentiat si masurat
(2) forta de atractie gravitationala dintre 2 corpuri de mase M si m.
Nu-mi aduc aminte raspunsul tau... Mai scrie-l o data aici, te rog, simplu si clar.
Toate-s vechi și noi sunt toate

atanasu

#24
Printule,
Nu se merita dar daca te intereseaza raspunsurile dlui asta este altceva.
Eu nu raspund la intrebarile puse?
Fals si ipocrizie maxma :eu nu raspund la intrebarile dsale si nici nu-l intreb nimic. I-am spus mai demult ca eu cu el nu am ce discuta.
Dar el forteaza nota si insista, insista,  micul dictator in devenire.
Nu are alt efect decat ca eu imi vad de ale mele. 
:)
PS Si oricum asta este firul lui Virgil caruia i-am spus ce puteam sa-i spun conform timpului si nivelului de cunostinte in fizica particulelor.

Virgil

Multumesc participantilor la discutia acestei pagini pentru intrebarile si raspunsurile legate de subiect.
Daca discutia a degenerat, nu foloseste nimanui, si mai ales acestui forum, de aceia propun un moment de respiro, pana va apare un alt subiect de discutie care chiar merita sa fie discutat.

calahan

#26
Princehansolo
Eu cred ca forta de interactiune dintre sarcinile electrice a fost masurata cu destula precizie, in experimentele lui Coulomb, cand a dedus (gasit) legea respectiva. Iar interactiunea (forta de atractie) dintre mase a fost masurata cu precizie in experimentul lui Cawendisch, cu care a determinat foarte precis valoarea constantei gravitationale G. Valoare cu care apoi, s-a putut sa calcula si masa si densitatea planetelor din sistemul solar. Eu am crezut un timp (si eram foarte incantat de treaba asta), ca dl Gheorghe a determinat densitatea planetei, pe baza modelului de rotor foarte multipolar al nucleonilor, gasit de dumnealui, fara sa se foloseasca de constanta gravitationala. Dar m-a atentionat un domn chimist ca, atunci cand a calculat numarul nucleonilor din masa Pamantului, a inpartit, la masa nucleonului, de fapt masa planetei determinata cu ajutorul constantei gravitationale G. Chiar daca in formulele dumnealui nu apare  G-ul, fara el nu se poate. Am inteles ca in ambele cazuri, pentru masurarea fortelor s-a folosit balanta de torsiune.
Dl Virgil
Am gasit -Jurnalul internatiunal de fizica- , revista care publica lucrari originale, de cercetare stiintifica si de fizica si de astronomie, contra unui cost de publicare, trimise on line in format pdf. Ai putea sa incerci sa trimiti lucrarea dumitale la acest jurnal de fizica si de astronomie, macar pentru o evaluare.
Atanasu
Zau daca imi dau seama, cu ce am putut sa te supar, de nu mai vrei sa raspunzi la intrebarile mele. Trebuie sa inteleg ca dumneata ai avea raspunsuri clare la acele intrebari, dar un orgoliu lezat si inexplicabil, iti interzice cumva sa postezi raspunsurile.

atanasu

Virgil inteleg ca ai ichis subiectul si nici nu tin sa-l redeschid dar este singurul fir curent in functiune unde pot posta niste elemente care nu stiu daca iti folosesc sau nu dar urmarind impreuna cu le Prince un subiect economic imi fac ceva ordine prin intreaga si uriasa mea biblioteca de fisiere prost administrata adica nu prea mai stiu ce am si umblu cu cuvinte cheie si cu functia search si dac gasesc ceva mai trimit pe unde ar avea un sens. Aici si acum deocamdata asta si ced c de Haramein ti-am mai pomenit:

Quantum Gravity and the Holographic Mass
  Nassim Haramein
Director of Research, Hawaii Institute for Unified Physics, P.O. Box 1440, Kilauea, HI 96754. 


In Physical Review & Research International  3(4): 270-292, 2013
SCIENCEDOMAIN international
      www.sciencedomain.org

Corresponding author: Email: Haramein@hiup.org;

We find an exact quantized expression of the Schwarzschild solution to Einstein's field
equations utilizing spherical Planck units in a generalized holographic approach.  We
consider vacuum fluctuations within volumes as well as on horizon surfaces, generating a
discrete spacetime quantization and a novel quantized approach to gravitation.  When
applied at the quantum scale, utilizing the charge radius of the proton, we find values for
the rest mass of the proton within of the CODATA value and when the  2010 muonic proton charge radius measurement is utilized we find a deviation of  0.001x10-24  gm from the proton rest mass. We identify a fundamental mass ratio between the vacuum oscillations on the surface horizon and the oscillations within the  volume of a proton and find a solution for the gravitational coupling constant to the strong interaction. 
We derive the energy, angular frequency, and period for such a system and determine its gravitational potential considering mass dilation.  We find the force range to be closely correlated with the Yukawa potential typically utilized to illustrate the exponential drop-off of the confining force.  Zero free parameters or hidden variables are utilized. 

Keywords: Quantum gravity; holographic principle; Schwarzschild solution; proton charge
radius; strong interaction; Yukawa potential.

Virgil


Am incercat o traducere, a celor adaugate de tine, si se pare ca Haramein vorbeste despre niste metode mai putin cunoscute precum; "Găsim o expresie cuantificată exactă a soluției Schwarzschild la câmpul lui Einstein ecuații care utilizează unități sferice Planck într-o abordare holografică generalizată". Si alte expresii pe care le-am bolduit, care nu sunt deloc clare, si cred ca sunt doar niste interpretari nedovedite inca.

"Autor corespondent: Email: Haramein@hiup.org; Găsim o expresie cuantificată exactă a soluției Schwarzschild la câmpul lui Einstein ecuații care utilizează unități sferice Planck într-o abordare holografică generalizată. Noi ia în considerare fluctuațiile vidului atât în ​​volume, cât și pe suprafețele orizontului, generând o cuantizarea spațiu-timp discretă și o nouă abordare cuantificată a gravitației. Cand aplicat la scara cuantică, utilizând raza de încărcare a protonului, găsim valori pentru masa de repaus a protonului în limita valorii CODATA și când se utilizează măsurarea razei de încărcare a protonului muonic din 2010 găsim o abatere de 0,001x10-24 gm față de masa de repaus a protonului.  Identificăm un raport de masă fundamental între oscilațiile de vid de la orizontul de suprafață și oscilațiile din volumul unui proton și găsim o soluție pentru cuplarea gravitațională constantă la interacțiunea puternică. Obținem energia, frecvența."

atanasu

Este un tip interesant autodidact care ca elev sau student la fizica cand i se explica teoria Big Bangului a intrebat :inteleg suntem pe un balon care se umfla dar cine sufla in balon ca sa-l umfle? Excelenta intrebare cu care m-a cucerit. Este si destul de gargaragiu. Am verificat ceva ce puteam verifica din ce a facut (repet nu ma pricep la microcosmos  si fizicaa atomica si particulelor) pe firul de care m-am ocupat despre Hibele big-bangului, de fapt despre ipoteza teoretica a BB.
Nu vreau sa discut despre ce-ti indic . Ti le arat doar pentru informarea ta  si tu faci ce vrei mai departe. Nici daca ma intrebi nu sunt suficient de calificat, decat daca problema este de fundament filozofico-stiintific  mai degraba, adica de teoria stiintei.