Pai la cate pagini are acest topic e si normal sa nu-l pot citi pe tot.
"E normal sa nu poti" ? Ciudat argument. In fine, daca chiar esti interesat de subiect si ai citi putin cate putin, ai ajunge sa vezi o gramada de "argumente" care s-au discutat deja.
Totusi sa o luam logic:daca pamantul e plat ,in cazul in care nu are capat ,inseamna ca este nelimitat,
Asta e o tautologie, complet inutila.
inseamna ca daca am merge de nebuni ,de ex spre est ,n-am ajunge niciodata in Sua ,ca este in vest ,contradictie cu realitatea.Sau nici punctele cardinale nu le considera corecte?
Daca ai sta sa te gandesti mai serios ce inseamna "vest" si "est" practic, nu pe harta de pe perete, ai vedea ca acest "contra argument" nu este prea bine gandit.
In cazul in care ar fi inchis de o sfera ,pai n-ar avea un capat ?
Bineinteles ca ar avea capat. Proponentii planeitatii care vehiculeaza ideea "domurilor ceresti" nici nu contesta acest lucru.
ori noi stim ca mergand de ex dintr-un punct de pe glob si spre est si spre directia opusa ,sa zicem pe aceeasi latitudine ,vom ajunge dupa un timp in acelasi loc .
Ok, nimeni nu contesa asta, in modelul oficial. Dar asta nu inseamna automat ca pe un Pamant plat "mergand spre est" nu poti ajunge inapoi de unde ai plecat. Gandeste-te mai serios la asta.
In legatura cu viteza avionului chiar nu stiu cum se calculeaza ,dar presupun si eu ca instrumentele de bord sunt corecte.Poate cu metoda care este folosita la radare ,dar nu sunt ferm convins pt ca nu pe tot traseul unui avion exista un radar in apropiere.
Ei bine, atata timp cat nu poti verifica singur aceasta viteza, esti "la mana conspirationistilor". Acesta este argumentul proponentilor planeitatii: Daca crezi ce zic ceilalti, inseamna ca te lasi pacalit de altii, care pot sa iti ascunda adevarul fara ca tu sa poti sa verifici.
De aceea este important sa discutam aici argumentele care pot fi testate si confirmate de oricine, fara a face apel la "pozele NASA" si altele de genul, care pot fi minimizate cu asa numitul "argument" al conspiratiei.
e-