Diverse > Comunicate de presă, evenimente şi competiţii de ştiinţă

Stiinta construieste viitorul

<< < (3/3)

sumalan dorin:

@Atanasu


--- Citat din: atanasu din Martie 09, 2019, 08:26:49 p.m. ---as fi bucuros daca ai putea sa-mi exemplifici si un altul sau alte moduri de a vedea lucrurile

--- Terminare citat ---

Viitorul va decide.


--- Citat din: atanasu din Martie 09, 2019, 08:26:49 p.m. --- cei care de fapt intra in categoria celor care in epoca lui Tycho Brahe cand inca geocentrismul si modelul ptolemeic erau aparate cu indarjire si cu argumente foarte stiitifice pentru epoca epiciclurile din ce in ce mai chinuite rezovand contradictiile intre teoria existenta si experimentul care putea sa o zdruncine asa ca teoria dupa fiecare nou experiment corect trebuia corectata cu acele adaosuri permanente si azi pentru noi total artificiale dar perfect rationale si artificiale pentru minti cu un QI cu siguranta mult peste multi din descoperitorii de pseudostiinta de azi
Nota : După Ptolemeu, pământul stă fix în centrul universului. Toate celelalte corpuri cereşti (Luna, Soarele, planetele, stelele) se mişcă pe traiectorii perfect circulare în jurul acestui corp central. Pentru a pune de acord acest sistem cu observaţiile astronomice, a fost necesară reprezentarea altor cercuri suplimentare fiecărei orbite în parte, denumite epicicluri, ajungându-se la circa 80 de asemenea orbite, reprezentare care intra în conflict cu datele matematice. Copernic a recunoscut această contradicţie, fapt care l-a dus la o reprezentare heliocentrică, în care planetele se învârtesc în jurul soarelui, dar tot pe orbite circulare. A fost meritul lui Johannes Kepler, care, confruntând datele de observaţie cu calculul matematic, a descoperit forma eliptică a orbitelor planetelor în jurul Soarelui.(datele de observatie fiind in marea lor majoritate furnizate de Tycho Brahe al carui elev a fost)
Sper sa ma fi facut inteles.

--- Terminare citat ---

Da,dar lumea merge inainte.


--- Citat din: atanasu din Martie 09, 2019, 08:26:49 p.m. ---PS. Dar in acelasi timp calculul probabilitatilor ne arata ca sansa sa se gaseasca un "geniu" printre noi este aproape nula, desi nu neaparat  nula, dupa cum ca tot asa probablitatea ca un pretins autor de perpetuum mobile sau stiu eu ce alta teorie strulubatica sa aiba dreptate  reala este deasemeni zero asa ca un vanator de pseudostiinta are aici sansa sa descopere in toti cei care ies din drumul batut si  pe care dlui l-a invatat(poate doar tocit) la scoala, autori de pseudostiinta megalomani si ciudati si succesul lui la populatia urmaritoare este asigurat. Dar ce te faci cand pe aici intra poate din greseala unul care- ti propune o noua cale de dezvoltare a omenirii daca aceea ar fi si reala. E greu sa accepti ca a intrat Thomas Morus  sau Erasmus sau un parinte fondator al SUA pe aici nu-i asa? Si totusi daca , si totusi daca intra pentruca ca sansa nu este nula ci doar infima? :)

--- Terminare citat ---

Nu stiu despre cine vorbesti.

atanasu:
Multumesc Sumi,
Sunt perfect lamurit asa ca nu mai comentez sau intreb. Nici nu e cazul intrucat nici Pythia nu prmea intrebari suplimentare la raspunsurile ei. :)
PS. Sper insa ca si Cosmin sa fi inteles ce am spus eu mai inainte, mai ales ca ii raspunsesem initial dlui.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă