Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Teoria similitudinii sistemelor micro si macrocosmice.

Creat de Virgil, Septembrie 12, 2020, 06:23:24 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

calahan

Virgil

CitatLegatura dintre particula si unda este indestructibila si interconectata.

Pai particula este insasi unda stationara de mare si foarte mare amplitudine si rotatie. Daca am tensiune, am curent, forta electromagnetica, am putere electrica si mecanica si am rotatie, nu inseamna ca este motor electric rotativ?

Virgil


Despre ce tensiune vorbesti ca are o particula? care este tensiunea unui electron? dar curentul unui electron cati volti are? cum explici emisiunea de unde laser, fotoelectricitatea, si altele la fel de interesante.
Miscarea unui electron pe orbita atomica este asimilata cu un curent in ideia de a explica momentul magnetic al electronului. dar electronul nu orbiteaza nucleul pentru ca ar fi supus unei tensiuni electrice. Electronul impreuna cu protonul formeaza un sistem armonic oscilant, nicidecum un motor electric.

calahan

Virgil
CitatDespre ce tensiune vorbesti ca are o particula? care este tensiunea unui electron? dar curentul unui electron cati volti are? cum explici emisiunea de unde laser, fotoelectricitatea, si altele la fel de interesante.
Pai in cazul electronului, tensiunea semiundelor din unda stationara, bipolara, de mare amplitudine ar fi de 511 KV si ar rezulta din insumarea celor 9 miliarde de unde din componenta fotonului gama electronic. Fiecare semiunda a fotonului gama electronic ar avea tensiunea de 56,86 microvolti. Acest potential ar sustine un curent radiar laminar, foarte scurt, de cam 20 A asupra caruia actioneaza forta electromagnetica. Forta electromagnetica accelereaza curentul electroeteric al electronului pana la viteza de  c/137 m/s, realizand o turatie de 10^20 rot/s. Caderea (diferenta) de tensiune pe lungimea curentului laminar ar fi de 27 V. Sistemul electronului ar avea puterea de 540 W pe fiecare semiunda. Dar si puterea mecanica, data de relatia  F*v este tot de 540 W. Foto-electricitatea, este explicata intrun pdf tot prin unda stationara de mare amplitudine, care prin amortizare brusca, ar genera un impuls electromagnetic de inductie, care accelereaza electronii din substanta.

Virgil

Citat din: calahan din Septembrie 21, 2020, 07:33:10 PM
Virgil
CitatDespre ce tensiune vorbesti ca are o particula? care este tensiunea unui electron? dar curentul unui electron cati volti are? cum explici emisiunea de unde laser, fotoelectricitatea, si altele la fel de interesante.

Pai in cazul electronului, tensiunea semiundelor din unda stationara, bipolara, de mare amplitudine ar fi de 511 KV
Energia cuantei generatoare a electronului este de 0.511 Mev. Deci este vorba de energie si nu de tensiune. Trebuie sa-ti amintesc ca energia electrica reprezinta produsul dintre intensitate, tensiune si timp. Ce intensitate si ce timp ai luat in calcul ca sa rezulte tensiunea de 511KV ?

calahan

Virgil
Eu am inteles ca tensiunea electrica statica, pe semiunda electronului, este data de insumarea (inserierea) potentialelor din semiundele fotonului gama electronic. Fotonul gama electronic ar fi compus din 9 miliarde de unde, fiecare semiunda avand tensiunea de 56,86 microvolti. Tensiune care este data de raportul  qe/re. Curentul fotonului gama electronic este dat de raportul qe/tfae. unde  tfae este perioada fotonului gama, aparut de la anihilarea electronului cu pozitronul. Si energia se calculeaza exact asa cum ai scris, fie inmultind curentul cu tensiunea de unda si cu durata, adica perioada undei stationare egala cu tfae, fie inmultind numarul de unde al fotonului cu energia unei singure unde, data de produsul  tensiunii de unda a fotonului, cu curentul fotonului si cu perioada fotonului. Relatiile acestea care dau parametri fotonului in vid si in particule sunt dati intrun pdf in care se face descifrarea constantei de actiune h adica constanta lui Planck.

Virgil

Citat din: calahan din Septembrie 22, 2020, 01:08:20 PM
Virgil
Eu am inteles ca tensiunea electrica statica, pe semiunda electronului, este data de insumarea (inserierea) potentialelor din semiundele fotonului gama electronic. Fotonul gama electronic ar fi compus din 9 miliarde de unde, fiecare semiunda avand tensiunea de 56,86 microvolti.
S-o luam pe bucatele;
Ce stim despre cuanta generatoare a electronului este ca;
-energia E=h.niu =6.624.10^-34 . 1.235.10^20 =8.180.10^-14[J] ;
- [ 1eV]=1.24 . 1,602.10^-19 [J];
-Energia electronului exprimata in eV este; 8.18.10^-14/1.24. 1,6.10^-19=0.411 MeV;
- lungimea de unda a cuantei este; lambda el =2.426.10^-12[m] ;
Te rog sa-mi arati cum ai ajuns la cele 9 miliarde de unde si la tensiunea de 56,86 microvolti.

calahan

#21
Virgil
Zici cumva ca nu iese tensiunea si curentul fotonului gama electronic, din relatiile care mi le-am amintit si le-am scris?. Numarul de 9 miliarde de unde componente ale fotonului gama electronic, imi aduc aminte ca apare intr-un pdf in care se face disectiunea constantei de actiune. Imi pare ca se descompune formula energetica a lui Coulomb si apare pe langa componentele de tensiune si curent, care ar da energia unei singure unde si factorul k. Factor care ar fi adimensional si nu ar putea fi decat numarul de unde, numar care inmultit cu energia unei singure unde ar da energia fotonului. Dar unde este aceasta socoteala habar nu am. Ba cred ca mi l-a sters cineva si din fisierele mele.

Virgil

Este greu sa faci o afirmatie fara sa fie sustinuta de un rationament clar, exact, pentru ca vorbim despre fizica, nu merge oricum. De multe ori demonstrezi ceva matematic si nu ai sustinere, dar daca se fac doar presupuneri ?  Poate totusi regasesti calculele exacte sa le postezi aici.

calahan

#23
Virgil
Citat- [ 1eV]=1.24 . 1,602.10^-19 [J]
M-am uitat pe relatia asta a dumitale pentru electron-volt si zic ca este gresita. De unde ai scos inmultirea cu 1,24 V. cand inmultirea se face doar cu 1 V. De aici a iesit si cealalta socoteala eronata. Dar poti sa corectezi. Este butonul de corectie. Dupa ce ai facut corectia salvezi modificarea. Dar am vazut ca ai dat si lungimea de unda a fotonului gama electronic in vid.
Citatlambda el =2.426.10^-12[m]
Daca inparti aceasta lungime de unda la 137.2.pi ce obtii? 137 este indicele de refractie al mediului atomic, unde densitatea de energie este foarte mare si viteza de propagare a undei este de 137 de ori mai mica decat in vid. De aceea lungimea de unda este contractata, este de 137 de ori mai mica decat in vid.
Si daca faci socotela  qe/re=1,602.10-19/2,81743.10-15, nu da 56,86 microvolti? Iar daca faci inpartirea qe/tfae=qe.ffae=1,602.10-19.1,23726.1020, nu se obtine curentul de aproape 20 A ?

calahan

Virgil
CitatTe rog sa-mi arati cum ai ajuns la cele 9 miliarde de unde si la tensiunea de 56,86 microvolti.

Uite aici un fragment extras din fisierul cu descifrarea cuantei de actiune. In acest fragment sunt de fapt aceleasi idei principale pe care le-am retinut si eu.

Virgil

#25
Citat din: calahan din Septembrie 23, 2020, 12:53:09 AM
Virgil
Citat- [ 1eV]=1.24 . 1,602.10^-19 [J]
M-am uitat pe relatia asta a dumitale pentru electron-voltul si zic ca este gresita. De unde ai scos inmultirea cu 1,24 V. cand inmultirea se face doar cu 1 V. De aici a iesit si cealalta socoteala eronata. Dar poti sa corectezi. Este butonul de corectie. Dupa ce ai facut corectia salvezi modificarea. Dar am vazut ca ai dat si lungimea de unda a fotonului gama electronic in vid.

,,Electronvoltul, are simbolul eV, este o unitate de măsură pentru energie având ca valoare lucrul mecanic efectuat asupra unui electron atunci când se deplasează între două puncte între care există o diferență de potențial electric (tensiune electrică) de 1 volt.
1 eV = 1,602 176 462× 10-19 J ;
Datorită echivalenței masă-energie, electronvoltul poate fi utilizat pentru exprimarea masei:
1 eV/c²=1,602 × 10-19 J/(2,997.10^ 8 )^2 ≈1,783×10−36 kg;
În reacțiile care produc sau absorb fotoni, este utilă corespondența între energia fotonului și lungimea de undă a acestuia , unde λ este lungimea de undă, ν este frecvența radiației electromagnetice, h este constanta lui Planck și c este viteza luminii în vid. Valoarea hc exprimată în electronvolți-nanometru este:
hc≈1240 eV•nm;
Altfel spus, un foton cu energie de 1 eV corespunde unei lungimi de undă de 1240 nm (deci se situează în spectrul infraroșu).

Din relatia de mai sus colorata in albastru scoatem energia exprimata in electron volti impartind produsul h.c, la lungimea de unda de 1240 nm, adica 1240.10^-9m si obtii rezultatele aratate de mine;

calahan

Virgil
Dumneata ai scris acolo energia in jouli. Si acum spui ca este jouli.nanometri. Mie mi se pare ca nu este tot una. Dar nu mi-ai spus daca ai vazut socotelile din pdf. Este vreo gresala acolo?

Virgil

Ma-ti intrebat de unde a aparut acel 1,24. De fapt este lungimea de unda de 1240 nm, adica 1240.10^-9 m=1,24.10^-6 m. Dupa care am exprimat energia direct in mega electron volti, si s-au redus si celelalte zecimale , ramanand doar 1,24, nefiind vorba de volti ci de lungimea de unda care se masoara in metri. Verificarea consta in faptul ca s-a ajuns la rezultatul de 0,411 MeV.

calahan

Virgil
Dumneata ai o justificare pentru inmultirea cu 1,24 in relatia electronvoltului. Dar eu cred ca este o gresala. Ce scrii dumneata acolo nu mai este electronvoltul. Este altceva. Si nu stiu la ce ne-ar ajuta relatia asta a dumitale.

Virgil

M-ati intrebat de unde a aparut acel 1,24. De fapt este lungimea de unda de 1240 nm, adica 1240.10^-9 m=1,24.10^-6 m. Dupa care am exprimat energia direct in mega electron volti, si s-au redus si celelalte zecimale , ramanand doar 1,24, nefiind vorba de volti ci de lungimea de unda care se masoara in metri. Verificarea consta in faptul ca s-a ajuns la rezultatul de 0,411 MeV.