Forumul Scientia

Diverse => Critici ale paradigmei curente in stiinta => Subiect creat de: turcu vasile din Noiembrie 12, 2011, 06:56:35 PM

Titlu: Despre depășirea vitezei luminii
Scris de: turcu vasile din Noiembrie 12, 2011, 06:56:35 PM


                               Despre depășirea vitezei luminii
           
            În luna septembrie fizicienii de la laboratorul CERN (Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară) din Geneva,în cadrul experienței denumită OPERA,au observat că particulele neutrino circulă cu viteză mai mare ca viteza luminii în vid.Particulele neutrino din experiență au avut viteza 299798454 m/s,iar viteza luminii în vid este c = 299792458 m/s.Deci neutrinii au avut o viteză mai mare cu 5996 m/s,decât c.
            Viteza luminii în vid c a fost stabilită în anul 1986,folosind tehnologiile de atunci (B.N.Taylor și E.R.Cohen în Newsletter).Ar fi bine să se stabilească c cu tehnologiile de astăzi,înainte de a ne pronunța asupra exactității experienței OPERA.
            Omul are trei nivele energetice electromagnetice: simțuri,simțire și înțelegerea simțirii.Pentru exteriorul trupului avem cinci simțuri cu respectivele organe de simț: văz (ochii),auz (urechile),pipăit (pielea),miros (nasul) și gust (gura).Toate organele de simț transformă undele electromagnetice absorbite din mediul extern,în energie electrică care circulă prin nervi la creier,unde avem simțirea și înțelegerea simțirii.Adică noi niciodată nu simțim materia,corpurile materiale vii și nevii care există în mediu,ci simțim numai undele electromagnetice emise și reflectate de corpurile materiale din mediul în care trăim,care sunt recepționate de organele de simț ale trupului nostru.Sunt unde electromagnetice care nu le simțim,acestea fiind cele reflectate de organele de simț,sau cele care trec prin trup și nu sunt absorbite de organele de simț.De exemplu într-o secundă trec prin ochi câteva miliarde de neutrini (Știință și Tehnică,octombrie 2011),dar retina nu-i absoarbe fiindcă au o masă foarte mică.
          Toate tehnologiile făcute de om sunt prelungirea organelor sale de simț,sunt prelungirea trupului în mediul extern în care el trăiește.Deci toate tehnologiile folosesc unde electromagnetice,energie electromagnetică,câmp electromagnetic,forță electromagnetică,interacții electromagnetice.Cum undele electromagnetice au viteza c limită în univers,nici o tehnologie care folosește unde electromagnetice nu poate măsura o viteză mai mare ca c.Deoarece în experiența OPERA s-a folosit detector și sistemul GPS de sateliți,care funcționează pe bază de unde electromagnetice,interpretarea rezultatelor este eronată.Toate tehnologiile noastre nu pot măsura masa corpurilor materiale vii și nevii,ele măsoară numai undele electromagnetice emise,reflectate și recepționate de corpurile materiale.Corpurile materiale pot depăși viteza luminii în vid c, conform lucrării atașate aici și publicată în 2001.Dar această depășire poate fi măsurată numai cu tehnologii care folosesc masa particulelor,nu energia electromagnetică a lor.Aceste tehnologii acum nu există.Pentru a le produce,trebuie mai întâi să facem un alt tip de om care are în plus un organ de simț cu care să simtă masa corpurilor materiale vii și nevii,nu numai undele electromagnetice ca trupul nostru.Astfel ajungem la energia masei,un alt tip de energie de n ori mai puternică decât energia electromagnetică pe care o folosim în prezent.
            Se consideră că particulele neutrino folosite la experiența OPERA,au masă de repaus m0 .În acest caz ele pot depăși viteza luminii c.Având masă au temperatură,deci emit,absorb și reflectă unde electromagnetice care interacționează electromagnetic cu alte particule materiale de pe traiectoria lor.Adică rezultatul măsurătorii este viciat,deci îndemn la prudență în interpretarea fenomenului.
            Am dat un exemplu în lucrarea atașată aici  prin care demonstrez că viteza luminii poate fi depășită,ajungându-se la o altă fizică,postrelativistă.Un automobil merge pe Pământ cu 100 m/s.Aceasta este viteza calculată de un observator situat pe Pământ în exteriorul automobilului,folosind tehnologii cu energie electromagnetică (altele nu există).Dar automobilul are în realitate o viteză mai mare cu 1,08·10^-11 m/s (aproximativ 10% din diametrul unui atom) și această viteză ne arată aparatul de la bordul automobilului.Formulele și calculele sunt în lucrarea atașată aici.Deci,ca interpretarea rezultatelor măsurătorilor în experiența OPERA să fie corectă,trebuie să găsim o modalitate prin care neutrinul singur să-și înregistreze viteza de deplasare,nu să o calculăm noi de la laboratoarele CERN și Gran Sasso folosind energie electromagnetică.Peste viteza de 185282 km/s  toate corpurile materiale depășesc viteza luminii,deci neutrinii din experiența OPERA au depășit viteza luminii c.

Sebeș,jud.Alba                       ec.Turcu Vasile
Titlu: Răspuns: Despre depășirea vitezei luminii
Scris de: AlexandruLazar din Noiembrie 12, 2011, 07:48:43 PM
Citat din: turcu vasile din Noiembrie 12, 2011, 06:56:35 PMToate organele de simț transformă undele electromagnetice absorbite din mediul extern,în energie electrică care circulă prin nervi la creier,unde avem simțirea și înțelegerea simțirii.

Poate ma insel dar vibratiile aerului (pe care noi le auzim ca sunete) nu sunt de natura electromagnetica, dovada ca daca ciocan in peretele unei custi Faraday se aude bine-mersi pana pe partea cealalta. Similar, simtul mirosului nu prea pare sa fie de natura electromagnetica -- orice fel de aparat de emisie/receptie cu care am lucrat pana acum pare a mirosi la fel indiferent daca e pus sau nu in functiune.

CitatAdică noi niciodată nu simțim materia,corpurile materiale vii și nevii care există în mediu,ci simțim numai undele electromagnetice emise și reflectate de corpurile materiale din mediul în care trăim,care sunt recepționate de organele de simț ale trupului nostru.Sunt unde electromagnetice care nu le simțim,acestea fiind cele reflectate de organele de simț,sau cele care trec prin trup și nu sunt absorbite de organele de simț.De exemplu într-o secundă trec prin ochi câteva miliarde de neutrini (Știință și Tehnică,octombrie 2011),dar retina nu-i absoarbe fiindcă au o masă foarte mică.
          Toate tehnologiile făcute de om sunt prelungirea organelor sale de simț,sunt prelungirea trupului în mediul extern în care el trăiește.Deci toate tehnologiile folosesc unde electromagnetice,energie electromagnetică,câmp electromagnetic,forță electromagnetică,interacții electromagnetice.Cum undele electromagnetice au viteza c limită în univers,nici o tehnologie care folosește unde electromagnetice nu poate măsura o viteză mai mare ca c.

Pe langa faptul ca premisa de la care pornesti e gresita, nici macar nu are legatura cu concluzia. In cazul de fata, care este motivul concret pentru care sistemul folosit de cercetatorii la care faci referire nu a putut masura corect aceasta viteza?
Titlu: Răspuns: Despre depășirea vitezei luminii
Scris de: virgil 48 din Noiembrie 13, 2011, 07:56:52 AM
Degeaba incerci sa stabilesti un dialog rational. D-l Turcu este un adept hotarat al
monologului. Nu cred ca vei primi vreo replica.
Titlu: Răspuns: Despre depășirea vitezei luminii
Scris de: ariel55 din Noiembrie 13, 2011, 10:28:19 AM
Ciudat...de obicei semneaza: "ec. Turcu Vasile, membru al Academiei de Ştiinţe New York" si este un... specialist al religiilor.Ce schimbare brutala catre stiinte..... :-[ ??? ??? ??? Hmmmm....oare ce s-o fi intamplat?

Din activitatea stiintifica a domniei sale: http://www.google.com/#sclient=psy-ab&hl=en&site=&source=hp&q=ec.+Vasile+TURCU%2C+membru+al+Academiei+de+%C5%9Etiin%C5%A3e+New+York&pbx=1&oq=ec.+Vasile+TURCU%2C+membru+al+Academiei+de+%C5%9Etiin%C5%A3e+New+York&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=e&gs_upl=1421l1421l0l3468l1l1l0l0l0l0l0l0ll0l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=24c9ddab306e6d80&biw=1360&bih=705 (http://www.google.com/#sclient=psy-ab&hl=en&site=&source=hp&q=ec.+Vasile+TURCU%2C+membru+al+Academiei+de+%C5%9Etiin%C5%A3e+New+York&pbx=1&oq=ec.+Vasile+TURCU%2C+membru+al+Academiei+de+%C5%9Etiin%C5%A3e+New+York&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=e&gs_upl=1421l1421l0l3468l1l1l0l0l0l0l0l0ll0l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=24c9ddab306e6d80&biw=1360&bih=705)
Titlu: Răspuns: Despre depășirea vitezei luminii
Scris de: sumalan dorin din Noiembrie 13, 2011, 11:34:13 AM

Poate i-a trimis un mail doamne doamne :P si nah acum s-a convertit :P.Pana la urma nu e nicio rusine sa schimbi "macazul" daca nu ai ce face :D

Titlu: Răspuns: Despre depășirea vitezei luminii
Scris de: Electron din Noiembrie 13, 2011, 03:14:51 PM
Citat din: turcu vasile din Noiembrie 12, 2011, 06:56:35 PM
            Am dat un exemplu în lucrarea atașată aici  prin care demonstrez că viteza luminii poate fi depășită,[...]
Singurul lucru pe care l-ai demonstrat este ca faci niste jonglerii cu formule matematice de toata irelevanta. Ca oricarui jongler, iti ofer aplauzele mele. De amuzat m-am amuzat copios.  :D


e-

PS: Perla asta ar trebui pusa in rama:
Citat din: turcu vasile (document atasat)Orice corp material,particulă,are în realitate viteza în stare de repaus V0 şi cu această viteză se deplasează.
Titlu: Răspuns: Despre depășirea vitezei luminii
Scris de: turcu vasile din Ianuarie 28, 2012, 06:16:56 PM
Folosind teoria ,,Despre viteza în stare de repaus V_0" atașată aici,am interpretat teoretic rezultatele experienței OPERA.În acest atașament este calculul și verificarea experienței OPERA,rezultatele teoretice la care am ajuns fiind identice cu cele obținute experimental la CERN (Geneva) în luna septembrie 2011.Aceasta-i explicația teoretică,posibil că alta nu-i,viteza luminii este depășită.Teoria relativității nu permite viteze mai mari ca c,teoria mea permite viteze mai mari ca c.Teoria relativității are numai viteza de mișcare V,teoria mea are în plus și viteza în stare de repaus V_0.Astfel a rezultat această teorie postrelativistă,strălucit confirmată de experiența OPERA.
Cu deosebite considerațiuni,  Turcu Vasile
Titlu: Răspuns: Despre depășirea vitezei luminii
Scris de: Electron din Februarie 02, 2012, 07:03:25 PM
Acum am ajuns sa descarc si sa citesc noua ... lucrare. Este incredibil pentru mine ca scrii la modul serios asemenea lucruri.

Cea mai flagranta eroare din aceasta noua ... lucrare, este ca folosesti o argumentatie circulara: pornesti de la premisa pe care doresti sa o demonstrezi (ca sunt corpuri cu masa de repaus diferita de zero care pot sa se deplaseze cu viteze mai mari decat c - in acest caz niste neutrini) si faci calcule ca sa ajungi la concluzia ca ele au viteze superluminice. Ar fi hilar, daca nu ar fi trist, prin faptul ca pari a fi o persoana serioasa.

Mai multe nu am de spus decat sa reiau perla colosala de mai devreme:
Citat din: turcu vasile (document atasat)Orice corp material,particulă,are în realitate viteza în stare de repaus V0 şi cu această viteză se deplasează.

:(


e-
Titlu: Răspuns: Despre depășirea vitezei luminii
Scris de: ariel55 din Februarie 03, 2012, 09:21:26 AM
Dragul meu Electron, sunt un individ scolit in Universitea Bucuresti , care la 45 de ani si-a luat lumea in cap si la 45 de ani a zis...tata,...pentru papagalii care au fost idealisti si s-au orientat spre Fizica...p'aci, prin romanica nu e rost de supravietuit.
Cashtig vreo 10 ani prin Franta de experienta  in domeniul spatial si ma orientez spre zona engleza, recte, New Zealand sa vad cum este....in fine,socialism/capitalism.
Ma bag oleaca in Internet sa vad care e pulsul[recte(atentie, "recte"... a nu se confunda!) Scientia.ro.]Curios, ma interesez prin cunostinte, cine e Turcu si Protelisav si aflu si eu ce si cum cu studiile lor.....Primesc un e-mail de la Virgil 48....lumea e mica, citez din Virgil 48: "Oamenii de stiinta adevarati nu au timp de participat la forumuri, sunt individualisti
si rezervati. Daca ii vei alunga dintre noi pe "empiristi"(ma numar printre ei) ramai tu sa stingi lumina?
Forumul acesta este ceva pozitiv chiar si in forma actuala. Nu crezi?" Hmmmm....empiristi, bata-va vina, ba baieti scrieti la Patriarhie!
Raspund...si ma trezesc in besna.Ma intreb la sfarsit: Doamne... in tara asta au ramas numai doritori de "moaste" istorice?
Nea Turcu, contabil la un CAP before '89 si proty....2 facultati se razbuna pe istorie? hehehe....
Deci? De ce esti intrigat?
P.S.Nea' Virgil nu mi-a raspuns la scrisorica si a disparut din peisagiu....nea proty...la fel.E ca la Dan Diaconescu ' Baiete....TRIST! Quo vadis Domine?
Titlu: Răspuns: Despre depășirea vitezei luminii
Scris de: ariel55 din Februarie 04, 2012, 12:33:21 AM
Ca o completare de final.Raman la parerea ca acest forum este una din putinele idei BUNE in peisajul romanesc. Profilul stiintific trebuie aparat, asa cum vad ca o faci prin interventii si ca "empiristii" ar putea sa isi creeze propriul forum , de exemplu. "Adeptii empirismului stiintific" unde ar putea dezbate , netulburati, problemele existentiale ale vietii.
Salutari celor ce navigheaza intr-o lume reala cu toate lucrurile bune sau rele si care mai ales nu trateaza stiinta in mod empiric.
Titlu: Răspuns: Despre depășirea vitezei luminii
Scris de: virgil 48 din Februarie 04, 2012, 05:35:02 PM
  Pentru ariel55
Sunt de acord cu cele doua raspunsuri, dar nu ti-am scris prin mesaj ca sa ajunga tot aici.
Ce face Electron, de bunaseama este necesar, dar ai auzit zicala "tonul face muzica"? Cred
ca intr-adevar au disparut unii din peisaj, din aceasta cauza. Sper sa ne mai intalnim.                                     
Titlu: Răspuns: Despre depășirea vitezei luminii
Scris de: ariel55 din Februarie 05, 2012, 11:16:48 AM
Draga Virgil 48, din punct de vedere...filozofic, intre "empiric" si empiric este o mare deosebire. ;D Este ca diferenta dintre "Eu stiu ca pamantul este plat si va aduc argumente avand in vedere ignoranta voastra crasa" si... lehamitea de a demonstra empiricului ceea ce a fost stiintific demonstrat de sute de ani.
Iarasi, filozofic vorbind, cu totii suntem niste "empirici", sunt atatea lucruri pe care nu le cunoastem, universul cunoscut are destule legi ce asteapta sa fie relevate. Grav insa , cand apare cate un empiric ce isi tranteste productia stiintifico-fantastica buna de un filmuletz holywoodian, uitand voit sau inconstient ca se afla pe un forum stiintific, nu pe un forum literar.
In fine, sa treaca frigul si apar ei din nou.Nu fi trist. Poate apar si cu demonstratiile matematice cerute, ca timp de gandit la gura sobei a fost. ::)
Titlu: Răspuns: Despre depășirea vitezei luminii
Scris de: virgil 48 din Februarie 06, 2012, 09:52:58 AM
Pentru ariel55
Fiindca inteleg ca ai acumulat o experienta bogata ca fizician emigrant, ne poti povesti(chiar si
in serial) pe un topic de Diverse,realizarile, intamplarile si impresiile care pot deveni publice? Daca ai
talent literar! Scuze pentru deturnarea prezentului topic!
Titlu: Răspuns: Despre depășirea vitezei luminii
Scris de: ariel55 din Februarie 06, 2012, 10:20:12 AM
Draga Virgil 48,
A raspunde provocarii tale, ar insemna sa ma apuc de literatura(vezi comentariile mele de mai sus :D) si sincer, nu ma atrage.
Vorbind totusi de experiente prefer sa dau intaietate celor mai tineri ca mine mult mai apropiati ca varsta fata de cititorii acestui forum.
Poate cand voi ajunge in tara sa ne putem intalni intr-o zi de vara, la o bere buna si sa taifasuim pe indelete, eventul, in fata unui laptop sau tablete...ce preferi  ;D Asta impune un "Carul cu Bere" unde banui au si internet. Pana atunci "calde" salutari, ca la noi este vara.

P.S. Sa vedem totusi cum mai e cu viteza asta afurisita a luminii.La subiectul asta , nu ma bag, nu am asistat la experimente si nu tin de domeniul meu concret de lucru.Personal am ramas cu "bietele" teorii Einstainiene.Fizica trebuie sa evolueze si astept noutati.
Titlu: Răspuns: Despre depășirea vitezei luminii
Scris de: ariel55 din Februarie 09, 2012, 03:41:20 AM
Iata un articol ce cu placere iti va dezvalui o experienta inedita: http://www.scientia.ro/blogul-catalina-oana-curceanu/2990-physics-in-the-21st-century-editia-a-2-a.html (http://www.scientia.ro/blogul-catalina-oana-curceanu/2990-physics-in-the-21st-century-editia-a-2-a.html)
Succes celor implicati!