Bullshit! Daca Dumnezeu exista vesnic, atunci si auto-referentierea pe care o face va fi valabila vesnic. Daca tu nu existi vesnic, auto-referentierea pe care o faci nu este valabila decat atunci cand o faci, pentru ca atunci existi. Nu auto-referentierea iti da proprietatea de a fi vesnic ci proprietatea de a fi vesnic iti da siguranta ca "Eu exist" va fi vesnic adevarata. Daca nu esti etern, afirmatia nu poate fi adevarata decat pe durata existentei tale. Cand nu existi, nici macar nu se pune problema.
De fapt, ambele sunt adevarate! Faptul ca te recunosti pe tine insuti nu scade cu nimic valoarea de adevar a propozitiei pentru ca eu sunt cel care gandeste ca exista, indiferent daca se intampla sa ma cheme Ion sau nu. Nu mai pomeni de ego, nu are nimic a face cu asta. Si mai bine: ia defineste tu "I", "ego" si "Self" si da citate din filosofi de marca, care sa sustina definitiile respective. Vreau si eu sa verific citatele.
Repet, faci confuzie intre ego si Eu. Egoul e doar o qualie pe care Eul o are.
Daca fac confuzie .... Cum ziceam: "defineste tu "I", "ego" si "Self" si da citate din filosofi de marca, care sa sustina definitiile respective. Vreau si eu sa verific citatele.".
Ce anume te impiedica sa ma scoti din confuzie? Defineste termenii!

Daca nu folosim aceiasi termeni nu progresam deloc. Daca insisti ca fac confuzii, defineste termenii. Ca sa accept definitiile trebuie ca termenii sa fi fost utilizati si de alti filosofi cu sensul respectiv. Atata tot. Nu cer mult.
E irelevanta increderea ta.
Ba este foarte relevanta pentru ca discutiile se poarta de comun acord si daca nu ma poti convinge ca utilizezi termenii corect, nu are rost sa mai discutam. Sunt deschis si gata sa fiu luminat ... daca poti face asta. Dupa cum merge discutia insa ... slabe sanse.
Cand tu spui:
Dumnezeu e etern pentru ca self-referinta este o structura logica eterna.
"Dumenzeu" este "Eu", "Ego", "Sine", nume propriu, rang? Nu cumva e la persoana a treia? Nu e relevant?
Si mai e ceva: "Dumnezeu" este Alah, Iehova, Mamona, este dumnezeul tau, al meu, al lui Electron (presupunand ca ar avea unul, ca am senzatia ca ar putea fi ateu)? Crezi ca dumnezeul unui creationist este acelasi cu dumnezeul altui creationist? Ce atribute are? Este unul, este o trinitate, este nascut, este vesnic, este atotstiitor, este atotputernic, este bun, este rau? Este LOGOS???
"etern" este "dintotdeauna pentru totdeauna dar simtit acum" sau "acum fara sfarsit", sau altceva?
"structura logica eterna" este ..... ce? Pe ce te bazezi ca este orice vei spune ca este? Cum demonstrezi?
Ia defineste tu si "qualia" ...
Aaaah! Ce tot spun? Astea's vrajeli!