Abel Cavasi, care sunt postulatele "fizicii elicoidale" ? Daca nu ai lista completa inca, indica totusi pe care le-ai stabilit pana acum.
Desigur că fiecare dintre noi vede doar ceea ce îi convine, tu şi eu nu facem excepţie. Eu am spus ce am putut şi ce am vrut să spun despre film şi despre Big Bang. Probabil şi tu ai spus ce ai avut pe suflet. Cine are urechi, să audă, cine are ochi, să vadă.
Cand prezinti intentionat doar o parte (cea care iti convine tie) a problemei si a ceea ce se spune intr-o sursa, aplici o tactica pseudostiintifica. Nu mai propaga pseudostiinta si tacticile pseudostiintifice pe acest forum.
Aşa că poate ar fi mai bine să ne concentrăm la lucrurile cu adevărat valoroase. De exemplu, am prezentat aici ceva extrem de valoros: teorema de recurenţă a formulelor lui Frenet şi un postulat ajutător care să scoată în evidenţă utilitatea teoremei pentru Fizică. Hai să continuăm studiul lor [...]
Ce-ar fi sa-i lasi pe ceilalti sa stabileasca daca ceea ce ai prezentat este "extrem de valoros" sau nu? Nu ti se pare ca e cam arogant sa ne bagi pe gat aceast calificativ despre propriile realizari, in timp ce afirmi ca cel putin anumite parti din Stiinta de azi sunt ... "bolnave"? Crezi ca te ajuta la ceva pe acest forum sa fii atat de ingamfat si cu nasul pe sus?
Acum vreau să fac o precizare în legătură cu primul postulat, pentru a arăta cumva că el nu este atât de necesar cum lăsaţi voi să se întrevadă.
Asta-i culmea! Noi lasam sa se intrevada ca e necesar primul postulat al tau? Tu singur ai propus acel postulat ca
primul postulat. Adica nu tu ai decis singur, nu doar ca el sta la baza "fizicii elicoidale", ci si ca e tocmai primul dintre postulate?
Decide-te cum e: e acesta un postulat al teoriei tale, sau nu? Cand o dai la intors in acest fel, in plus acuzi pe altii de lucruri pe care nu le-au facut in legatura cu propria teorie, aplici tactici pseudostiintifice. Nu mai propaga pseudostiinta pe acest forum!
Mai precis, în contextul Fizicii actuale, teorema de recurenţă este suficientă pentru a deduce primul postulat.
Poti sa demonstrezi acest lucru?
Important este să ne bazăm pe lucruri elementare ştiute deja de Fizica actuală.
Daca vrei ca "fizica elicoidala" sa includa si "lucruri elementare sitiute deja de Fizica actuala", trebuie sa le precizezi care sunt acelea, nu de alta, dar deja s-a stabilit ca "fizica elicoidala" este o restrangere a Fizicii.
Raţionamentul pentru aceasta este următorul.
Hai sa vedem.
Să presupunem că urmărim un corp în mişcare şi constatăm iniţial că el se deplasează rectiliniu.
Cum constatam acest lucru? In Fizica, exista o metoda practica (un criteriu operational) care permite sa constatam astfel de lucruri. Cum se face asta insa in "fizica elicoidala" ?
La o analiză mai atentă vom observa cu siguranţă (pentru că nici un corp din Univers nu este izolat) că traiectoria nu este tocmai rectilinie, ci este un pic mai complicată.
Folosesti acelasi sistem de referinta (reper) ca in prima faza, sau altul?
Până aici n-am spus nimic din ce nu ştie Fizica actuală.
Deja esti pe langa Fizica actuala. In Fizica se folosesc sisteme de referinta clar definite si se specifica ce aproximatii se fac in cazul observatiilor sau modelelor folosite. Tu ce referential folosesti si ce aproximatii faci?
Mai departe intervine teorema de recurenţă. Aceasta ne spune că traiectoria un pic mai complicată decât o dreaptă este o elice.
Cum anume demonstrezi ca "o elice este o traiectorie un pic mai complicata decat o dreapta"? Nu intreb degeaba, ci pentru ca pana nu definesti ce inseamna "un pic mai complicata", nu are nici un sens ce afirmi. Cu alte cuvinte propagi pseudostiinta.
Apoi, o analiză şi mai atentă ne arată că traiectoria este chiar mai complicată decât o elice, caz în care teorema de recurenţă ne spune că este vorba de o elice de ordinul doi.
Fata de ce sistem de referinta? Nu mai propaga pseudostiinta pe acest forum!
Desigur că pe măsură ce adâncim studiul traiectoriei vom constata că ea este o elice de ordinul n.
Unde e demonstratia?
Iar prin aceasta am arătat exact ce am vrut să scot în evidenţă cu primul postulat.
Te inseli amarnic. Nimic din ceea ce numesti tu "rationament" nu constituie o demonstratie rationala. Nu ai precizat nimic, nici macar definitiile notiunilor cu care jonglezi. Si inca vrei sa te credem pe cuvant ca ai demonstrat ceva si ca ai niste contributii "extrem de valoroase" ?
Aşadar, aprofundaţi teorema de recurenţă! Ea este baza noii Fizici!
Fals. Faptul ca tu vrei sa crezi asta nu o si face adevarat. Inca nu ai indicat nici un motiv rational pentru care "teorema de recurenta" ar fi relevanta pentru studiul traiectoriilor corpurilor (in masura in care "noua Fizica" -- o fi ceva derivata a "noii Drepte" ?!? -- vrea sa fie relevanta pentru studiul traiectoriilor corpurilor). Doar faptul ca repeti asta
ad nauseam nu este suficient.
Abel Cavasi, nu mai propaga pseudostiinta pe acest forum!
e-