Diverse > Critici ale paradigmei curente in stiinta

Difracția razelor X pe cristale

(1/3) > >>

princehansolo:
Calahan, am văzut în comentariile tale o înclinație spre matematică (nu vorbesc de limbile străine :) ). Am un fișier recomandat de Virgil și nu mă pot dumiri dacă relațiile matematice corespund cu realitatea... Nu dispun de cunoștințe matematice necesare, dar fiind un material recomandat profesorilor de liceu, aștept părerea ta despre corectitudinea celor prezentate. Ăstai-i link-ul spre fișier (sper că merge, este prima dată când fac share de fișiere prin Google Drive): https://docs.google.com/document/d/1TpqMH9xlaAEekziRc7oEZdqpxOCbPmJ2mzMlqEkFbsQ/edit

calahan:
 princehansolo
Nu stiu de unde ai gasit dumneata ca am o inclinatie spre matematica. Eu la matematici ma descurc anevoie si doar la socoteli elementare. Pai daca aveam abilitati la matematici, poate faceam si eu o facultate de inginerie. Faptul ca nu am si eu o facultate absolvita, il deranjeaza tare pe Atanasu. El discuta doar cu universitari, nu cu ageamii fara doctorate. Impresia mea este ca dl Virgil are ceva abilitati la matematici. Documentul la care duce linkul postat de dumneata imi este interzis, caci este inchis cu lacatul. Nu am nicio idee cum se deschide. Si chiar eram curios sa vad ce spune despre difractia razelor ics pe cristale. Eu am retinut, dintrun fisier, ca in teoria lui Compton, fotonii incidenti, de frecventa mare, s-ar diviza in fotoni cu frecventa pe jumatate. Ceeace vine in contradictie cu o dogma care spune ca fotonii sunt niste entitati indestructibile si indivizibile. Dogma care este aparata hotarat de -Electron-ul nihilist.

princehansolo:
Am încercat de pe Firefox să deschid fișierul și nici mie nu mi-a mers. Am regăsit fișierul dat de Virgil: https://www.isjolt.ro/wp-content/uploads/2018/01/fizica_Lica-Loredana_Difractometrie-de-raze-X.pdf. Îl postez fără comentarii.

calahan:
Princehansolo
Am vazut articolul de la linkul postat de dumneata. Este o lucrare savanta rau. Este pentru specialistii in domeniul difractiei fotonilor grei. Se da toata metodica de lucru, cu descrierea aparaturii experimentale si cu modul de procesare a datelor experimentale si cu o sumedenie de formule de matematici speciale. Eu eram curios sa vad daca vine cu o explicatie a mecanismului prin care din fotonul incident, de energie si frecventa mare, apare fotonul de energie si frecventa mica. In cate articole am citit de pe internet, cu acest subiect, nu am gasit explicatia mecanismului din teoria lui Compton. Am vazut ca doar dl Gheorghe are o incercare de explicare a acestui mecanism. Acum in alta ordine de idei, parca dumneata spuneai pe undeva ca ai postat o antidemonstratie la identitatea dimensionala masa-sarcina. De aceea te rog daca  esti amabil sa imi dai linkul la acea postare, care cred ca nu am vazut-o.

princehansolo:

--- Citat din: calahan din Septembrie 29, 2021, 08:43:30 p.m. ---...
 Acum in alta ordine de idei, parca dumneata spuneai pe undeva ca ai postat o antidemonstratie la identitatea dimensionala masa-sarcina. De aceea te rog daca  esti amabil sa imi dai linkul la acea postare, care cred ca nu am vazut-o.

--- Terminare citat ---
Nu mai știu nici eu pe unde este pusă antidemonstrația... Era ceva simplu, fără scheme în care să fie implicați fotonii (nici grei, nici ușori), de aceea repet aici ce am răspuns atunci: Este normal să existe o corespondență între masă și sarcină, deoarece ambele fenomene - atât atracția gravitațională cât și fenomenele electrice - sunt măsurate prin intermediul forței (măsurată în Newtoni). Îmi dau seama - acuma - că nu știu să explic pe înțelesul tuturor ce mie mi se pare clar.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă