Diverse > Critici ale paradigmei curente in stiinta
Constanta lui Kepler
Virgil:
Am deschis acest subiect pentru a putea primi observatii si critici asupra metodei de demonstrare a acestei constante pe care am aplicat-o eu in referatul de mai jos;
https://drive.google.com/file/d/1yoWAkel_jqIKTT1hDoAWymWpc0B9oRkE/view?usp=sharing
Virgil:
--- Citat din: Virgil din Iunie 04, 2021, 11:26:48 a.m. ---Am deschis acest subiect pentru a putea primi observatii si critici asupra metodei de demonstrare a acestei constante pe care am aplicat-o eu in referatul de mai jos;
https://drive.google.com/file/d/1yoWAkel_jqIKTT1hDoAWymWpc0B9oRkE/view?usp=sharing
--- Terminare citat ---
Calahan a scris;
Dl Virgil
Pe mine ma intriga de ce nu se da in tabele valoarea constantei lui Kepler si unitatile de masura. Si apoi de ce este data invers decat in cursul de fizica. Este gresit cursul de fizica? Eu vad ca este foarte savant, foarte elaborat cursul de fizica. Daca am vazut ca nu gasesc valoarea constantei, am muncit si am calculat-o eu, din ce am crezut ca ar fi considerente fenomenologice. Si am zis ca ar avea dimensiunile unei mase. Dar nu am gasit tabele in care sa fie confirmata valoarea gasita si unitatile de masura. Nu am mai avut timp sa fac socotelile, care mi-am imaginat ca ar duce la o legatura intre perioadele planetelor si pulsatia electronului. Pe mine doar asta ma intereseaza. Si cred ca ar avea o importanta daca se dovedeste ca ar fi o legatura intre pulsatia electronului si perioada planetelor. Se intampla chestii dintrastea din cauza unor moderatori zelosi, care sterg informatiile valoroase din pagina forumului, doar fiindca nu le place lor postarea.
Virgil a raspuns;
Constanta lui Kepler este egala cu unitatea, indiferent ca o scrii asa cum am prezentat-o eu sau invers, atat timp cat pastrezi unitatile de masura pe care le-a aplicat Kepler, adica pentru timp folosesti anul iar pentru raza orbitei folosesti unitatea astronomica. In Sistemul international de unitati constanta lui Kepler este aceia calculata de mine sau inversul ei daca folosesti formula rasturnata. In nici un caz nu rezulta o masa, indiferent ce calcule faci.
calahan:
Dl Virgil
Eu cred ca nu are niciun rost deschiderea altui topic, numai pentru constanta Kepler. Fiindca nu are ce dezbatere sa fie in legatura cu aceasta constanta. Eu am adus-o in discutie, fiindca am crezut ca daca se dovedeste legatura intre perioadele planetelor si pulsatia electronului, acest fapt ar veni in sprijinul teoriei dumitale. Dar ca intodeauna, cand vreau sa dovedesc ceva, nu mai gasesc postarile in cauza. Eu continui sa caut acea postare, in care parca se dadea indicatii asupra acelei deductii. Tot sper sa nu fie stearsa si sa o gasesc. Dar nu stiu exact nici pe ce forum nici pe ce pagina era. Cautand in continuare astazi, am gasit o postare in care se spune ca masa este produsul intre un debit volumic (debit de eter) si o frecventa. Se da si niste relatii pentru electron si alte particule, plecand de la patratul vitezei luminii. Ma gandesc ca aceasta idee sustine existenta unui mecanism oscilant (oscilatoriu) la nivelul particulelor elementare. Mecanism care ar sustine ideea dumitale, ca particulele ar fi niste oscilatori.
Virgil:
--- Citat din: calahan din Iunie 05, 2021, 08:24:02 p.m. ---Dl Virgil
Eu am adus-o in discutie, fiindca am crezut ca daca se dovedeste legatura intre perioadele planetelor si pulsatia electronului, acest fapt ar veni in sprijinul teoriei dumitale.
--- Terminare citat ---
Atasez aici un exemplu de calcul a perioadei de orbitare a lui Jupiter in functie de perioada de orbitare a electronului din atomul de hidrogen, folosind relatiile de similitudine dintre micro si macrocosmos;
https://drive.google.com/file/d/1Kl2BmrXd_s--3WtUdDCg2zSgnNN7ixoO/view?usp=sharing
atanasu:
Senzational. Poti sa calculezi si una care nu se cunoaste azi sau din diverse motive nu se poate calcula?
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă