Diverse > Critici ale paradigmei curente in stiinta

Ce reprezinta sarcina electrica.

(1/24) > >>

Virgil:
Va rog  cititi acest articol si sa-l comentati.
https://drive.google.com/file/d/1XV5JGyk1Pu18DKTia2Th-XOUAtAli23I/view?usp=sharing

princehansolo:

--- Citat ---Cu alte cuvinte, ceia ce numim camp electric la nivel atomic, este similar
cu ceia ce numim camp gravitational la nivel macrocosmic.
--- Terminare citat ---
Mi se pare putin fortata comparatia... Nu exista decat asemanarea celor doua formule ale fortei de atractie (gravitationala si electrica).
Ce se intampla daca sarcinile electrice au acelasi semn? Nu sunt diferite fortele gravitationala si electrica in acest caz? (forta gravitationala este de atractie, forta electrica este de respingere).

Dupa ce scrii:

--- Citat ---Relatia (5)
F =...
In care valorile maselor si densitatile de sarcina au valorile preluate din
bibliografie ...
--- Terminare citat ---
banuiesc ca si formulele pe care le-ai utilizat in articol sunt tot din bibliografie.

In rest ma bucur pentru definitia pe care am gasit-o: cea a densitatii de sarcina (pe care am intalnit-o de mai multe ori in lecturile mele si nu stiam ce reprezinta).

Nu inteleg ce cauta subiectul asta in topicul "Critici ale paradigmei curente in stiinta". Locul lui n-ar fi in topicul Discutii pe diverse teme?

Virgil:

--- Citat din: princehansolo din Martie 03, 2021, 07:42:35 p.m. ---
--- Citat ---Cu alte cuvinte, ceia ce numim camp electric la nivel atomic, este similar
cu ceia ce numim camp gravitational la nivel macrocosmic.
--- Terminare citat ---
Mi se pare putin fortata comparatia... Nu exista decat asemanarea celor doua formule ale fortei de atractie (gravitationala si electrica).
Ce se intampla daca sarcinile electrice au acelasi semn? Nu sunt diferite fortele gravitationala si electrica in acest caz? (forta gravitationala este de atractie, forta electrica este de respingere).

Dupa ce scrii:

--- Citat ---Relatia (5)
F =...
In care valorile maselor si densitatile de sarcina au valorile preluate din
bibliografie ...
--- Terminare citat ---
banuiesc ca si formulele pe care le-ai utilizat in articol sunt tot din bibliografie.

In rest ma bucur pentru definitia pe care am gasit-o: cea a densitatii de sarcina (pe care am intalnit-o de mai multe ori in lecturile mele si nu stiam ce reprezinta).

Nu inteleg ce cauta subiectul asta in topicul "Critici ale paradigmei curente in stiinta". Locul lui n-ar fi in topicul Discutii pe diverse teme?

--- Terminare citat ---

Referitor la interactiunea dintre doua sarcini electrice (adica dintre doi electroni, sau dintre doi protoni) trebuie sa mentionez ca nici o experienta nu a fost facuta in acest sens. Toate experimentele facute se refera la interactiuni de corpuri incarcate electric, ceia ce inseamna ca interactiunile respective au loc intre corpuri in care atomii superficiali sunt ioni pozitivi sau negativi, dupa semnul incarcarii electrice. Daca electronii liberi s-ar respinge, nu s-ar mai putea focaliza in spoturile tuburilor catodice, si nici microscoapele electronice nu ar mai putea functiona. Cat despre interactiunea protonilor, cum credeti ca s-ar putea ciocni cele doua spoturi de protoni de la acceleratorul LHC, stiind ca diametrul spoturilor este cat un varf e ac. Desigur respingerile dintre sarcinile electrice se pot manifesta doar la distante foarte mici, comparabile cu dimensiunile particulelor, dar la aceste distante intervine si interactiunea dintre momentele magnetice ale acestora.

Cat despre formule, toata lumea cunoaste relatia lui Coulomb si relatia lui Newton, restul imi apartine.

calahan:
Dl Virgil

Cand am vazut topicul deschis de dumneata, am crezut ca ai avut cumva o revelatie si chiar ai inteles ce reprezinta sarcina electrica si vrei sa ne lamuresti cum o vezi dumneata. Dar zau daca am inteles ceva. Nu am vzut nicio fraza in care sa ne spui ce reprezinta sarcina electrica. Iar formulele alea din articol nu imi spun nimic. Am ajuns in aceeasi situatie ca -electronul-, cand formulele nu imi spun nimic si par ca nu au nicio relevanta. Nu mai am nicio rabdare sa analizez logica formulelor. Daca ma iau dupa parerea lui dom-profesor, formulele sunt doar metafizica.

Virgil:

--- Citat din: calahan din Martie 04, 2021, 03:25:10 p.m. ---Dl Virgil

Cand am vazut topicul deschis de dumneata, am crezut ca ai avut cumva o revelatie si chiar ai inteles ce reprezinta sarcina electrica si vrei sa ne lamuresti cum o vezi dumneata. Dar zau daca am inteles ceva. Nu am vzut nicio fraza in care sa ne spui ce reprezinta sarcina electrica. Iar formulele alea din articol nu imi spun nimic. Am ajuns in aceeasi situatie ca -electronul-, cand formulele nu imi spun nimic si par ca nu au nicio relevanta. Nu mai am nicio rabdare sa analizez logica formulelor. Daca ma iau dupa parerea lui dom-profesor, formulele sunt doar metafizica.

--- Terminare citat ---
Articolul acesta nu este scris special pentru dvs. Daca vreti sa aflati mai mult, recititi si articolul acesta mai vechi; https://drive.google.com/file/d/1ZbvWGfg3aMOn4uW41ymaaZnnoAlQ5BK4/view?usp=sharing

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă