Chimie, biologie, medicină şi antropologie > Medicină

medicina umana sau veterinara?

(1/2) > >>

anca elena:
Buna ziua! Sunt eleva in clasa a 9 a la stiinte. De la 6 ani imi doresc sa fiu medic veterinar. Foarte multa lume imi spune sa nu dau la medicina veterinara pentru ca in tara noastra aceasta meserie este moarta si nu fac nimic cu ea, ajung sa lucrez in mizerie, si ca sa dau la medicina umana.  Stiu ca este mai grea decat medicina umana, dar nu ma vad facand altceva inafara de asta. Care este parerea voastra? Medicina umana sau veterinara? Si de ce?
P.S: daca aveti cunostinte la medicina sau sunteti la medicina, cum este acolo?
Va multumesc!

valangjed:
Sfatul meu ar fi sa faci ceea ce iti place.Daca faci ce-ti place si muncesti mult, poti deveni un foarte bun profesionist(profesionistii foarte buni sunt si bine platiti, indiferent de domeniu).
Orice "meserie" necesita ceva sacrificii , mai ales in perioada de inceput.
Nu stiu cine ti-a spus ca medicina veterinara nu are viitor.Vitorul Romaniei tine foarte mult de agrozootehnie deci va fi nevoie de medici veterinari.Daca vrei sa devii un "veterinar de caini, pisici, iguane si alte animale de companie" atunci nu prea exista sanse sa traiesti bine cu aceasta meserie, "locurile" sunt deja ocupate :D.
 

anca elena:
Multumesc mult pentru sfat. Voi tine cont. Pana la urma nu conteaza ce crede lumea, conteaza ce cred eu si sigur voi fii un medic bun. Cred ca Romania are nevoie de asa ceva..

sumalan dorin:

Ambele ramuri sunt nobile,depinde de tine spre care vrei sa te indrepti.Parerile celor din jur conteaza foarte putin spre deloc.Din pacate unii numai au putere sa viseze si sa spere.

Ferme vor fii din ce in ce mai multe (vaci,porci,nurci,struti,pasari,cai etc).Ca in orce ferma,apar diferite boli,diferite provocari care trebuiesc rapid rezolvate de oameni bine pregatiti.In toata aceasta ecuatie intra si medici veterinari care prin pregatirea lor sunt capabili sa ajute fermierii sa-si rezolve problemele eficient si cu pierderi economice cat mai mici.

Ca sa stii incotro sa te indrepti,viziteaza ferme (de vaci,cai,porci,pasari) ca sa intelegi cat mai bine cariera de medic veterinar.Iar parerile celor din jur,conteaza foarte putin spre deloc,atata timp cat tu visezi si speri si in acelasi timp te pregatesti pentru a face ceva util tie si celor din jurul tau.

Daca altii au ratat in cariera aleasa de ei,asta nu inseamna ca toti vor rata in aceiasi meserie.

Mult succes in viata!

07Marius:

--- Citat din: anca elena din Noiembrie 06, 2014, 06:41:04 p.m. ---Stiu ca este mai grea decat medicina umana, dar nu ma vad facand altceva inafara de asta. Care este parerea voastra? Medicina umana sau veterinara? Si de ce?
--- Terminare citat ---

Pentru ca pisica nu te da in judecata pentru mal-praxis? :)
Glumeam desigur. Insa, la baza este adevarat - insasi religia plaseaza omul in varful piramidei vietuitoarelor. Acestea intotdeauna nu vor fi la "egalitate" cu specia umana.


--- Citat din: anca elena din Noiembrie 06, 2014, 06:41:04 p.m. ---P.S: daca aveti cunostinte la medicina sau sunteti la medicina, cum este acolo?
Va multumesc!

--- Terminare citat ---

Ca naiba. Doctorii sunt prost platiti, prost tratati si mereu vanati: de presa, politicieni, oameni fara cultura si respect pentru munca si efortul depus de acestia. Prin urmare, ramane doar chemarea nobila pe care o au. Cand asta se uzeaza, apar tragediile. Si nimeni nu este ...superman, de ne-erodat... Concluzia logica: sanse mari sa se termine prost.

Acum ca te-am incurajat, ramane sa-ti urmezi... chemarea. :)

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă