Chimie, biologie, medicină şi antropologie > Biologie
Om fara simturi
valangjed:
Se spune ca ar fi sase.Cele 5 cunoscute plus simtul echilibrului(pisica stie!).Cineva , mai demult, pe acest forum , a spus ca sunt 8 arte, cele 7 cunoscute plus "arta vestimentatiei", eu as spune ca sunt 9 , cele 8 amintite plus arta gastronomiei, pana la urma, nu exista nicio arta care sa excite simtul gustativ.Nu?
ion adrian:
Si ca sa continui intrebarea ta cu ceva cu adevarat esential sa ne intrebam daca in lipsa celor 5 sau 6 sau cate or mai fi ele de natura fizica-fiziologica, nu exista simtul identitatii simtul acela similar cu al Divinitatii(Transcendentei) care raspunde undeva :Eu sunt Cel care este, adica simtul identitatii cu sine? Si daca este de unde ne vine el ? Din ce computer biochimic?
valangjed:
Profesorul Penrose, nu sunt sigur, avea o teorie cum ca aceasta identitate(constiinta de sine cum spunea el) se intampla undeva la nivel cuantic.Aceasta teorie poate fi si un fel de "eschivare", "Daca nu stim sa explicam ceva il ducem intr-un domeniu nemasurabil. ;) ) dar ma indoiesc ca un om ca Penrose ar apela la astfel de tactici.Dreptul meu :D
ion adrian:
Ai sezizat foarte bine ce vreau sa spun . Si stii ce este nostim? Ca nu numai Penrose se refera la aceasta "costiinta de sine" ci si dr. Dean Radin la care ma refer pe alt fir spune tot asa ca pentru cei vii exista perceptia constiintei in timp ce la mort aceasta dispare si totul intra in disolutie, constiinta fiind astfel "principiul organizator al energiei". Ma refer la Dean Radin ca fiind un cercetator care accepta posibilitatea de a trai cu lumina, posibilitatea autotrofismului la om pe baza activitatii constiente pentru ca noi de fapt prin hrana consumam energie organizata iar ceea ce mancam nu sunt de fapt nutrienti fizici ci energetici.
valangjed:
Ce intelegi prin "nutrienti" energetici?Mancarea, dupa ingurgitare, sufera modificari chimice cu degajare de energie.Putem spune ca traim pe baza de "energie chimica".Chimica, chimica dar energie.Parca am invatat asta prin clasa a 7-a.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă