Chimie, biologie, medicină şi antropologie > Biologie

Om fara simturi

(1/3) > >>

ameridian:
Daca un om s-ar naste fara nici unul dintre cele 5 simturi ar mai trai? Ce ar simti? Credeti ca si-ar da seama ca este in viata?lipsa simturilor din creier are legatura si cu lipsa sau diminuarea constiintei de sine?  ???

valangjed:
Daca nu ar avea simturi , nu ar putea comunica cu lumea exterioara deci nu ar putea invata.Procesul de invatare se bazeaza pe simturi.Teoretic nu ar putea invata sa comunice deci ar fi cam departe de ideea de om cu care ne-am invatat ca sa nu mai spunem ca i-ar fi destul de greu, daca nu imposibil, sa se hraneasca.

07Marius:

--- Citat din: ameridian din Mai 27, 2013, 04:18:10 p.m. ---Daca un om s-ar naste fara nici unul dintre cele 5 simturi ar mai trai? Ce ar simti? Credeti ca si-ar da seama ca este in viata?lipsa simturilor din creier are legatura si cu lipsa sau diminuarea constiintei de sine?  ???

--- Terminare citat ---

Intrebarea pare puerila, insa depinde cat de mult vrei sa cobori in "the rabbit hole" ca sa afli raspunsuri...

Odata, la noi (Romania) este destul de greu sa traiesti, chiar fiind inzestrat cu "toate" cele 5 simturi, depinde in mare masura de ce ti-au "prezis ursitoarele" sau poate de norocul tau social, de familia care te-a adus pe lume. Stiu, ca nu acesta era sensul intrebarii, insa simteam nevoia sa punctez acest aspect. Gratie politicenilor nostri de "clasa" post revolutie.

In fine, revenind la subiect, lipsa unor simturi in general conduce la supra dezvoltarea altora. Desigur, depinde acest lucru de multi factori. Acum, daca cele 5 simturi fundamentale lipsesc din start, este o mare problema ptr. ca comunicarea cu mama, mediul inconjurator este grav afectata, insa nu imposibila. Dupa cum poti citi aici, (http://www.descopera.ro/stiinta/9697033-cate-simturi-au-oamenii) nu sunt epuizate toate mijloacele de comunicare.

Pentru a razbi totusi, trebuie sa existe o dorinta de viata din partea subiectului si la asta contribuie in mod fundamental mama acestuia in primul rand, sau persoanele care-l ingrijesc. Afectiunea este cred elementul cheie in acest scenariu. Poti sa-l ingrijesti ireprosabil (ca pe o masina de lux) insa daca lipseste afectiunea, subiectul va fi afectat, iar sansele de supravietuire care or fi, scad dramatic.

Comunicarea cu subiectul, ar fi o provocare intr-adevar, insa cred ca posibila. As miza pe perceptii extrasenzoriale, telepatia in special. Dar, nu este singura varianta. Cred ca natura ar putea gasi solutii, cu conditia ca AFECTIUNEA sa existe. Si credinta, chiar daca multi o iau in deridere. Nu ma refer la cea religioasa, ma refer la credinta de A PUTEA. Pina la urma, nu este f. diferita de cea religioasa...

Pe acelasi subiect, poti intreprinde documentari paralele:
http://www.ehow.com/info_8685688_music-affect-flowers.html

sau

http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=do-plants-think-daniel-chamovitz

As mai adauga aici, un element comun, cheie in acest studiu: apa.
http://www.highexistence.com/water-experiment/
Aici am sa detailez putin: apa cu siguranta nu stie "limbi straine" insa emotia poate fi transmisa indiferent de limba. Emotiile sunt cele care modeleaza raspunsul neconventional al structurilor care contin apa, viata.
Asadar, o atitudine pozitiva va aduce mai multa sanatate, bucurie, lumina in viata dvs si a celor din jurul dvs. inclusiv in randul necuvintatoarelor... Exista o conexiune fundamentala la nivelul structurilor vii, dar asta este recunoscut mai mult in plan spiritual decat in cel stiintific. Insa exista progrese...

meteor:

--- Citat din: ameridian din Mai 27, 2013, 04:18:10 p.m. ---Daca un om s-ar naste fara nici unul dintre cele 5 simturi ar mai trai? Ce ar simti? Credeti ca si-ar da seama ca este in viata?lipsa simturilor din creier are legatura si cu lipsa sau diminuarea constiintei de sine?  ???

--- Terminare citat ---
Acel om nu ar avea veata.
La asa zisul "creer" din experimentul imaginativ, nu va veni nici o informatie, cel putin din exterior.

Inafara de aceea ca ai uitat cel mai fundamental element din toata povestea cu masinariile inteligente, si anume memoria, cit de scurta sau lunga ar fi ea, fara memorie e prapastie.

O masina (inteligenta, cu toateca nu este asa ceva..), are viata, daca exista o anumita relatie si functioneaza: simst - memorie.

ion adrian:
ameridian,
Intrebarea ta este fundamentala. Problema este daca nu exista si alte simturi inafara de cele 5 .

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă