Chimie, biologie, medicină şi antropologie > Biologie

evolutia omului

(1/3) > >>

vikingul:
Buna ziua!!!
Am deschis acest topic ca sa vorbim despre evolutia omului...una dintre pasiunile mele ma intereseaza sa aflu foarte mult de ce oameni au anumite trasaturi, de ce si le-au pierdut pe altele,inrudirile si deosebirile dintre rase etc.
O prima problema despre care as vrea sa discutam este problema parului blond si ochilor albastri. Ei bine stiu ca aceste caractere fenotipice s-au format la popoarele nordice, datorita faptului ca organismul acestora produce cantitati mai mici de melanina (pigmentul care da culoarea ochilor, pielii si parului) acest lucru fiind datorit cantitatii mai reduse de radiatii solare. Dar intervine o problema de ce saami (sau laponii) traiesc in zone nordice si totusi sunt bruneti inchis, ochi inchisi, pielea galbuie, de ce difera de germanici daca mediul lor prezinta aceleasi caracteristici climatice? Cand au aparut prima data oamenii blonzi?

sumalan dorin:
 
 Salutari


 Pe tine te intereseaza caracteristicile fiziologice ale oamenilor ? sau te intereseaza caracteristicile psihice ?Crezi ca este vreo asemanare-diferenta intre fiziologia omului si caracteristica psihica a omului .

 Daca vrei sa afli multe detalii cred ca ar fii un bun inceput sa citesti carti din urmatorele domenii:Genetica,psihologie,antropologie,sociologie,climatologie.

 In cele patru domenii vei gasi raspunsuri la intrebarile tale.

Genetica - trasmiterea genelor de la o generatie la alta.Ce gene s-au trasmis (in decurs de 100000 de ani la o anumita populatie din Europa).Ce gene gasim la toate populatiile de pe glob?Cum se dezvolta genele in organismul uman ?Ce gene gasim in organismul oamenilor care traiesc intr-un mediu arid? dar intr-un mediu polar?

Psihologie -Ce functii  psihice predominante au populatiile de pe Terra ? cu ce difera ele intre ele?In decursul timpului ce abilitati psihice au predominat de exemplu la europeni in comparatie cu africani?

Antropologie-exista vreo diferenta in gandirea populatiilor  de pe Terra? care populatii de pe Terra au o gandire predominata spre teorie si care au  o gandire practica?

Sociologie-Ce mediu social aveau de exemplu polulatia din Europa in comparatie cu cea din America dar cu cea din Asia?Mediul social din trecutul populatiei europene are vreun efect in prezent dar in viitor?

Climatologie-Ce efect are clima asupra organismului uman?Clima din trecutul Terei este asemanatoare cu cea din prezent ?Clima din Asia este asemanatoare cu cea din Europa dar din America?

Dupa cum vezi,multe intrebari pe care vreau si eu sa le aflu.

Electron:

--- Citat din: Şumi din Aprilie 10, 2012, 09:07:58 p.m. ---  Daca vrei sa afli multe detalii cred ca ar fii un bun inceput sa citesti carti din urmatorele domenii:Genetica,psihologie,antropologie,sociologie,climatologie.

 In cele patru domenii vei gasi raspunsuri la intrebarile tale.
--- Terminare citat ---
Oricum le numar, mie tot 5 imi ies... :(

e-

vikingul:
pe mine ma intereseaza in special caracteristicile fizice, adica mai precis aspectul exterior...dar daca are cineva informatii despre cele psihice as fi curios sa aflu mai multe....nu sunt un mare cunoscator al psihologiei, adica am si eu unele notiuni de baza dar nu sunt foarte aprofundate
Una dintre enigmele al caror raspuns il caut este  aceea a culorii pielii, ochilor si parului. Dc popoarele germanice (norvegienii, danezi, suedezii etc ) sunt blonzi, au ochi albastri, pielea foarte alba iar inuiti si saami (denumiti si laponi) au ochii inchisi, parul brunet si pielea mai inchisa!
Melanina este pigmentul care confera culoarea ochilor, parului si pielii. Ea se sintetizeaza sub actiunea razelor solare. In sud, de exemplu in Africa Sud-Sahariana oamenii sunt negri, au ochii negri si parul brunet inchis, arabii si berberii au tot o culoare inchisa dar nu chiar ca cea sud-Saharienilor, cei din Italia, Spania sunt si ei mai inchisi dar mai deschisi spre deosebire de alti si pe masura ce inaintam spre nordul extrem oamenii sunt tot mai deschisi, norvegienii, danezi, suedezi sunt blonzi, au ochi albastri, pielea foarte alba. Pe masura ce avansam spre nord cantitatea de radiatie solara este mai mica deci populatiile nordice ar trebui sa fie deschise. Dar inuuiti, saami nu respecta aceasta regula.
Cred ca stiintele la  care trebuie sa facem apel sunt genetica si biologia evolutionionista!

vikingul:
Acum as dori sa mai pun un set de intrebari la care le caut raspunsul:
1. Homo sapiens a luat nastere in Africa, apoi a pornit spre Orientul Mijlociu de unde a ajuns si in Europa. Dar nu era posibil ca aceasta specie sa traverseze Gibraltarul si sa ajunga in felul acesta in Europa?
2. Cand au aparut prima data genele pt par blond si ochi albastri?
3. Cand au ajuns saami in Europa? caci am inteles ca erau aici dinaintea indo-europenilor.
4, Dar bascii din Spania si Franta, cand au sosit?

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă